Jul i vårt hus, Framtid och Tandtroll!!!

Jodå, nu har minsann julen kommit till vårt lilla bo! Ljusstakar i fönster, pepparkakor i köket, slinga på balkongen och faktiskt några skivor julskinka i kylen till frukostmackan!!!
Det är verkligen tur att det är så mycket ljus på insidan, för det är ju hemskt var mörkt det har blivit ute! Tror att det är det som tar knäcken på mig vintertid...mörkret! Kyla i all ära, det är tillochmed skönt när det är kallt och friskt ute, men detta eviga mörker...jag skulle kunna sova tills ljuset kommer igen! Jobbigt och frustrerande att alltid känna sig trött!

Idag har hela lilla familjen varit hos gammelfamo Ninni och pyntat loss. Det blev så fint, så fint, och det är så härligt att veta att hon sitter där med alla ljusstakar och småtomtar och myyyyser!!!

Igår var det premiär för lillbus hos tandläkaren! Han var ju hos en sköterska på besök när han var tre, men igår var första gången hos riktiga tandläkaren! Han var såååå duktig. Tandläkaren stoppade in spegel och "pinnen" i munnen på honom och räknade alla tänder, han tillochmed blåste luft på en av tänderna, och lilleman låg alldeles stilla och gapade så stort han bara kunde! Åhhh vad stolta vi var...



Vill också i bloggen passa på att berätta att jag nu bestämt mig för framtiden. Den 15 januari går jag tillbaks till ambulansen! Har haft och har en supertrevlig tid i resursteamet. Det är verkligen en go grupp människor som dessutom är så otroligt duktiga på det dom gör. Tänk er själv att vara på nya avdelningar och jobba varenda dag. Jag har lärt mig massor och hunnit med en hel del avdelningar som Onkologen, Medicinen, Ortopeden, Infektionen, Kardiologen, Urologen, AKVA, Akuten...hmmm tror det är alla.  Däremot så funkar det mycket bättre i vår familj om jag har ambulansens schema! Långa dagar, men mycket ledigt däremellan! Kan ju såklart inte sticka under stol med att jag gillar och saknar mina fina kollegor på ambulansen också, massor!!!

Nähä, minsann! Nu kallar snart sängen med en förhoppning om att jag imorgon ska vakna upp och vara pigg!!!
Håll tummarna för mig!!!

                              Kram och Natti!!!

Goa ungar, Bästa vänner och Helg på gång!!!

Igår bjöd dagen på en härlig powerwalk vid havet med goa L, som vanligt avhandlar vi väldigt viktiga saker under tiden vi promenerar runt, men det tänker jag dock inte förmedla vidare här på bloggen ;)
Måste dock berätta om hennes goa P:
På allhelgonadagen hade L med familj gått till kyrkogården för att tända ljus. P har inte varit med om att någon dött och därför kändes det lite konstigt att tända ljus för dom döda, så L sa att de skulle tända ett ljus och sen tänka på någon som de tycker mycket om. P tände sitt ljus och stod där och tittade på det. När L frågade vem han tänkte på svarade lille P: Zak!
Jaha, sa L, tänker du på någon annan också?
"-Nä, svarade P, jag tänker BARA på Zak!!!
Åhhhh, härliga härliga ungar. Bästa kompisar....så goa så man kan bli helt tosig och vilja bita dom lite kinderna!



Måste också passa på att berätta om EN av ALLA smartheter som fullständigt haglar loss härhemma. Jag skulle ge mycket för att titta in i lillemannens huvud i bland.
Häromkvällen gick ett barnprogram på tv som heter hjärnkontoret. Någon hade skrivit in och frågat varför en apelsin med skal flyter, när en apelsin utan skal inte gör det. Programledaren visade och berättade om trycket i vattnet osv. När han har förklarat utbrister lillemannen: " Alltså, apelsinskal är samma som flytväst!"
Hahahaha...jag skrattade så jag kiknade...

Nu är det två jobbedagar kvar innan helgen. Denna helgen ska spenderas med hela vår lilla familj eftersom ingen jobbar! Härligt härligt, och inte igår precis. Det blir barnkalas för sötaste tjejen på lördag förmiddag och sen bara myyyyys resten av helgen hos fafa och W!

Nu ska jag fixa till mig och hemmet lite, innan det är dags för ett kvällspass på sjukhuset!

Kram på er

Trötter, Jullängtan och Natti!!!

Jahapp, två nätter på jobb avklarade! Varit på infen 3 båda nätterna och inatt kom goa O upp med lite gotter till mig eftersom även han jobbade natten på ambulansen! Stort, stort TACK för det! Såååå gott med lite gotte miss i nassen...

