KALAS!!!

Oj, vilket lyckat kalas det blev idag. Dagen började med en runda till lekplatsen där vi träffade goa P med mamma L och lillebror J. Åt lite kakor och drack saft och Z fick världen coolaste hippietröja!!!

KRAAAM!  Här kommer jag!

När kalaset började klockan 5 kom alla med jämna mellanrum! Vi var sammanlagt 27 personer så det var liv och bus hela tiden. Z var överlycklig...
Massor med fina presenter och pengar så lillemannen kan få ett häftigt pojkrum nu istället för babyrummet. Coolaste presenten var nog en Wallie "docka" som låter och rör sig och kör omkring, har lekt med den sedan gästerna åkte hem...ja alltså Z, inte jag! Vi bjöd på hambujaje och god chokladkaka!

Hambujaje  BUUUS!  EEEEVA!!!

Nu ligger min lilla prins i sin säng och har svårt för att somna och min stora prins ligger i soffan och hör hur sängen kallar! Innan han gick och nannade tittade vi 5 minuter på filmen om Wallie, så nu ligger han i sänger och tjoar WAAALLIEEE hela tiden...naw!

Wallie-mys

Denna helgen har verkligen varit perfekt, underbart väder till på köpet också! Tror att min lillkille kommer vara tröttast på dagis imorgon!

Natti!


Tänk att det blev den goaste ungen i världen som blivit två år idag...


Mysigaste dagen...

Idag blev det verkligen fullt upp, även om det inte skulle hända så mycket idag från början...
Vid 8 tiden vaknade solstrålen på sin fölse och då blev det sång och presenter i sängen, kul nu när lillemannen börjar bli lite större och verkligen förstår vad som händer. Efter det blev det såklart bus med de nya leksakerna och sen var pappa J tvungen att åka och jobba så då gick Z och jag ut på stan. Hittade hur coola kläder som helst till Z som säkert kommer synas på någon bild från kalaset som väntar imorgon!
När lillemannen hade nannat middag drog vi iväg för att titta när ambulansen mötte brandkåren i fotboll! Hahaha! Det blev inte så mycket fotboll för vår del eftersom det stod två brandbilar, två ambulanser och 4 motorcyklar utanför hallen...
En hamburgare fick han i alla fall i sig och då kunde ju jag se lite på matchen...har ingen aning om hur det gick, men någonting säger mig att det nog är lika bra att inte veta!
Efteråt åkte vi hem till famo och Jinge och vattnade blommorna, något som Z tycker är det roligaste som finns i hela världen. När vi kommit hem och bytt ut de våta kläderna mot torra blev det pizza med en kompis, F, och massor med godis! Härlig dag!!!

Nu är det natti som gäller för imorgon är det stora kalaset!!!   Kramis på er!

Busungen fyller 2 idag!!!

Bus och mys hela dagen idag, har varit på stan, ätit korv, lekt med nya leksakerna och busat! Nu nannas det middag för att sedan åka och titta när ambulansen möter brandkåren i fotboll!! Berättar mer för er sen!

Kramis

Bus, Ambulanser och Alltid redo!

Åhh, har en hektisk vecka! Scouter och jobb och lillemannens två års dag. Idag har jag tex stekt 60 st hemgjorda hambujaje som ska ätas på kalaset! Har också varit och handlat allt om behövs till hambujajna för att det ska bli ett super kalas!
I morse hann lillemannen och jag med ett besök på mitt jobb på  ambulansen innan vi skulle träffa hans allergidoktor! Wow!!! Dagen var gjord när han fick vara med och tvätta ambulansen och sätta på blåljusen!

WOW!!!  Hahaha! Undrar vem som tycker det är roligast...


Mitt i alla stress denna veckan så är det underbart att ha någon som ger en lite uppskattning och bara gör att livet blir lite lättare! Igår när jag skulle hoppa ner i sängen, så skakade jag runt dunet i mitt täcke lite och vad hittade jag väl där under...?!?!? Jo, en ny berlock till mitt armband som jag älskar. Tack älskade J, den är så himla fin!

 Meningen är att det ska fyllas med berlocker som betyder någonting för just mig. Har bara haft det ett tag och har därför bara två berlocker hittills, men det kommer fler! Älskar ideén och lägger också upp en länk till Tomas Sabos hemsida som är stället där det kommer ifrån!

