Ny frilla, Popular och Vagnrace!!!

Idag var det dags för lillemannen att klippa bort en del rufs. Han har nog ärvt min kalufs för det är attans vad det växer och sååå mycket hår han har!!! Var hos K som vanligt och lillemannen charmade loss bland alla tanter som var där för permanent eller för att få håret lagt!

  Testing Testing

 Lockarna!!!

 Söte-Göte!!!

Efter klippningen drog vi en repa till Burlövs Center, där det blev glass och lite småhandlande. På väg ut till bilen hör jag plötsligt lillemannen sjunga: "Popular ieve popular ieve popular ievegooooode popular..." som värsta lill-Sade. Rätt melodi och allt! Tror bara han hört den en gång, men han påstår att han lärt sig den av en av killarna på dagis....goa unge!!!

Hade berstämt mig för en löprunda ikväll men så blir det så att Daddy J ska iväg...attans, jag som skulle....Sagt och gjort, ner med lillemannen i vagnen (som han inte suttit i på hur länge som helst), filt över honom och Nintendot i handen och UT! Det blev bara tre kilometers rundan för jag kan loooova er att det var tungt med den där vagnen! 100 situps hanns med också innan vi käkade lite kvällsmat.

Nu ska jag snart hoppa i loppelådan, har dagpass på svedala ambulansen imorgon!!!

Krrraaauuum


Bildbevis på vårkänslor, Fondue och Goa Sviddala!!!

Är det inte bara för jäkla härligt att våren är här. Underbara LJUS!!! Det är sååå skönt med ljuset och värmen från solen och allt, plötsligt mår man mycket mycket bättre. Det är ju såklart så mycket utelek som bara är möjligt på lediga dagar. Jag kan lova er att även småfolket har fått vårkänslor...när vi lekte i bästa kompisarnas trädgård häromdagen kunde jag plötsligt skåda följande underbara syn:



Har ni sett nåt goare???!!! Och så kompisen P:s glade röst som ropar: "Ssschhanette!!! (Jeanette!!!) Zake Macke kissar på bloooommorna!!!"

Gör 5 veckor på Svedala-ambulansen nu. Har varit där två nätter och herregud vad skönt det är. Som en liten minisemester. Vilken skillnad mot Malmö. Har sovit flera timmar varje natt och hämtat sjuka patienter de gångerna vi fått larm. Så mycket roligare det är att jobba när man gör det man är där för. En bonus var ju att jag dessutom hann tvätta vår väldans skitiga bil igår kväll, den skiner ikapp med solen nu! Dessutom fick jag några goa välbehövliga timmar i loppelådan! Härliga Sviddala!!!





Daddy J ääälskar fondue för er som inte vet. Idag bestämde vi oss för att fira lite eftersom vi har haft lite motgångar ett tag. Inte i kärlekslivet, men saker runt omkring oss som har strulat. Köpte oss gott kött, gjorde goa såser och pommes, drack ett glas vin och bara njööööt. Det roliga är att lillemannen som är rätt strulig med maten och nästan bara äter korv och kyckling VRÄKTE i sig....det är en kille med smak på det goda! Mysigt är det också att han står ut med att sitta lite längre vid bordet när det "brinner" under grytan! Myyyys...







Nähäpp, nu är det lill-lördag med film och lite gotte!

Kram sålänge!!!

Trollbiten, Jordens timme och Lite annat!!!

Jobbade inatt. Hade fullt ös som väntat en fredagnatt precis efter löning. Hann dock med att slänga ihop lite våfflor på jobb som vi tryckte in mellan turerna!!! Slurp!!!



Idag var det knappt att man ville gå och lägga sig på morgonkvisten. Fåglarna sjöng, himmeln var knallblå och det var VINDSTILLA!!! Men, men, efter 13 timmars nattjobb blev det i alla fall några timmars sömn. Efter det hämtade L och hennes småkillar upp mig och så for vi in till stan där lilleman väntade med momo. Det var nämligen dags för lite teater. Studiefrämjandet gav en föreställning som heter Trollbiten! En supermysig föreställning av barn mellan 6 och 13 år om troll i trollskogen. De sjöng oh dansade och spelade teater i en timme för oss. De var sååå himla duktiga! Superproffsigt. Våra killar ääälskade det. Kunde inte sitta still med all musik och skratt. Härligt som bara den!!! (www.duvungarna.se)



Efteråt ville busungarna leka lite med varandra också så vi åkte hem till kompisarnas trädgård. Fortfarande superfint väder om än lite kallt. Jag stack och handlade ensam i lugn och ro....härligt! Och sen åkte vi hem för kvällsmys. Daddy J var hemma om en runda också och vi åt middag framför tv:n lillemannen och jag. När Daddy J hade åkt igen och klockan blev 20.30 var det dags att släcka ner för världen. Ljus överallt och ingen tv. Sagor och lördagsgodis i skenet av alla ljus. Mys, mys, mys!!! När klockan var 21.20 fick vi fuska lite med en lågenergilampa i sängen för att kunna läsa nattsagan där. Lillemannen somnade dock mitt i allt så det blev bara en kort stund!



