Zooooo, Nattjobb och Ledsamheter!!!

Jahapp, då var det några dagar sedan sist igen. Dagarna känns fullspäckade nu på sommaren, vilket jag i och för sig ääälskar. I måndags drog lilleman, momo, famo och jag till zoo i Kph även om inte vädret kändes hundra. Vi hade dock en himlans tur och klarade oss nästan hela dagen i djurparken och blev bara lite blöta mellan bussen och mysresturangen på Ströget som vi besökte innan vi åkte hem. Bilder tog vi...massor...dom är dock i momos kamera, så ni får vänta på er tur! Inte ens jag har sett dom!

På tisdagen hade momo bett om en dag med lilleman då de två och en annan mormor/farmor drog till tivoli. Både Daddy J och jag var lediga och insåg att det var längesen vi gjorde nåt bara vi två. Sagt och gjort, bokade biljetter till Pirates (som vi sett alla de andra tillsammans) och gick och käkade på La Roche! Slurp, tapas och ett glas vin...härligt! Dessutom ÄÄÄÄlskar jag filmerna...han är ju bara för go Jack Sparrow... Lillemannen kom hem i onsdags förmiddag och sen har jag jobbat nätter sedan dess!



Igår var jag dock på begravning av en fin arbetskamrat som just gått bort. Vi var ca 20 personer från jobb och klädda i våra arbetskläder. Det blev sååå fint och bregravningen var ljus och "lättsam" om man kan säga så...dock alltid jobbigt på begravningar... Sov gott L!

I helgen väntar grisafest i H-dynge, men mer om det kommer senare!!!

Kramis

Jobbehelg, Regn och Lite ledigt igen!!!

Mmmm, nu ska man få vara ledig några dagar igen. Har jobbat hela helgen sammanlagt 30 timmar fre-sön och haft mycket att göra. Dessutom har det varit tuffa pass med svårt sjuka patienter, men på nåt sätt får jag en annan sorts energi då. Det är ju det jag ska göra i det här jobbet, ta hand om allvarligt sjuka och skadade människor och det har vi minsann fått göra heeela helgen! Skönt att känna att man gör skillnad!

Hualigen vilket höstväder vi har haft idag, 13 grader visade biltempen på i em och vi fick sätta på värmen i bilen för att inte frysa...det kan väl ändå inte vara meningen?!?!



Imorgon struntar vi dock i vad för väder som bjuds och drar till Zoo i Köpenhamn med regnkappa om det skulle behövas. Lilleman är taggad och ser framemot att få ryyyyta på lejonen! Återkommer med info om dagen där!

Kram sålänge

Hårfint, Rostade svampar och Regn, regn, regn!!!

Idag har det fixats lite till! Hallen är nu klar och jag är väldans stolt över mitt verk, även Daddy J är stolt över vad jag gjort! Fina hyllor med belysning bakom...hur tjusigt som helst! Kommer kanske en bild nån dag när jag orkar ta fram riktiga kameran som ger rättvisa åt saker och ting!

Lillemannen har varit en riktig liten rufsis sista tiden så idag var det dags att ansa honom hos goa K! Det blir en bild före, en bild på håret som åkte av och en bomullstuss som Z hittade och tvunget skulle ha med, och en bild efter:







Efter klippningen blev det rakt hem och ner i badkaret...usch vad det kliiiiar mammi!!!

Ikväll har vi bara myst runt härhemma, jag lagade gottemiddag eftersom detta är lite av vår helg eftersom jobb väntar i helgen. Idag blev det risotto med rostad svamp, kycklingfilé och grön sparris...mmmm, ett glas vin passade alldeles utmärkt till ska ni veta! Vi satt ute på "ballen" med alla värmeljus tända och lyssnade på det eviga regnandet som inte tycks ta slut...bläää, jag vill ta kvällsdopp och grilla och bara vara ute....men, men, det finns inget att göra åt saken!



Ikväll är det favvo-serien så jag får vackert hålla mig vaken en stund till! Kram på er

Skruvat, Lite till och Ännu mer!!!