Finaste...                 http://www.thomassabo.com/en/charmclub/collection.html


Den 23:e april är det St Georgs dagen, scouternas skyddshelgon. I år hade jag lilleman med när vi skulle fira detta och har även lyckats skaffa honom en scouttröja, kanske lite för stor, men söt var han! Han verkligen älskar att åka ner på gården och träffa "alla baornen" som han säger på sin superskånska!

BUS  MYYYYS!!!


Förutom att fixa och trixa en massa idag har vi hunnit med lite familjemys också! Det blev en runda till lekplatsen med saft och bullar och sen en god kyckling på balkongen ikväll. Pappa J kom på att han kunde snurra in Z i gungan till hans stora förtjusning! Fins nog inget jag tycker mer om än att se när dom två leker tillsammans!

Klara, färdiga...  ...GÅ!!!

Natti på er!! Ses en annan dag!

Long time no see!!!

Nu var det ett tag sen jag skrev....vet inte varför, har bara blivit så! Har hunnit med en massa mys och jobb sen sist. Lägger upp lite bilder från en supermysig dag på stranden i lördags med min goa Z och hans bästa kompis P med mamma och lillebror! Det blev en engångsgrill, massor med korvar och bröd och bus i solen på stranden. Helt underbart att bo som vi bor, älskar att kunna gå ner till stranden närsomhelst!

Sol, Sol, Sol  Grillmys  BOOOUUS!!

Sen var det jobb hela helgen som gällde, natt på lördagen och söndagen. Bläää, tänk så många galna människor det finns i världen. Jag vet ju inte när ni ringer 112, men jag vet att jag skulle inte göra det närsomhelst! Jobbar egentligen gärna hela natten, men bara om patienterna är sjuka som vi ska hämta. Det är ju faktiskt ingen taxi...

Jaja! I veckan har jag fixat lite med allt möjligt. I måndags kväll hade vi goas vänner här och grillade. Blev mysigt och lyckat hela kvällen! Nu jobbar jag igen några dagar, men till helgen ska vi fira vår lille bus som blir 2 år på lördag!
Har köpt coola tallrikar med massa häftiga djungeldjur på och ska bjuda på Hambujaje!!!

Den lille bus har också fått för sig något nytt, som går ut på att när man lägger honom på kvällen så kastar han ut sina nappar från sängen och skriker att han "tappat dom"!!! Sååå himla tålamodskrävande, har faktiskt räknat och kommit fram till att han "tappat dom" 11 gånger under tiden som jag skrivit detta inlägget! Kul! Hmmm inte alltid så lätt att veta hur man ska hantera saker...om jag struntar i att gå blir han ju helt förtvivlad för att han inte har sina nappar...somnar han då?? Om jag går så kanske det blir en himla dålig vana...??? Hmmmm, är det någon som har tips så tar jag tacksamt emot...hahaha, det är inte helt lätt det här ska jag lova med att vara mamma och pappa!

Nu blir det nog en go macka och sen är det sängen som kallar inför en lång jobbdag imorgon!

Kram och natti!

Tilbaks igen!!!

Nu har det varit högkvalitativt mys i dagarna tre. Bara tagit det lugnt och druckit massor med vin och ätit massor med god mat! Z har platerat grönsaker i växthuset, varit och tittat på den stora traktorn på soptippen och bakat kladdkaka!! Slurp, han har lärt sig slicka skålen av mig....
Har blivit en massa goa bilder som jag lägger upp istället för att skriva en massa!

Till helgen som kommer blir det natt jobb...blä, hata, hata, hata lördag natt i denna stan...

Trädgårdsmästaren!    BUS!!!   Vattenspridaren...
                                    Lägg märke till buset som
                                    förbereds i bakgrunden!


Slurp!                                Hahaha...   
                                                                 Fafa! Du kan ju ha                                                                
                                                                 denna på facebook!

Planteraren!                                  TAKTON!  


Nu ska det nannas inför lite bus imorgon på stranden! Måste hinna med lite innan man ska köra fylletaxi hela natten...

Nattis kram

Mys!