Gick upp tidigt idag så dygnet blir rätt igen. Jobbar morgonpass på infen 4 imorogn bitti! Åkte en sväng med famo till IKEA och handlade lite ljus och annat. Tittade på massor av julsaker och köpte en del. En fin, fin, fin ljusslinga med snögubbar till lillemannens rum...och 500 värmeljus...så nu ska vi nog klara oss ett litet tag i alla fall. Insåg igår när vi tände alla våra ljus härhemma att det är 36 st varje kväll!!!
Även om det är svårt att förstå att julen är i antågande alldeles snart faktiskt, så ser jag faktiskt framemot det. Härligt med alla ljus och myyys!!!

Orkar inte en mening till!!! kraaaaaaam

Långhelg, Y-town och Fotboll!!!

Vet ni vad?? Jo, jag är leeeedig även imorgon!!! Jippiiieeee!!! Så skönt att ha en extra bonus dag kvar när alla andra ska till jobb. Imorgon blir det bara stök hemma. Måste dammsuga lite, fixa till i akvariet och sen på kvällen kommer goa vänner hit och busar loss lite o käkar middag!!!

Idag kunde vi gå på fotbollen igen, har varit en massa annat mellan nu i några veckor så det var kul för lilleman att det blev av igen!

Eftermiddagen och kvällen har spenderats i Ystad hos mofa o L, där det blev värsta älgsteken! Mmmmm...älskar verkligen vilt med en goooood sås till! Konstig känsla det där att den faktiskt blivit dödad av mofa, precis som förr i tiden! Gottigott....äpplekakan efter var inte så dum den heller ;)

Kram igen

Alla helgon, Myshelg och Hosta!!!

I helgen är det inte massor av planer. Härligt tycker jag, för oplanerad tid är bland det bästa jag vet!
Fredagen spenderades först på akuten och sedan hemma hos goa vänner med goe fiskgratängen och några glas vin! Som vanligt fullt ös, ungar överallt, ostbågesmulor på golvet, HÖG ljudnivå, svettiga busungar, och en pappa under bordet mitt i alltihop som lekte kurragömma! Precis så som jag vill ha det när livet är som bäst!!!

Idag har lillemannen och jag varit runt en sväng hos momo och kusinerna. Hann också med ett litet skoinköp till bus som han är sååå glad över. Satt med dom på och tittade på Tv innan. Vad fina dom är sa jag! Nä, dom e coooooola, svarade han!

Ikväll körde vi Daddy J till en fölsefest och sen bestämde vi oss för att gå en sväng på Limhamns kyrkogård när det var mörkt. Mysigt värre. Hade köpt ett ljus som vi tog med och som lilleman pyntat med klistermärken. Han har förlorat 2 katter under sina 4,5 år på jorden så det var dom vi skulle tänka på när vi tände ljuset!
Själv har jag tyvärr förlorat så många mer och hoppas innerligt att de jag tänkte på ser vår lilla kille där dom nu är och får uppleva den fantastiska person han har blivit.

Ibland gör det ont i mig att mina far och morföräldrar aldrig fick träffa vår lilleman. Kan ibland nästan se hur roligt de skulle haft tillsammans....plocka körsbär med mormor, göra möbelknappar med farfar i hans verkstad, äta frukt&mandel choklad med morfar och fixa med farmors alla växter! Tror i alla fall att de kan se honom och le där dom är...hoppas i alla fall!


Har förresten haft så tradig hosta hur länge som helst nu! Tror snart jag blir toooosig. Dricker te, tar coccillana på kvällen och gör allt rätt, men ändå!!! TRÅÅÅÅKIGT!!!!

Nu är det snart natti som gäller! Imorogn bitti är det fotboll och sen ska vi ner till mofa o L i Ystad. Fortsatt mys som vanligt alltså!!!

Kram på er


Sol i hjärtat, Snörvel och Mörker!!!

Nu har vi varit på vår goa, goa semester. Eller rättare sagt kom vi hem för en vecka sedan, men har inte riktigt kommit loss här på bloggen. Det är konstigt det där att verkligheten bara kommer tillbaka samma sekund som man stiger ur planet. Utbildningar, jobb, dagis, handla, tvätta....blääää! Veckan på Kap Verde var iallafall det mest underbara på länge. Lillemannen har verkligen njutit i fulla drag även han. Och Daddy J och jag njöt såklart vi också! Momo blev firad på sin fölseda och livet var allmänt bara super!!!

Bjuder på en liten bild-BonAnZA!!!!























































Stort TACK goa momo för en uuuunderbar vecka på Boavista!!! Lever länge på den solen nu när rusket har börjat komma! Dessutom har jag förälskat mig totalt i landet. Härliga människor och fantastiskt klimat och allt!!!

Idag är jag hemma från jobb och snörvlar och hostar, kunde dessutom inte prata ett enda ord i morse, och ni som känner mig förstår ju att det måste vara nåt allvarligt fel då... ;) Som tur är har rösten börjat komma tillbaks!

Ses alldeles snart igen! Solkramar från mig och väkomna tillbaks!!!