Julmys, Julstök och Absolut ingen stress!!!

Så gött att vara ledig lite så här innan jul Alldeles extra skönt är det eftersom vi inte ska fira jul hemma och därmed inte har en massa som ska fixas i matväg. Vi har ju tagit in granen, köpt klappar, slagit in klappar, städat, pyntat och fixat med allt som hör till, men heeeelt utan stress. Därför går dessa lediga dagarna inna jul helt enkelt bara ut på att myyyysa. Något som vi ju råkar vara specialister på i denna familjen. Igår tex åkte vi upp en runda i stan och träffade tomten och tog en fika. Härligt att inte ha nån tid att passa och bara le åt alla som går runt med ett förvridet uttryck i ansiktet och bara längtar bort bort från alla stress...







Imorse när vi vaknade frågade jag lillemannen vad han ville hitta på? Svaret blev att han ville åka till badhuset. Mitt första svar blev NEJ! Men sen tänkte jag till och kom fram till att det inte var någon dum idé. Sagt och gjort, jag packade medan lillemannen sprang fram och tillbaka i hallen och skrek: Vi ska åka till badhuset, vi ska åka till badhuset, vi ska åka till badhuset...det värmer en mammas hjärta. Väl på Aquakul var det nästan bara vi där, kanse typ max 6 pers till. Vi satt där och mös i bubbelpoolen och det kändes lite klyschigt som att världen är så himla fel. Egentligen skulle ju alla varit där. Och busat och skrattat med sin familj. Men istället är de utw och springer ihjäl sig för att handla allt...på avbetalning såklart, fixa allt och när julen är förbi drar dom en lättnadens suck! Det var väl inte så det var tänkt?!?!?!

Imorse när vi åt frukost blev vi extra påminda om vad som är viktigt när Kajsa Kavat (en av de bästa filmerna) gick på TV. Se den om ni inte sett den.....myyyys!!!



Nu ska jag nanna igen utan att ställa klockan!!! Kram på er och försök varva ner liiite iallafall!!!

Vackra vinter, Pulka och Laaaatmask!!!

Mmmmm, härliga söndag! Vilket otroligt väder det har varit. Riktig vinter, kallt, men så ljust och så vackert!!! Lillemannen och jag gick upp och mös, käkade lite frukost och byltade sen på oss från topp till tå för att klara av ett härligt bus-pass i snön. Träfade A med hennes två godingar och busade loss:











När vi sen tog ett varv på lekplatsen kan jag lova er att det blev fart! Jäkelen vad det gick undan med vinterbyxor på en snöig ruschikana!!! Tjohoooo...tur där var snö på marken för man landade med en duns! Kul, kul!!!

Eftermiddagen har spenderats härhemma i soffan. Längesen jag bara låg som en säl i soffan och läste och halvsov. Gött! Sen blev det en tur till Malmborgs för lite matinköp och ikväll har det lagats en gotte-fiskgratäng. Slurp slurp, med massa champinjoner!



Nu är det mys som gäller innan lillemannen ska i säng. Härligt när det inte spelar nån roll att han är uppe lite eftersom vi ändå är lediga!

Kram på er så hörs vi snart!!!

Trollunge, Tjockis och Lördagsmys!!!

Tycker ni det ser ut som att lillemannen är lite långhårig: (fafa, jag frågar inte dig för ditt svar är inte relevant)



Nu blev han i alla fall superduper fin och ser superduper stor ut. Han är ingen bebis längre vå lillfis. Myyys. Vi var som vanligt hos en barndomsväns mamma som hjälpte till. När jag frågade Z om vi skulle klippa oss nån annanstans som var lite närmre hemma svarade han: -"Nä, jag klipper mig hos Serstin, det är bra där"
Sötare än någonsin blev han och han tycker det är såååå skönt att slippa ifrån den låååånga luggen:





Hahaha, den nya I-fånen är ganska kul faktiskt. Med den kan man göra nästan allt. Såhär skulle jag se ut om jag inte hejdade mig på julabordet tex:



I fredags åkte en gammal kompis med mig i ambulansen. Han jobbar på SOS i Göteborg och tyckte det var roligt med att vidga sina vyer lite. Trevligt trevligt! O han körde, jag vårdade och J satt i luckan!!!