Bara mys, mys, dagen lång. Kommer massa fina bilder när v kommit hem imorgon kan ni tro! Blåser som attan, men det är ganska skönt det också för då får man ligga på soffan!!

Hörs igen imorgon!

Världens bästa dagis!!!

Idag var det föräldramöte på dagis! Så himla mycket det betyder att ha ett dagis som man verkligen tycker om. Även om det är en bit hemmaifrån är det värt varenda meter! Man har verkligen börjat märka vilken skillnad det är beroende på vilket dagis. Det är också roligt när man inser att vissa saker som man trodde var viktiga från början är mindre viktiga och saker man inte brydde sig om spelar nu väldigt stor roll! Nåja, vi är så nöjda med dagis och våra "dogisfröknar"...

Imorgon bär det av till fafa för lite mys. Det ska kelas med katterna, tittas på möllor och traktorer, busas, nannas och ätas en massa god mat! Därför kan det hända att det blir ett litet avbrott i upddateringen, men det får ni stå ut med. Tanken är ju också att det ska hända så lite som det bara är möjligt dessa dagarna. Bara mysas med familjen och vila upp oss.

Hoppas att ni njuter lika mycket av solen som jag, helt underbart. Tänkte faktiskt försöka skaffa mig en "bränna" nu om det håller i sig!

Kramis

Middagslur!



Det allra goaste jag har...

Shut up chicken! Påsken är över!



Hjälp vad fort det gick med påsken...har hunnit med en del, men det gick verkligen snabbt!
Jobbade skärtorsdagen natt. Hade massor att göra, men egentligen inga speciellt sjuka patienter. Massor med fyllor och fjant! Så himla tråkigt när man bara kör "taxi". När klockan var typ 4 på morgonen var jag så trött på det så jag visste inte vad jag skulle göra! När jag gick in i bilen och skulle köra så hade söte V varit där och gett mig en bukett påskliljor... så glad jag blev! Gulligt! Det blev så mycket lättare att orka med de sista morgontimmarna!

Påskliljorna!

Efter den hårda natten stack jag hem för att göra familjen färdig för att sen åka till mofa (Z:s morfar). Där var mina "plastsystrar" med sina pojkvänner och vi firade lite påsk med god mat och påskägg och mys. J var tvungen att köra hem eftersom han skulle jobba dagen efter, men Z och jag stannade kvar tills på lördagen!
På förmiddagen på lördagen tog vi två tåget till momo (nu får ni själv gissa vem det är). Z var helt exalterad över att få åka tåg. Han pratade hela tiden från Ystad in till Malmö om allt vi åkte förbi! Söte Göte!

Resenären!   Vi två på tur!

Påskafton spenderade jag o Z alltså hemma hos momo med grillning och påskägg där också! Mysigt blev det också!
På söndagen kom J också och vi mös lite till!

Idag har jag varit tvungen att jobba igen så Z och J har haft en bus-dag tillsammans. De tog sig en liten sovmorgon till 8.20 för att sedan vara redo att träffa D och F i stan för lite lekplatsmys! Efter det blev det hem och nanna middag och sedan gick de till famo för att även där få ett påskägg...(hjälp, jag som inte tänkt ge honom godis på läääänge än....lätt!) Efter famo hann mina prinsar även med en upptäcktsfärd i Limhamn!

Bus!  Mera bus!  Upptäckaren!  Mys!


Trötter är jag efter en helg med massor av mys och släkt och farande så ikväll blir det en tidig kväll! Ska dessutom på föräldramöte imorgon kväll direkt efter jobb!

Kramis och ha det så himlans gott i solen!

Den som väntar på nåt gott...

Förstår att det är många av er som bara väntar och väntar på en uppdatering om mitt liv...Haha, ni får vänta lite till för jag har fullt upp med att mysa och ta det lugnt med familjen nu när det är påsk!!!

Livet leker i alla fall! Kramis och skriver mer snart!

Alltid redo!

Tisdagar = Scouterna!
Jag har varit scout sedan jag var 8 år. Töntigt tycker nog de flesta av er, men jag har lite svårt för att förstå var töntstämpeln ligger?!?

