Partaj, Mors dag och bakfylla!

Igår blev det partaj hos S o N. Supertrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap, mycket gott att drick, massor av dans och en massa skitsnack! Det var en sån där härlig kväll när verkligen alla på festen bestämt sig för att ha roligt och så blev det också!

Värden själv!  Goa kollegan och vännen!  Alla var kanske inte lika glada och positiva...

Idag har man kanske inte mått sådär himlans bra, och dessutom har det ju varit en VARM dag också och tyvärr blev jag lite gnällig över värmen eftersom att jag nog hade behövt lite kyla idag. Men, men jag vill inte gnälla för gud vad jag har längtat egentligen!
Idag blev det påfyllnad av mitt fina armband...Mors dag....ett Z och en "fransk lilja" som får symbolisera scoutliljan. Det blir bara finare och finare! J hade fixat och lillemannen kom springande till mig och gav mig det med tillägget: Det är min presenst också mamma!

Känner mig tyvärr tröttare än ett helt ålderdomshem och bara orkar inte skriva mer till er idag!

Kram och Natti väldigt snart!

Ont i örat, blodomlopp och jubb!

Hej svej på er!
I tisdags blev det alltså blodomloppet för hela slanten på kvällen! Z följde med sin mamma och det var hur mysigt som helst. Nästan hela mitt arbetslag var med och det avslutades med en god picninc på Heleneholms IP. Z satt snällt i vagnen alla 5 kilometerna och hade hur kul som helst.

 Z med delar av laget...kolla in ICA-stig i bakgrunden! Trötte Z! Uppvärmning...

MYYYS!!!

På natten till onsdagen sov vi inte så mycket, för då hade vår lilleman ont i örat igen. På vårdcentralen hittade dom ett litet märke inne vid trumhinnan som de inte riktigt vet var det kommer ifrån, så vi ska till en öronspecialist med honom snart. Kanske en del av det onda kommer från de hemska kindtänderna som poppar upp på honom nu också! Naw....tacka vet jag Alvedon! I alla fall så stannade jag hemma med lillemannen på dagen och på kvällen kom famo och Jinge hit och åt hemlagad pasta.

Idag cyklade jag till jobb 05.30! Det regnade hela vägen, mer och mer, var alldeles våt när jag väl kom fram, men oj vad mysigt det var. Skulle ändå in i duschen! Ipoden i öronen och så sjunger jag med ända tills jag möter någon (vilket inte är så många vid den tiden) som tittar väldigt konstigt....hahaha!
Ikväll blev det i alla fall middag som storprinsen lagade till när jag kom hem från jobb...Mmmmm, lövbiff, pepparsås, grön sparris och sallad!!! Slurp och TACK älsklingen min!!! (har haft massor att göra på jobb och kunde behöva lite mys)
Nu har vi alla fall sett "Changeeling" på DVD! Jättebra och full av ångest...hahaha, rekomenderar den!



Ska sova nu...massor! Jobbar natt imorgon natt och måste plugga på den j-a körkortet innan! Natti på er i alla fall!

Mys på ballen, barndop och grillfest!

Helgen som gått har tyvärr bjudit på mycket jobb, men eftersom jag jobbat på nätterna har jag även hunnit med lite annat smått och gott. I lördagskväll kom J som jobbar på ambulansen precis som jag, hem till mig och Z och hade med sig mat. Så gulligt! En hel kasse med alla goda ingredienser man kan tänka sig för en supergod köttfärspaj med en mumsig sallad! Det blev dukning på balkongen och en flaska rött! (Slapp jobba lördagnatten)
Mys på ballen...

På söndagen när min stackars storprins hade jobbat hela natten, var det iväg i ottan för att gå på barndop i Svedala. Dop i kyrkan och sen firades det med jordgubbstårta och grejer efteråt! Z lyckades ju såklart hitta vattenslangen i trädgården så han hade fullt upp!
Dagens huvudperson  Vattenslangen!