Jag har betalt alla räkningar...jippiiieee...det är ju inte det roligaste som finns precis, men ganska skönt när det är gjort! Nu kallar sängen och glöm inte att klockan ska skruvas fram...en timmes mindre sömn!!! Eller kanske man får sova lika länge och vaknar senare bara!!??

Kramis på er!!!

Våfflor, Galen dag och Puss!!!

Vilken dag det varit idag. Ibland har vi mycket att göra och ibland är det alldeles GALET!! Idag var det GALET!! In och ut på akuten med den ene efter den andre...vissa var sjuka, andra inte...som vanligt, britsarna var helt slut hade ingenstans att göra av dom stackars patienterna!!! Phu!!! Vi hade turen att hinna få i oss lite mat jag och min kollega M...annars var det bara att tuta och köra fram och tillbaks!
Fick en puss av goe E genom rutan på bilen innan det var dags för ett nytt larm...



Den nästippen och dom läpparna satt sedan kvar på rutan under eftermiddagen om jag skulle bli sugen igen....hahaha!!!

Ska jobba imorgon natt och ville käka våfflor med lillemannen så jag fixade med mig grejer hem. Daddy J skulle iväg och repa, så vi satte igång våffeljärnet på ballen (balkongen) och vispade lite grädde, satte fram sylt och tände ljus! Myyyyyysch på hög nivå blev det. Åt tills vi storknade båda två!!! SLURP!!!



Härligt är det med en massa vårkänslor i lufte! Samtidigt blir man ganska trött när det nu äntligen börjat bli lite ljus. Kroppen är liksom rastlös och vill hitta på nåt heeela tiden. Lillemannen är heeeelt slut efter sina dagar ute på dagis. Häromdagen när vi hämtade honom var surare än någonsin. Vi undrade båda vad som var fel, men en minut efter att vi kom hem hittade vi honom såhär i soffan och det hör verkligen inte till vanligheterna:



Förresten! Idag kämpade Daddy J med att försöka lära lillemannen när han fyller år. Han tjatade om att det är den 25: april och lillemannen försökte och försökte men hade svårt att komma ihåg. När de hållt på en stund säger  Daddy J hoppfullt:-" Om en kompis till dig på dagis frågar när du fyller år, vad svarar du då??"
Lillemannen tänker ett tag och svarar.-"Det får ni fråga min pappa om!"
Hahaha, återigen klockrent....goa lilla unge!!!!!

Nu ska jag slänga mig i soffan tills jag hoppar ner i loppelådan...kramen!!!

Släpp fångarna loss det är vår, Kylling och Bättre!!!

Har lovat mig själv denna gången att njuta av att bli frisk. Ni vet, man bara gnäller och gnäller som attan när man är sjuk, men sen när man blir frisk tar man det bara för givet. Inte denna gången...näpp, nu går jag runt och tänker varje minut på att hostan bara blir mindre och mindre!!! Härligt är det att känna när kroppen kommer tillbaks till ursprungsläget! Idag har dock vårvädret verkligen eldat på att det skulle ut och springas men med tanke på att jag fortfarande låter som en som har suttit i en etta och rökat i 10 år så har jag bestämt mig för att jag ska bli bra innan det ska ut och springas igen!!!

Idag blev det iallafall en härlig och välbehövlig fika i solen. Det var bara sååå underbart att sitta där med solbrillorna på och känna VÄRME!!! Mmmm, våren gjorde verkligen en riktig duns idag, 14 grader visade mätaren i bilen...får dock vara försiktig så man inte förkyler sig ännumer nu!!!(Det har mamma lärt mig)

Kycklingmästaren har visat sina skills för oss ikväll och det med bravur som vanligt! Mmmm, dom vingarna är så knapriga och goda att det inte är klokt alltså! SLURP världens bästa kycklingmästare!!!