Helt galet vad mycket man behöver skruva i vissa av IKEAs grejer. Vi gör vid i vår hall och har flyttat bort alla möbler som stod där tidigare och nu varit och köpt nytt till hallen. Idag har lillemannen och jag skruvat loss. Vi har minsann hållt på heeeela dagen med uppehåll för fika med goa J, K och C som kom hit påen liten fika. Myyysigt var det och lilleman har fått sig en ny favvo som dessutopm passar utmärkt som barnvakt eftersom hon bor bara minuter härifrån!
Svettigt värre har det varit eftersom det är värsta åskluften här och har varit hela dagen!



Jobbade ett x-pass inatt på transportambulansen. Hade det allt annat än lugnt på förnatten, men fick sen sova i 5 timmar på sträck innan sista larmet innan hemgång. Det resulterade i en liten powernap till kl 10 och sen har det varit fullt ös. Hamnade framför en sååå vacker vy sent igår kväll när vi var ute på tur! Underbara solnedgång...underbara värld!!!



Här blir sååå jäkla snyggt i alla fall och imorgon tar vi en liten turr till IKEA igen för att köpa på oss sånt som vi inte var riktigt säkra på från början!

Nu är jag i alla fall värd en dusch innan jag kryper ner för idag! Kramm po er


Fina Blekinge, MASSOR av härligheter och Låååångt inlägg!!!

Oj, har nästan dragit mig för detta inlägget bara för att vi har hunnit med en sån himlans massa härligheter att jag inte vet var jag ska börja! Bestämmer mig därför för att bjuda er på en liten serie uuuunder bara bilder från blekingetrippen först och sen bara slänga in goa minnen i en enda härlig semester och ledighetsröra efteråt!

Från Bleking kom min farmor, vilket gör att jag har en massa släkt däruppe nu. De som finns där har dessutom en underbart härlig förmåga att bli fler och fler vilket gör att de är ganska många. Det blir tyvärr inte så ofta vi ses och vissa har jag inte sett på mer än tio år...helt galet...så jäkla långt är det ju faktiskt inte! Goa goa människor och en fantastisk miljö. Sååå härligt. Sagt och gjort, mamman min, lilleman och jag drog dit!

Busungen var med


Fiiina Dino


Här finns lite av mina rötter! Kan bara säga att fina Boa ligger långt långt ut i skogen...inte en människa är nära...såååå vackert och fiiint bevarat!!!








Vidare och träffade härlig släkt med mycket kaffe, kakor och bullar...lite bad och annat mys kom på köpet!




På vägen till hem till våra värdar stannad vi vid ett vackert stället med ett mååånga meter långt stup!





Kvällsmys!


Riktigt, riktig mysig resa hade vi! Detta tack vare underbara människro som hade fixat och donat för att vi skulle komma. Stort TACK och hoppas verkligen att vi ses snart! Dörrarna står alltid öppna även här!!!

Nu följer en härlig blandning av goa minnen från de sista dagarna av semester, men också av några lediga dagar jag hunnit med även om jag börjat jobba igen. Det är grillfester, lekland, stränder och underbara vänner! Allt kommer i en salig blandning, utan kommentarer bara för att ni ska få se! Detta kallar jag livet...det goa underbara LIVET!!!






























Phew...är ni kvar! Hoppas det!! Idag har vi varit med bästa kompisarna på Afrika festival i Folkets Park! Packade cykelväskorna och drog iväg, kan lova att det känns i låren efter den rundan med två stora busunga i kärran! Mysigt har det varit i alla fall, och avslutades med en suverän fiskmiddag med "rosse" på deras terass









Måste bara passa på att visa en riktigt härlig bild som jag lyckades fånga i onsdags. Kom hem från jobb vid 7 på morgonen och fann mina två favvisar i sängen (den lille hade tagit tillfället i akt och nannat hos Daddy J när jag jobbade)...vad säger ni....Sådan far sådan son??!! De tillochmed sover likadant...