Efter barndopet var lilla jag tvungen att gå och jobba.
Idag har dagen bjudit på lite sömn, en massa pluggande till C-kortet mitt och sen grillfest på dagis! Z:s favoritflicka A var såklart där och det är underbart när de leker med varandra. Häromdagen berättade dagisfröken att Z och A hade suttit på varsin potta och börjat diskutera om vem som har en snopp och vem som inte har en snopp....Z hade visat sin och A hade bekymrat sagt att hon inte hade någon....hahaha, det börjas i tid!
Idag blev det i alla fall korvgrillning, dagisfröknarna fick varsin flaska vin och lite sång och glass! Mysigt...vi cyklade dit hela familjen!
Sommarpresenterna!  Bus i sandlådan på dagis  Sötaste!  Goaste!

Nu sover lillemannen och jag har fått se Cityakuten i lugn och ro! Ska nanna tidigt idag så jag orkar plugga hårt i morgon och sen är det Blodomloppet som gäller på kvällen!

Nattikram!


Det bästa som finns...

...är nog livet. Tänk att man kan vara så lyckligt lottad som jag är. Jag har en familj som älskar mig och jag dom tillbaks. En frisk liten busunge som trotsar mig och sin pappa. En underbar sambo som dessutom är pappa till vår son. Massor med vänner, ett mysigt ställe att bo...osv, osv. Läser så mycket skit i tidningarna och ser massor på jobb, oj vad glad jag är att leva!
Tänkte skriva och berätta en himla massa om allt som hänt sedan sist, men jag låter det vara och visar er bara en samling bilder på mitt liv den senaste tiden. Bilder säger mer än tusen ord....

Nyckelpige jagkt med kompisen P  P nannar gott  Z nannar gott  Drickapaus!  BUUUUUS!!!

J tvättar bort tåbiran...

Ostbåge-fajt  Fafa tutar i vattenkannan  Rock n Roll med pappa  Strandkillen  Ska vi bada pappa?? Vilket vi också gjorde!!!  Soldyrkare!  Kärlek  Mys efter badet  Badnymfen...

Haha, badade tills tänderna hackade...så himla häftigt. Lillkillen vår älskar verkligen vatten!
Nu kommer han förresten snart hem från fafa och W, saknar och längtar. Han har bakat en kaka till mamma som vi ska mumsa på när han kommer hem!

Sist men inte minst en bild på den underbaraste i mitt/vårt liv!

Underbaraste

Kramis sålänge...

Ledighet!

Mmmm, nu bär det snart av till vår lilla oas i världen...Hemmesdynge! Mys i stora lass igen...

Vi åker idag och kommer hem igen på fredag när jag börjar jobba igen. Lillemannen ska snart hämtas på dagis och sen sticker vi. Han och jag blev ovänner imorse och skrek och grät. Så mycket vilja det kan finnas i en sån liten kropp! Nåja. Han är ju världens goaste ändå!

Kram på er och om inte inna så ses vi på fredag!

På jobb!

Wow, vilken grej det var med det där spikmattan. Helt underbart. Svider och bränner lite i början, men efter typ 5 minuter börjar man känna hur blodet pulserar i hela kroppen, man blir alldeles varm och avslappnad. Jag har bara legat typ 15 minuter i taget än sålänge, men jag gör det innan jag går och lägger mig och när jag valnar på morgonen känns det som att jag fått massage över hela kroppen kvällen innan....PROVA!!!

Igår var jag och J och lite andra familjemedlemmar och såg Tommy Emmanuel på konserthuset. Det är en gitarrist som är helt galet duktig. Gå in och kolla honom på hans hemsida, jag lovar att ni inte ångrar er!

http://www.tommyemmanuel.com/

Sitter på jobb nu och har det ganska lugnt. Ska sätta mig med mina lastbilsböcker en stund!!

Kommer lite bilder senare ikväll på söndagens korvgrillning på stranden!

Jag lever!!!

Jag lever, så var inte oroliga, men jag måste hoppa rakt i säng efter en superkonsert! Ska upp i ottan....Berättar allt om spikmattor och konserter imorgon!