Lillemannen var förresten hos momo i helgen när det jobbades! Han hade med sig sin cykel och cyklade loss som bara den heeeela helgen. Det tycker jag är vår om något, ni vet när man hör barn leka utomhus hela dagarna med skrik och skratt. Skönt att han verkligen kommit igång med cykeln nu, lättare att gå och hadla och sånt när han kan cykla dit!





Hahaha, söte-göte får låna min hjälm för att få plats med mössa och allt under!!!

Igår fyllde världens bästa fafa år!!! Hann inte blogga igår, så nu får det komma ett försenat GRATTIS här på bloggen till lille fafa!!! Skickar dig:

 OCH  i present!!! SNART ska vi ses!!!

Nu ska den räliga ungen slängas i loppelådan och denna morsan ska slänga sig i soffan en stund innan natti!!! Jubb imorgon bitti!

Kramis kramis


Fredagsmysch, Lookalike och Jubbhelg!!!

Host, host...jodå still going strong, men betydligt friskare känner jag mig. Hostan får man väl stå ut med ett tag till kan jag tro.
Tog ju i alla fall mitt förnuft till fånga och stannade hemma från jobb igår. Sov till 12 och låg sedan i soffan till 16 innan lillemannen kom hem, sköööönt var det OCH välbhövligt. På kvällen fixade jag ihop hemgjorda hambujaje till familjen. Tänkte att vi skulle göra riktiga pommes i vår fritös och därför gick jag helt crazy när jag ändå höll på. Hemlagade lökringar, chili-cheese och mozzarellasticks. Det blev såååå gott, men väldans mättande....äkta cheddarost och starka chilifrukter....slurp!!! Glömde såklart fota, men typ såhär såg det ut:


Senare var det Så ska det låta vilket i alla fall vi tycker är ett helt okej fredagsprogram. Så gjorde även lille bus. Ett jäkla ös var här hemma. Lillemannen spelade gitarr och sjöng och dansade. Gamla STYLE var ju med och helt plötsligt säger lillemannen om Tommy Ekman :-" jag tycker han liknar fafa, fast utan skägg"!
Hahaha, det roligaste av allt är att i vintras när programet "Så mycket bättre" gick på TV sa lillemannen om Christer Sandelin att han såg ut som Daddy J...hahahaha...vilken duo va??!!



Nähäpp, nu ska det ätas fruskot, sen ska lilleman till momo så man får nanna lite till inför nattens jubb!!

Kram sålänge!!!

Hosta, Hosta och Numera också feber!!!

Ååååhhh, jag verkligen hatar att vara sjuk. Det passar liksom inte in i min livsstil...hihihi!

Har minsann gått till Vårdcentralen idag och det ska ni veta, händer minsann inte mig i första taget... Inte nån lunginflammation än, men han tyckte ju att hostan var förfärlig och skrev ut "guds gåva" coccillana och kortisontabletter till mig. Dessutom skulle jag jobbat imorogn, men har insett efter mycket kval och tillochmed ett samtal till mamma för att fråga vad hon tycker...?!?!?! Är jag knäpp eller?!! Mamma gav mig tillåtelse ;) och tur var det för har jag blivit febrig också så en dags vila är nog på sin plats!!!



Lillemannen har gått hem med en kompis från dagis för första gången i sitt liv idag. De hade busat och ätit mellanmål och spelade lite dataspel när jag kom och hämtade. Söte Götar!!! Galet så stora dom blir snabbt...

Nu ska jag bädda ner mig, ta alvedon, kortison, coccillana, vitaminer och chokela så sjukan skräms bort....för det är väl bra med chokela när man e dålli???

Kramm po er!!!

Ingen röst, Hosta och Ledig imorgon!!!

Tjohoo, imorgon är det ledigt med lillemannen som står på schemat. Då kommer goa vännen S hit med sina två busar på lunch och bus! Dessutom ska en av hennes busar ta över en av lillemannens jackor och så får vi ett bidrag till lite nytt vårfint!!! Älskar opretantiösa dagar. Bara snack och bus och kaffe och mys! Lååång morgon ska vi ha först och främst. Täcke och kudde i soffan och fåret Shaun!!! ÄLSKAR fåret Shaun!!! Världens underbaraste barnprogram, så enkelt och så fullt av bus!!!