Dagen igår bjöd på att hjälpa momo lite inför julen. Lyckades också handla lite nya julakläder! Kul kul!!! På kvällen hade lillemannen och jag mys med gotte och täcke i soffan!

Nu ska det ätas varma bullar och havregrynsgröt innan vi ger oss ut i snön för lite bus!

Återkommer!

Förresten, Söte-Göte och Söte-Göta!!!

Hade förresten mysbesök häromkvällen av bästa dagiskompisen med familj! Mysmiddag och mycket bus blev det!!! Hääääärligt...









Myyyyyyysch!!! Dom gillar verkligen varann! Så söööta!!!

Kram kram




Nu har jag en, Snökasande och Ledig!!!

Mmmm, nu ska jag minsann vara ledig! Ända tills på torsdag (lillejulafton) när jag ska jobba 7.30-19.30 för att sedan vara ledig under julen!! Mys, mys!!! Det är mest en massa kasande runt med ambulansen! Skumpigt som attan är det att sitta bak med alla tanter som tror att de ska trilla av båren hela tiden. Hahaha, men jag gillar det på nåt sätt. Det är ju så fantastiskt fint ute. Det där lite blåaktiga ljuset som blir av snön och lite sol är helt magiskt tycker jag. Det är verkligen att likna vid nån vacker solnedgång i nåt vackert land. Ingen har tid att titta bara. Alla bara gnäller på snön som kommer och förstör...men oj så vackert det är!!!



Bara så ni vet så har jag en nu!!! Hahaha jag har blivit en fåne....en riktig I-fåne!!! Ganska kul faktiskt!!!

Förresten bara måste jag berätta nåt roligt. I söndags när lillemannen och jag hem från fafa och W, stannade vi i Trelle på vägen hem för att handla mat. När vi satte oss i bilen bad lillemannen om att få en banan. Visst fick han det, och två minuter senare när jag tittade på honom i baksätet var bananen borta. Jag frågade-" Har du redan ätit upp bananen?"
-"ja", fick jag till svar. Sen åkte vi vidare under tystnad. Några minuter senare säger snillet i baksätet-" Du mamma, har jag inte min mage här NERE?" (pekandes på sin mage)
-" Jo", svarade jag!
-"Men mamma, säger söte-göte. Hur kan man då äta UPP???
Hahahaha, snacka om logik...snacka om att ställa sin mamma till svars...hahahahaha!!!



Nu hålls det helg i familjen bus och snart tänkte jag somna på soffan....

Kram på er alla!!!

Usch, Rädsla och Dillkött!!!



Sveriges första självmordsbombare...så står det! Vaddå första...Det ska stå "Sveriges första och enda självmordsbombare"...
Ska man börja bli rädd nu? Rädd för att åka i nya Citytunneln, rädd för att gå i julruschen, rädd för att gå på bio, rädd för att lämna familjen och göra nåt själv, rädd för stora folkmassor...rädd för att LEVA!!!
Hur kan man bli så sjuk i huvudet att man sätter bomber runt hela sin kropp och spränger sig själv i luften? Han kunde ju uppenbarligen inte ens vara säker på att han skulle nå sitt mål och dra med sig en massa människor i döden...var det kanske inte ens meningen?? Skulle han bara skrämmas???
Jag tycker att vi alla i Sverige har lärt oss i dag att inte ta någonting för givet. Livet är skört, var rädda om varandra därute istället!!!

Härhemma har livet bara fortsatt att vara lika bra som det brukar. Lillemannen och jag har varit hos fafa o W över helgen. Lillemannen åkte dit redan i fredags men då jobbade jag. Sen stannade vi kvar eftersom Daddy J hade annat på schemat! Mys som vanligt, Sovmorgon och gooood mat! Ikväll har jag griljerat en skinka för första gången och lagat en gryta med gooott Dillkött (också för första gången). Dillköttet blev gottigottgott och skinkan ska vi smaka senare!!!