Nu får det minsann räcka med bilder och babbel för denna gången. Känns otroligt skönt att ha "bloggat loss" som en galning och kommit ikapp igen...lovar att återkomma lite oftare nu igen! Semestern är ju slut så allt har återgått till det normala.

Pussar och kramar och ses snart, visar en av mina favvis-bilder som avslut...kärlek!







Semesterslut, Mjukstart och Goa sommarväder!!!

Jahapp, då var semestern slut för den här gången och jag började med en natt på ambulansen inatt. Har såklart varit uuurdålig på att skriva i bloggen sista veckan, men skyller helt och fullt på det goa vädret. Alldeles om ett tag ska jag uppdatera med goa bilder från sista veckan. De har jag dessutom tagit med "fin-kameran" så den som väntar på nåt gott!!!

Natten inatt var helt okej faktiskt. Lagom att göra och lite tid att prata med alla goa goa arbetskompisar! Hann dessutom äta lite fruktsallad tillsammans som vi blev sugna på...härligt!!!

Nähäpp, nu ska jag vara en supermorsa och slänga in en kylling i ugnen som ska vara färdig när Daddy J jobbat klart och hämtat upp bus på dagis!(Oj, tänker ni som känner oss väl, är det inte Daddy J som är kycklingmästaren?? Jo, visst är det det, men tiden räckte inte till idag så han har gett mig sin välsignelse efter som "jag lärt mig av den bäste"....däremot är inte lillleman med rutinpassion speciellt förtjust över att det rubbas i de normala rutinerna....) Sen är det en jobbnatt till på gång...

Förresten har lillbus börjat på annat dagis nu eftersom det är sommarsammanslagning. Ni som hört om vår oro eftersom där inte är några av hans "fröknar" med på det dagiset alls, sak veta att han for in som en kanon och började dra ner alla leksaker igår när det var första dagen. Dessutom hade han svarat en av "fröknarna" att :- Det är ju jätteroligt här!!!, på frågan om han trivdes!
Ännu en gång där mor och far ska behöva oroa sig alldeles i onödan...goa, coola unge!!!

Haj på en stund...kyllingdags!!!

Semestern goes on, Härligt och Mys som vanligt!!!

Phew, hinner med en massa, men ska inte precis säga att jag stressar. Alla dagar bara flyter på, sover tills vi vaknar, äter frulle tills vi orkar klä på oss och gör sen vad vi känner för resten av dagen!Lite tråkigt väder idag, men de tidigare dagarna i veckan har varit absolut underbara. Gått ut såfort vi slagit upp tittorna och gått in när de velat stänga sig för dagen. Har varit hos Fafa o W och latat oss, strandat oss och bara myscht!

I söndags drog dock jag och goa C en repa på stan med lite tapas och MASSA drinkar och hade en helskön kväll helt enkelt!











Darna i H-dynge har vi som sagt bara ätit massa gott och andats ut lite till på denna goa semester. Skönt är det som bara den att lillemannen är en sjusovare på morgonen. Visst, han är uppe till tio, men när man sen får sova till 10 dagen efter är det sååå härligt!

Uppsättning av högtalare på norrsidan (vilket för övrigt blev sååå mysigt)




Underbar kvällsutsikt....


Strandkungen

Sandslottsbyggarna



Fafa o W



Mini kräftskiva



Elsa-mys


En av de finaste i världen, på ett av de härligaste ställena i världen <3

Finaste Starke-Fafa

Och en kaffe-bild på mig i slutet



Idag har vi fixat lite och donat, körde dock hem en finfin present till momo i kväll...låååångt i förtid! Hon fyller 60 i oktober men har önskat sig en buddha till sin trädgård. Därför bestämde vi att det är roligare att få den nu innnan det blir höst, så hon kan njuta av den heeeela sommaren och hela hösten. Lyckat som bara den blev det, suuuuperfint och harmoniskt! Momo blev gla!!!



Nu blir det en kopp te på ballen, för det är livskvalitet!!!

Kram och kärlek på er alla