Vet ni vad??? JAG har nästan tappat rösten...igen!!! Japp, den var väck en runda innan i veckan också, och nu är den nästan väck igen. För vissa kanske det inte spelar så stor roll, men ni som känner mig vet att för mig är det fulltsändig KATASTROF!!! Jag klarar mig bara inte utan min röst. Hörde en gång av en arbetskarat ett motto som jag har tagit som mitt eget:
"Jag pratar inte för att jag vill. Jag pratar för att jag måste, för jag andnings-pratar, så om jag inte pratar så kvävs jag"
Hahaha, bara älskar det!! Samma arbetskamrat brukar säga om mig att när vi ska jobba så plockar han ut "deffen" (hjärtstartaren, den man elchockar hjärtat med) ur ambulansen för jag är den enda som kan snacka igång ett hjärtstopp!!!
Förstår ni nu vilket bekymmer det är för mig om rösten förvinner?!?!?! Det får bli en STOR kopp te och hostmedicin innan jag ska nanna tror jag bestämt!!!

Tidig kväll ikväll, är en periodare när det gäller att läsa och just nu är jag en riktig bokmal! Läste ut "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini igår och har nu börjat på "Döden skall du tåla" av Karin Fossum, som är en av mina favoritförfattare.
Tusen strålande solar var verkligen läsvärd. Eller rättare sagt så är det en sån bok som jag nästan tycker att man SKA läsa. Den handlar om två kvinnor under kriget i Afghanistan under slutet av 1990 talet och början av 2000 talet. Läs och var innerligt tacksam för det liv du själv lever idag!!!





Nähäpp, nu kallar soffan och a cup of tea!! Tack för denna dagen! Kramisar från mig!!!

Stora tankar, Hjärteluckor och Myyys igen!!!

Åh vad det är härligt med lediga helger. Att vara med familjen är det bästa som finns. Fredagkväll blev en mysig hemmakväll med lite god middag och filmmys! Ganska tidigt ramlade i alla fall lillemannen och jag i säng!!!





I lördags hade vi inte nåt speciellt bestämt. När vi låg och drog oss i soffan innan frukost kom det ett härligt meddelande på telefonen från bästa kompisarna som undrade om vi ville hanka på ett litet äventyr nere vid stranden. Såklart ville vi det och vips hade vi klätt oss och packat fika för en härlig förmiddag på stranden. Vid lunch cyklade vi hem till kompisarna och åt lunch tillsammans. Buspojkarna ville inte komma in så de fortsatte med sitt bus i trädgården medans vi fixade lite lunch!











På kvällen släppte vi loss Daddy J på lite bus och lillemannen och jag åkte till momo för lite mysch! Där hade det fixats räkor och goda ostar och jordgubbar och annat smått och gott!!!Myskläderna kom på när vi kom innanför dörren och sen blev det inte många fler knop den kvällen. Småtittade lite på Melodifestivalen och förstod att lillemannens favvolåt var: Oh My God!!! (de springer han och en dagiskompis runt och säger hela dagarna och ögonen bara lös på honom när han hörde låten...hahahaha...tokstolle)

I söndags åt vi en mysig frukost innan vi tog tag i dagen. På med paltorna och iväg på lite andra äventyr. Soptippen är ett häftigt ställe och dit behövde momo till busungens stora glädje!
Efter det åkte vi till goa G som levde tillsammans med min mormor för en liten söndagsfika med fastlagsbulle!!!







I helgen var det också 5 år sedan min fina mormor dog. Vi köpte en fin bukett med våriga tulpaner och åkte till kyrkogården, mamma, lilleman och jag. Han funderar ganska mycket kring döden och frågar mycket om vad som händer och vart man tar vägen och så. Vi gick en liten runda på kyrkogården och tittade på alla fina gravstenar. En av dom var formad som ett hjärta. Lillemannen tittar på den och säger:
- " Vilken fin hjärtelucka"
-Hur menar du då undrade jag.
-"Ja, när den dog som ligger därunder, öppnade dom ju luckan så han kunde komma ner?!! Ibland kommer ambulansen hit och öppnar luckan så dom kan slänga ner dom döda...Hur ser det ut under luckorna mamma???"
Jag tycker det är sååå fantastiskt att höra på alla underbara tankar som flyger omkring i det lilla huvudet. Allt är så enkelt och ändå så väl genomtänkt!!! Underbara goa lilla unge!!! Önskar så att mina far och mor föräldrar hade fått äran att träffa den lille filuren!!!

Ojojoj vilken låååång blogg det blev idag. Har ni orkat läsa?!?!?! Här är det dags för loppelådan nu, har en förfärligt tråkig hosta som inte vill försvinna. Ingen förkylning, inte ont någonstans bara en tradig hosta!!!

Kram och natti på er!!!


Vårkänslor, Aprilväder och Ledig helg!!!