Nu badar prinsarna och jag pular med himmet! Viker tvätt, diskar undan och bara myser av den tryggheten som vi alltid bara tagit för givet!!!

Stor kram i vintermörkret!!!

Äntligen ledig, Taxi och Wellington!!!

Mmmm, äntligen ledig efter ännu ett taxiskift!!! Blä säger jag...vet faktiskt inte om jag är så sugen på att köra mer taxi. Trodde verkligen att jag skulle känna att jag gör skillnad för människor när jag jobbar med det jag gör, men så är det inte längre. En har klämt en tumme, en annan har lite ont i magen och väntar gladeligen på en ambulans i en timme...sen när vi kommer GÅR han ner oh hoppar in i "taxin" medan sambon kör efter i deras egen bil....hmmmm, hur går det ihop??? Jag förstår verkligen inte! Vad är det med folk???
Känns som att jag är lite i en "kris". Jag vet inte vad jg ska göra om jag inte ska jobba i en ambulans??? Det är ju inte mig det är fel på, jag menar, jag älskar att jobb i en ambulans när jag väl gör det...men nu, nu kör jag bara taxi!!!





Ja, dom är ju rätt lika...hmmm den ena är dock GRATIS, supersäker och tar en dit man ska på nolltid!! Kanske det är dom som tar TAXI som är ärthjärnor?!?!?

Nu är det i alla fall ledigt! ärligt, sov en liten stund i förmiddag, körde ner till lillemannen hos fafa och W och har nu myst här hela eftermiddagen! Lagade en gooood Wellington och är nu mättast i stan!

Snart är det tiiidig natti så ma vaknar utvilad imorgon bitti!!!

Kram på er!!!

Tivoli, Julkänsla och Goer mad!!!

Igår var det mysresa med bästa familjen och momo till Tivoli i Köpenhamn! Sååå mysigt. Åkte karuseller och åt finfin middag på en av krogarna. Kollade på tomtar och luktade på brända mandlar. Frös om tårna och och värmde oss med en god öl. Skrattade och hade det bara så mysigt men kan ha det med dom som man tycker bäst om i heeela världen.

















Tack för en underbar eftermiddag tillsammans och tack för den goa maten momo!

Idag var det jobb igen...så även imorgon...åhhh, skulle verkligen kunna tänka mig semester igen snart snart! Hade man inte kunnat få en månads semester vid juletid också?!?!?!

Julkramar och Snart natti!!!

Inte illa va, Familjen Taikon och Föreläsning!!!

Idag blev det en paniktvätt eftersom det varit så svårt att få tvättid när det passar. Tyvärr kunde vi bara tvätta i slutet av tvättiden vilket nu resulterade i att ser ut som ett Familjen Taikon hem här nu med kläder överallt. Hahaha, gott luktar det i alla fall av sköljmedel!!!

I dag har jag förberett en lite föreläsning om Hot och Våld som jag ska hålla imorgon. Det är en gymnasieskola som har temavecka denna veckan och imorgon ska jag från ambulansen, nån från polisen och nån från typ socialen föreläsa om hot och våld som vi möter på i våra yrken. Förutom det har jag fixat julklappar! Tro det eller ej, men i stort sett ALLT är inköpt nu!!! Sååå himla skönt!!

Efter middagen satt lillemannen och ritade lite. Han bad mig skriva hans namn så att han kunde rita av det. Så här blev resultatet:



Inte illa för en 3, 5 åring tycker jag minsann!!!

Nä, nu ska det mysas som traditionen sig bör i den här familjen!!!

Pöss

Egna traditioner, Familjehelg och Som vanligt mys!!!

Mmmm, vilken myshelg vi har haft. Har varit lediga tillsammans en helg heeeela familjen! Dessutom skulle jag ha jobbat natt, men tog ledigt eftersom jag hade timmar att ta ut. Det känns lite extra skönt då på nåt sätt.