Natti

Spikmattor, pizza och sovmorgon!

Idag var pappa J tvungen att nanna på fm eftersom han jobbar ikväll/natt. Lillemannen lät minsann sin mamma sova till 09.05 vilket var döskönt! Efter det for vi upp ur sängen och åt en god frukost innan vi gick en tur ner på "stan" och handlade lite! Kollade lite på en "spikmatta" i hälsokostaffären. Har läst att det ska vara så himla bra mot allt möjligt och är lite sugen!
Efter att vi kommit hem kom N och hennes lille O hit och busade en lite stund. När lilleman och jag hade delat en liter jordgubbar och ätit lite kyckling till lunch nannade han gott och jag tog en dusch!
Det var scouternas stora loppisdag idag så vi åkte dit på eftermiddagen...vilken jäkla otur med vädret bara. Har nog inte regnat såhär mycket på....jag kommer inte ens ihåg! Jaja, min lillprins är ju glad bara han får vara ute, så han gungade och busade på som vanligt!

Gungeligung...


Efter loppisen åkte vi hem till momo som också varit på loppisen och jobbat. När vi satt där och snackade berättade jag om "spikmattan" och då visar det sig att hon har en. Hon gillar sin supermycket och tycker det är jätteskönt. Jag har fått låna den och ska prova den inatt. Är minsann lite nervös. Tänk om det blir en skräckfilm här hemma så när J kommer hem mitt i natten sitter jag fast i min spikmatta.....Hahahaha....vilken syn!

Hjälp!!!  www.shaktimattan.se

Nu har vi iallafall ätit pizza nere på scoutgården i Åkarp och kom hem för ett tag sen. Lillemannen somnade nästan innan han hann lägga huvudet på kudden! Finns det nåt goare än en sovande liten skitunge?!?! (Jag smög in och tog ett foto bara till er)

Underbaraste!

Jag ska i alla fall gå och lägga mig på mina spikar nu och lovar att uppdatera er om min upplevelse imorgon om jag fortfarande lever....

Natti natti!!

Sommar inne när det regnar ute...

Jordgubbe...(den största)

Körkortsplugg, mys och Bio!!!

Inatt var det jobb som gällde, fast lugnt hade vi det för en gångs skull! När jag kom hem blev det ändå några timmars sömn och sen har det pluggats teori tills ögonen blödde. Lillemannen kom hem från dagis och busade lite med oss. Rätt som det var hittade jag inte honom någonstans, men jag hörde att han pratade....hahaha hittade honom i hans leksakskorg!

Tittut!

Efter ett tag kom famo som var så gullig att hon ville passa Z när jag och storprinsen gick på bio! Har sett Änglar och Demoner...superbra! Har läst boken och bet på naglarna hela filmen. Så himla spännande...

http://www.sf.se/filmer/film/10002914/Aenglar-och-demoner  

När vi kom hem hade J köpt med sig lite mat hem. Pommes och nötbit! Z var fortfarande vaken med famo och hade precis borstat tänderna. Så öppnade J sin mat och Z som älskar Pommes visste inte riktigt hur han skulle lyckas få smaka eftersom han redan hade borstat....det lilla leendet får precis som det vill och till slut fick J vräka in för att inte lillemannen skulle äta upp alla pommesen! Naw, mina goa killar!

Slurp!

Imorgon blir det nya äventyr, men nu kallar sängen! Natti


Hittade denna goa bilden på mina killar och vill bara lägga in den!!!
Mina killar!


Linslusar!

Igår blev det en liten fika med D och R som kom förbi! Eftersom det är allas dröm att få vara med på min blogg så bads det på bara knän om att få synas. Därför blev det ju såklart en bild!

Linslusarna!

Är lite dålig på att uppdatera er nu fram till på fredag kväll eftersom jag jobbar natt och nannar gott på dagarna!!

Ha en mysig kväll! Kramis

Bubblor i vinet och mjölken och utvecklingssamtal!