Hmmm, idag kändes det verkligen som vår när jag körde hem från jobb kl 07, solen sken, fåglarna kvittrade och gradantalet var 3,5!!! Hmmm, vaknade vi 12 av ett jäkla liv, HAGELSTORM!!! Hahaha trodde att jag drömde, sen åskade det dessutom också! Jaja, solen kom ju sen igen, men det kändes konstigt. Sånt brukar man väl kalla aprilväder?!?! Eftermiddagen har bjudit på lite nya klädinköp till lillemannen och mys. Kom in på sötaste klädaffären i Limhamn "Krikelick" och såg följande tröja. Förstår ni att jag inte bara kunde gå därifrån utan att köpa med den hem???


Det blev en lila mössa också. Tror han blir supertuff med coola jeans och den tröjan i vår. Hittade dessutom en superfin vårjacka häromdagen i stan som jag flörtat med momo att köpa i fölsepresent!



Äääälskar alla fina färger! Tycker ibland att det kan vara lite dåligt med färg på "pojksidan" i affärerna. Vår kille älskar tex lila och då är det tråkigt med för mesiga färger! Sprakande ska det vara!!!

I tisdags var busungen hemma från dagis och vi var ledig tillsammans. Det var en härliga dag, men ganska kall eftersom det blåste. Mös gjorde vi i stora lass, och passade också på att ta en tur med hojen ner till havet för att mata ankor. Avslutade med en glass i Limhamn!!! Härligt, oj vad jag längtat efter att bara kunna vara ute!!!









Nu har vi ätit en goood tacopaj, jag dricker ett glas vin medan favvokillarna ligger i plurret och skjuter med vattenpistolen...härliga helg!!!

Kramm po er!!!

Nytt jobb, Förväntan och Vemod!!!

Jahapp, nu är det klart och officiellt. Jag har sökt ett nytt jobb och fått det. Har varit på ambulansen i Malmö i 7 år nu och känner att det är dags att åtminstonde prova något annat. Egentligen älskar jag ambulansjobbet över allt annat, men som läget är nu känner jag att jag vill testa något nytt. Tror också att man ska göra det lite då och då för att känna efter lite. Om jag inte trivs får jag väl hoppas på att få komma tillbaks!

Vet inte alls vad jag vill göra istället och därför har jag tänkt mycket på var jag skulle vilja jobba. En lite fågel gav mig ett tips om att söka på Resusrsteamt på MAS. Där jobbar man som sjuksköterska och blir "uthyrd" till de avdelningar som behöver en. Man få på så sätt se massor av olika avdelningar, lära sig massor och dessutom träffa massor av olika människor. Det som också lockar mig är att man bara är där för att jobba och behöver därför inte ge sig in i diskussioner om allt "gnäll" på avdelningen. Jag är där bara för ett par dagar ändå så det spelar liksom ingen roll. Man jobbar 3-skift vilket jag faktiskt ser fram emot att testa igen. Det innebär att jag är hemma hela eftermiddaga´rna när jag jobbat på morgonen, att jag börjar mitt på dan ibland och att jag är hemma vid båda middag och nattning av lillemannen när jag ska jobba natt. Som läget är nu tror jag att lillemannen kommer gilla det. Visst är han ledig från dagis mitt i veckorna en hel del nu, men som det känns nu är det inte det som är kvalitet för honom. Jag och Daddy J tror att kommer trivas bättre med att ajg är hemma lite mer normalt. Kankse kommer innebär lite fler timmar på dagis än nu, men i gengäld är vi hemma tillsammans när vi väl är hemma.
Vill bara tillägga att jag såklart tycker detta ska bli superroligt och spännande, samtidigt kan jag inte låta bli att känna ett stort vemod över alla underbara arbetskompisar på ambulansen. Vi är så nära varann och jag tror att det är svårt att hitta ett lika underbart gäng någon annanstans, men bara lugn, det ska nog fixas med lite timmar på tut-tut bilen för att hålla kunskaperna vid liv!

En liten bild på när lillemannen var med mamma för första gången på jobb för att titta på ambulanserna och för att bjuda de goa kollegorna på lite middag:



Mmmm, idag har jag minsann tagit två dopp på Sibbarp. Så härligt väder, ingen blåst och solen som strålade. Gött var det!!!
Kvällen har bjudit på lite thaimat, stekt ris med kyckling och annat smått och gott! TACK L för inspirationen...Lillemannen fick plocka fram sin fingerfärg och jag kan säga att det är definitionen av ren LYCKA...



Jaja, då vet ni hur det ligger till! Kommer jobba kvar på ambulansen tills efter sommaren innan jag börjar på resurs!

Kram på er alla och tack för alla fina lyckoönskningar!!!