Lördagen började med att lillemannen och jag tog oss ut med grabbarna grus och deras mamma i pulkabacken. Mysigt som bara den, men typiskt att de numera skottar backar där ingen jäkel ska gå, men inte själva vägaran....fattar ingenting...Jaja, som tur är har ju inte våra småkillar så höga krav (bokstavligt talat) utan en en liten kort backe är alldelels tillräckligt. Hann med en liten lunch på rester tillsammans innan det var dags att svida om för att gå på kalas. Kusin J fyllde ju nämligen år så kvällen bjöd på kals med allt som hör till. Hela familjen bus sov över hos momo så vi kunde dricka lite vin också båda två!!!





Igår morse åt vi en riktig adventfrukost med momo. Leverkorv och julskinka och annat mys. På vägen hem passade vi på att shoppa nån liten julklapp på Burlövs Centrum. Lillemannens lycka var gjord när han fick träffa sina idoler...Fattar inte riktigt att han vågade, för han är en ganska försiktig liten kille när det kommer till nya grejer, men här travade han bara rakt fram och pratade och hälsade och lyckan lös i ögonen på honom! Tillochmed jag tyckte dom var lite läskiga, för dom var verkligen STORA!!! Coola var dom i alla fall:





Eftermiddagen spenderade la familia med famo och Jinge på bästa kina i stan...Wongs här i Limhamn. Känns på ett positivt sätt som att sitta hemma i sitt eget kök när man är där och äter. Lugnt och mysigt och samtidigt helt okej för en treåring att springa runt och kolla läget lite. Dessutom är maten suuuuper om man ska äta kina!!!



Daddy J och jag bestämde oss igår för att vi skulle skapa lite egna traditioner för just vår familj. I min familj är traditionen nämligen att man tar in granen på lillejul och klär den då. Igår när vi pratade om det kom vi fram till att det är ganska konstigt om vi gör det på lillejul eftersom vi sen spenderar hela julen hemmaifrån. Hmmmm, beslutet blev att 2:a advent är en alldeles ypperlig dag att ta in granen. Sagt och gjort...den inhandlades på väg hem från kina igår kväll. Sen blev det mysmys med julmusik och glitter och kulor osv....fin fin blev den minsann!

Koncentrationen var stor:


Resultatet:

Mina två favoriter...Daddy J och Grinchen:


Och så självklart en mysbild med mamma och lillprinsen :


En mys-mysig helg har det varit i alla fall! Nu är det lite jobb och julklappsinhanling som gäller innen det är dags för en tripp till TIVOLI imorogn och julmarknad där!

Kram sålänge!!!

Massa snö, Tyskland och Korvmys!!!

Jesus amalia vad mycket snö det är överallt. Kallt som attan är det också. Har haft långkallingarna och fårafi---n på jobb för att inte frysa. Vissa är ju tjusigare än andra i sin, men det är ju ingen skönhetstävling...eller???




Kom hem iförrgår efter en superduper trevlig resa med jobb-laget till tyskland! Om det är kallt här så var det minsann sviiiinkallt där. Hamburg by night var frys, frys, frys!!! God middag, många skratt och mys på hotellet på kvällen är vad ni får veta om resan...för övrigt: What happend in Hamburg, stays in Hamburg!!!

Efter en lååång hemresa pga all snö var det lite slött härhemma igår. Lillemannen och jag var dock en runda på Limhamn för att handla lite. I går kväll kom söta J hit och åt goemiddagen med oss! Myyyysch på hög nivå. Lillemannen och jag tog oss en korv när vi var ute ändå till lunch.

Idag är det bus med grabbarna Grus som gäller nu på fm och i em bär det av till kalas med släkten. Lillkusinen J har blivit 15!!!

Har tyvärr problem att ladda upp bilder här igen...fattar ingenting, men tror att det beror på själva bloggsidan. Tur jag kunde ladda upp den vackra bilden på mig själv i alla fall...?!?!

Kram på er!!