Igår blev det lite hastigt bestämt så att våra goa vänner O och L skulle komma över och grilla! Så blev det och kvällen blev hur trevlig som helst! Vi hade köpt en massa gott kött och marienerat, gjort såser,sallad och potatiskroketter till! Det var bara ett problem, briketterna i grillen gick inte att få någon glöd på. Om ni tycker att vi ser irriterade ut på bilderna så är vi det också. Hursomhelst, efter en flaska tändvätska, en tidning och hela papp-påsen som briketterna låg i från början så blev det fyr i grillen...ingen eld utan rök...eller hur var det nu?!?!

Grillmästarna  Iriterrande...  My man!  Saga innan nanna!

Idag har jag i alla fall begravt näsan i mina "tungböcker" (j-t pedagogiskt namn på en bok som är så himla rolig att läsa) alltså de som ingår i lastbilskörkortet. Jag har också beställt min uppskrivningstid som är satt till den 11 juni så nu vill jag att ni peppar mig allt vad ni kan!

F´låt Kim, alla chaffisar har väl inte hängbuk då....!!!

I em var det dags för utvecklingssamtal för vår lilleman på dagis. Tro det eller ej, men han är jätteduktig på att prata för sin ålder....jag som inte pratar så mycket vet faktiskt inte alls var han fått det ifrån. Det gick i alla fall jättebra!!

Vi har också hunnit med att busa med P och mamma L lite, och så hann vi hem en runda till momo också! Där blev det kaffe och glassbåt...Mmmmm, underskattat med glassbåtar!!

Lägger in en bild till på busungen som har en gosig "doggisfröken" som läser en kurs i fysik för dagisbarn. Alltså ska hon lära sig typ en massa saker man kan experimentera med för att förstå hur det funkar. Det senaste hon lärt Z är vad luft i ett glas mjölk kan göra....TACK snälla doggisfröken A!!!! Du är bäst!

Blubb, Blubb!!!

Nu blir det nattikramar från mig!! Jobbar natten imorgon!

Jobbhelgen är slut!!!

Nu har jag jobbat färdigt för denna helgen! Nu är det dags att på allvar ta tag i pluggandet till mitt lastbilskörkort....blä....! Hahaha, jo, ni läste rätt! Våra nya ambulanser i Malmö väger mer än 3,5 ton och då kvävs det lastbilskörkort. De som tog sitt körkort innan 1996 har dock dispens när det gäller just utryckningfordon, men det har ju inte jag gjort...
Så, de närmsta dagarna blir det hårdpluggning för lastbilskortet....kan ni se mig som trucker??? I och för sig är det bra, för man SKA ju ha en hängbuk när man kör lastbil så jag passar ju bra in!

Hamnade på bild idag på ett branduppdrag med ambulansen. Om ni vill se lite bilder som tas vid olika olyckor och större händelser finns det en bra länk: www.pppress.se

Syster yster

Lillemannen har haft en helmysig helg på landet och har legat och snackat i sin säng en hel imme nu för att rensa ut alla tankar och intryck! Nu har han nog varit tyst i 2 minuter så jag håller tummarna för att han somnat!

Kramis på er!!!

Lite grann så här från ovan....

Idag har jag jobbat heeeela dagen. Började med en cykeltur till jobb kl 05.30. Underbart väder, helt vindstilla, massor av fåglar och solen i ögonen! Har haft med mig en sjuksköterskestudent från Australien idag (hon ska följa med några dagar till) och vi tänkte att vi skulle hitta på nåt kul för henne. Min kollega föreslog att vi skulle köra bort med ambulansen till Turning Torso och kolla om vi kanske fick åka upp en bit! Det fick vi och kom ända till 49:e våningen...så häftigt det är med vackra vyer!!!

Jag är en liten gåsatös från skåne....  Wow...  vackert...

Har haft en dag med massor av riktigt sjuka patienter. Började jättelugnt, men sen efter lunch har det varit fullt ös!
Ikväll jobbar min J, och eftersom lillemnnen är hos fafa och Wiwan har jag tagit ett lååångt bad och tar det bara lugnt, ska faktiskt snart gå och lägga mig! Skönt!

