Hemmesdynge, Massor av mat och Festival!!!

Nu var det längesedan jag skrev! Har varit med familjen på lillsemester hos fafa o W. Vi åkte i måndags och kom hem igår kväll. Dom bor som ni kanske vet sedan tidigare i Hemmesdynge, som ligger precis vid Smyge. För oss känns det lite som att åka till sommarstugan, eller landet eller nåt. Skönt är det i alla fall!
Z upplyser oss alla om hur viktigt det är att använda bälte var man än åker. Om vi inte hunnit knäppa på det så fort motorn startar så skriker han "STOPP! Stanna, kör inte" Hahaha, därför är även gosedjuren bältade nuförtiden.

Första dagen i H-dynge cyklade vi ner till Smyge och åt en god glass. Det blev minsann en mil fram och tillbaks så lite motion blev det. På kvällen klippte Pappa J gräset och det bara måste ju förevigas för man vet aldrig om man får se det igen...

På väg i bilen!  Glass i Smyge!(Ja, en turist erbjöd sig att fota för att alla skulle vara med)  Tittut!  Framme i H-dynge på vägen hem!  Grrrräsklipparen!  Brrrra jobbat, pappa!

På tisdagen var det lite molnigt precis på förmiddagen så då mös vi lite med att titta på Shrek i bäddsoffan. Fafa hittade en Shrek-film hemma med 3D effekter....hahaha, snygga vi blev va? Fafa tog fram dragspelet på eftermiddagen och släppte loss med lillemannen. Ska lära mig hur man lägger upp filmsnuttar här på bloggen för jag splade in dom när dom höll på...hahaha, snacka om ös: "Rock 'n Roll, baby!!!! Däremellan var jag tvungen att dra in till stan i en hast, eftersom jag bet av en stor flisa från en framtand dagen innan. Sååå himla äckligt det är när det är helt vasst på tanden, går inte att tänka på något annat!
Kvällen bjöd på värsta kräftskivan med snaps och sånger och allt som hör till!

3D filmtajm!  Dragspels-lir!  Kräftskivan!

På onsdagen hade vi bjudit ner O och L på lite grillning. Pysslade hela förmiddagen! Gjorde kräftsoppa på skalen från tisdagens kräftskiva, marinerade kött, gjorde potatispaket, bakade marängpaj med röda vinbär och massor av goa såser! Sen var det bara mys som gällde!

Grillspettsförberedelser! (Världens längsta ord??)  Resultatet!  Servitriserna??? Eller???  Tre generationer!  The happy couple...eller? Vi delar väl på allt i bandet?!?!  Fla(ä)torna!  Tre krög(k)are...  BUUUUUS!!!

På torsdagen mös vi lite till och sen bakade jag en chokladkaka eftersom vi hade lovat att köra förbi och hälsa på J:s mormor på vägen hem. Famo var där några dagar så vi hade bestämt med henne att vi skulle komma och fika. Mormor blev såklart jätteglad och överraskad när lillemannen stod utanför dörren med kakan i högsta hugg! Mysigt! Hon är dessutom Z:s gudmor!

Överraskningsfika!  KRAAAAM!

Idag har vi firat pappa J som fyller år. (Eller egentligen inte förrän imorgon, men då jobbar han) Vi åkte upp i stan på lite festival och träffade D med lilla F, när mamma M hade jobbat färdigt kom hon också förbi. Lillemannen fick en ballong som sen varit höjdpunkten för dagen! Ikväll hade J valt mat och gissa vad det blev...

The happy couple...igen, vi delar väl på allt eller hur var det?  Festival-feeling!  ...FONDUE såklart!

Nu börjar klockan bli mycket och jag har en stor påse blandgodis som kallar på mig! Natti!

Kommentarer
Postat av: Ormen

Vilka flätor!!!!! Jag är imponerad :-))

2009-08-16 @ 00:34:39

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (Publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?          
Trackback