Hoppas ni har en mysig lördagkväll! Kramis och natti!

En mysig dag till...

Hämtade lillemannen från dagis idag  med famo och Jinge! Vi åkte ner till fafa och Wiwan eftersom de ska passa lillemannen i helgen när mamma och pappa ska jobba. Fick en massa god mat som vanligt och bakade våfflor utomhus som efterrätt!
Nu är jag hemma igen helt ensam i huset! Det är alltid så konstigt, för hur jobbig man än kan tycka han är så saknar man honom direkt när man stängt dörren efter sig. Han luktar ju så gott!!!

Famo o Wiwan  Min goa, goa... 

Om möjligt ännu goare...

Natti natti på er, ska upp 05.20 och cykla till jobb! Kramis

903, bus med famo och nya håret!

Idag har det varit jobb, jobb, jobb. Varit på dagbilen idag. Jobbat mellan 7.30 och 19.30...blä, långt pass! Hade med mig en läkarstudent. Naw, snäll som han var och är, skulle han hjälpa till att köra in en patients rullator och bära in hans påse med saker på sjukhuset...Det blev en rolig syn när han kom promenerandes...hahaha....tyvärr blev det en lite dålig bild, men lägg märke till "ciggen" i påsen! Det såg bara för roligt ut!

Studenten D!

När jag kom hem från jobb var famo och Jinge här och busade lite med Z. Famo och Z höll en gitarrkonsert till min ära...mys!!!!

Gitarristerna!

Ska lägga upp en bild med mitt nya rufs också. Försöker kanske bli en ny blondin-bella!!! Hahaha, nä kanske inte, men det ser lite gulare ut på bilden här än vad det är i verkligheten! Jajaja, jag är helnöjd i alla fall!

Nya Blondin-Bella???

Nu ska jag sätta mig i soffan med lite te och kanske ett litet kex med "goe-osten" på....slurp!
Natti på er så ses vi en annan dag!

Mysbilder från pappa/son dagen!!!

Baka, baka, liten kaka...

                                        Baka, baka, liten kaka...


Akta dig, den bits!

                                       Akta dig, den bits!


Ahhhhh!!!!

                                                        Hjälp!!!

Jobb och ny färg på håret!

Hej hopp!!
Idag efter att jag lämnat  lillemannen på dagis åkte jag och chefen till en förskola/skola och visade ambulensen. Skolan har samlat in 200 nallar i olika färger och former som de vill att vi ger till de barn som blir sjuka eller skadade och behöver åka med ambulansen! Så himla gulligt och omtänksamt tycker jag!
Goa ungar var det i alla fall med massor av frågor och tankar!
Efter det blev det ny färg på håret för mig, åkte till min frisör i Lund och bestämde mig för att "Blondes have more fun", så nu är det blont för hela slanten!
När lillemannen hämtades hem från dagis var min yngsta kusin J här eftersom han får gitarrlektioner av min J. Lillemannen börjar tycka det är väldans roligt att busa med killar och körde loss bland alla sina bilar med kusinen min!

Bilbus!

Ikväll somnade han tidigt efter ett varmt bad och lite lek med tågbanan...så...nu är det dags för mamma/pappa mys med en rolig film och kanske lite gotter om man har tur!

Kramis Kramis

En vanlig dag!

Idag har det varit scouting igen!! Bara ett helt vanligt möte med lite poängjakt och lek, men ändå! Imorgon bitti ska jag upp i ottan, lämna lillemannen på dagis och sen ska jag och chefen på jobb åka och visa en ambulans för en förskola. Haha, vi har fått ett papper av barnen där de skrivit ner lite frågor till oss som vi ska svara på imorgon, tex: Vad händer om någon slår huvudet? Vad gör ni när ni inte hämtar skadade eller sjuka? Vad händer om man slår, sparkar eller bits??
Vilka ungar alltså! Ska bli spännande att träffa dem, kanske man borde vara lite rädd??!!

Det blir alltså natti för mig nu efter att ha sett lite "House" och tagit en kopp te!!

Kramis Kramis

Avkoppling!

Efter en dödligt stressig vecka bestämde Z och jag oss för att åka ner till fafa över helgen. Pappa J fick komma på söndagen eftersom han jobbade på lördagkvällen!

Lördagen gav oss underbart väder...sol, sol, sol! Z var lyckligast i världen när han fick springa runt med vattenslangen och vattna alla blommor, efter det fick han hjälpa fafa att klyva ved i vedklyvarmaskinen. Hur häftigt var inte det?!? Haha, han stod där i flera timmar och tryckte på en knapp och såg när veden klövs.
Vi såg också till att ta oss ett fotbad där ute och skönt var det. En kall öl och en lite jägermeister till det... Solen sken och sken och jag blev hur röd i huvudet som helst till kvällen, härligt! När solen började gå ner blev det hemodlade rabarber i en paj med vaniljvisp på norrsidan!

Vedklyvaren    Mmmm... 
Kräftan  Kräftan!  Norrsidan...

På söndagen var det lite svalare, men fortfarande helt okej väder. Åkte in och hämtade J i stan och sen blev det bara mer mys. Åt massor med god mat, oxfilé och basilikapotatis med kryddsmör, sallad och hemodlade sparris!!! Slurp!! Bestämde oss för en riktigt onyttig dag så på kvällen tryckte vi i oss en massa mer onyttigheter. I bäddsoffan med mig och J skulle vår lilla katt Elsa (som flyttat ner till fafa för att Z är allergisk) också vara med och mysa!

Flubb!  Myyyzzz!

Dagen igår bjöd på ännu mer mys och bara avkoppling, liten middagslur och annat som gör livet värt att leva! Idag har allvaret börjat igen med massor av måsten och saker att göra!

Livet är underbart!

Nu när solen skiner dagarna i ända är livet bara såå himla gott att leva! Hinner med massor av saker och känner bara för att göra mer hela tiden. Har varit på Z dagis och visat en ambulans...hahaha, trodde inte det var möjligt att få in så många busfrön i EN ambulans. Det var i alla fall uppskattat, och innan jag körde därifrån så hoppade Z rakt in på förarplatsen och tryckte på sirenen...

Massor av busungar...  Den störste busen av de alla...

Var iväg på en självförsvarsutbildning i onsdags med jobbet. Jättespännande. Känns rätt häftigt när man känner att man inte är helt underlägsen även om det är en större människa än vad man själv är. Höll på hela dagen och avslutade med en övning där en person stod i mitten av en ring i speciell försvarsställning och så "slog" vi andra med mitsar på personen i mitten. Det var såklart lite läskigt att stå i mitten, men på något sätt kändes det ännu läskigare att vara en av alla i en folkgrupp som bara slog och slog. Förhoppningsvis beror ju det på att jag inte har gener som gör att jag skulle få för mig att slåss bara för att jag inte fick som jag ville!

Igår hanns det med en HLR-utbildning (HjärtLungRäddning) för ett gäng lärare på en skola i Vellinge. Ett bra extrajobb som jag verkligen gillar. Tycker det är superroligt att föreläsa om saker som intresserar andra människor. Passar ju mig bra också eftersom jag har svårt att hålla tyst...hahaha, då måste ju föreläsare vara det bästa man kan vara!?!!

Idag har det varit jobb igen hela dagen. Satt en timme på soldäcket på brandstationen och solade mig och har minsann fått massor med färg...passa er för vårsolen! Har varit en ganska lugn dag och det var ju skönt efter denna helstirriga veckan! Z och J har heft en pappa/son-dag och varit på lekplatser och myscht! När jag kom hem åkte J och jobbade så då grillade jag och Z lite korv på ballen (balkongen). Mys , mys!!!

Lyckliga jag på jobb!  Goa sängen på jobb!

Ikväll blir det natti tidigt för jag har längtat så efter denna kvällen! Ledig heeeela helgen!

Kramis kramis på er så hörs vi snart igen!