I en bok som är skriven av Jens Liljestrand som handlar om scouting står följande samtal som han haft med sina vänner:
"- Om jag satt här och brunchade mer er och hade på mig min scoutuniform med halsduk och blå skjorta och alltihop, och sa att jag var scoutledare och skulle ut till min patrull och fixa med en båt, vad skulle ni tycka då?
- Att du var töntig!
-Ja, man skulle tycka: okej, snäll kille, men vilken nörd! 
- Men, om jag satt här och käkade i skogshuggarskjorta och slitna jeans och kängor och sa att efter det ska jag sticka ut och fixa med båten, för vi är ett gäng som brukar hålla på med den om somrarna, åka i väg och övernatta, slå läger i skogen, paddla kajak, vandra i fjällen, lite sånt - vad skulle ni tycka då?
- Då skulle man tycka...ja, helt okej, friluftskille typ, nån som tar tag i grejer, aktiv kille.
Alla nickar.
- Har någon av er varit med i scouterna?
Det visar sig att alla har varit med någon gång, men slutat efter ett eller två år.
- Vad var det som var så hemskt?
Alla rycker på axlarna. Än en gång har ingen något bra svar."

Scouting för mig är och har alltid varit mina närmaste vänner! Jag kan komma dit som jag är och behöver inte göra mig till för någon. Alltså har jag mina bästa vänner där och tillgång till allt det material man kan behöva när man vill ut och paddla, hajka, vandra i fjällen osv.

Nuförtiden har jag även med mig min lillkille som tycker det är roligt att följa med och träffa alla barnen som jag är ledare för!

Natti, natti, hoppas att ni fått er en liten tankeställare?!?!


PUZZZZ!!!! Z får sig en puss av min goaste kompis från scouterna!


Grillmysch på ballen...

Mmmm, sol, sol, sol! Idag var det faktiskt dags att inviga vår grill på ballen (balkongen för att vara exakt). Det blev en supergod middag och massor med mys!

Grillat är godast!     Mera pommes!!!


Den jädrans bilen är sönder så nu lever jag på min cykel. Allt är ju på gott och ont, rumpan blir snyggare och snyggare, jag kan äta mer choklad, men f-n vad drygt det är när man behöver den! Idag åkte jag dock ner till snälla pappa på Bil-Bengtsson och fick låna en bil under tiden som vår blir fixad.

Fick ett påskkort idag också, det var från Z!!! Han hade skickat det med momo när hon passade honom i helgen. Naw!!!!

Nu blir det sängen och läsa ut El choko!! Nattikram

Världens bästa jobb???

Ibland tror jag faktiskt att mitt jobb är bland världens bästa!!! Idag har det varit lugnt och skönt, med massor av tid att sola och bara ta det lugnt!

Lugnt och skönt!   SOOOL!

Har fått fram några fjädrar och nån tupp så nu är det minsann påsk här hemma också!
Jobb imorgon också, men då ska "Tungboken" med. Håller på att ta lastbilskörkort eftersom de nya ambulanserna är tyngre än de gamla. Hahaha, helt galet är det att läsa om växelsystem och skivbromsar...inte så värst intressant precis!

Kram på er alla!

Sol idag med!

Underbar dag idag också! Oj, vad man har längtat efter solen. Man kan bara gå med näsan upp och njuta av att få solens värme i ansiktet.

Sitter här hemma alldeles ensam ikväll, det är så konstigt för man liksom smyger runt lite även om lilleman inte är hemma. Kanke för att man saknar honom såfort man har lämnat honom ifrån sig! Jag ska jobba heela helgen och även J, så lille Z får vara hos momo (Z:s mormor).

Har köpt vårskor till lillen och lite nya kläder till mig själv idag och sedan blev det en "greek-lunch" med arbetskaraterna!

MYSCH!!!!  

Ställer nu min klocka på 05.15 och säger natti natti!

Solsken!

Vilken alldeles, alldeles underbar dag det har varit i dag. Älskar verkligen vårsol!
Åkte och bada på Sibbarps kallbadhus i solen och sååå underbart det var! Det kan man kalla billigt spa, 50 spänn... Brukade bada ofta på Ribbersborg när vi bodde nära där, men nu är det ju stängt där så idag cyklade jag till Sibbarp för att kolla läget! Såå himla mysigt, och såååå himla nära! Stannar kvar där även när Ribban öppnar igen minsann.

Mitt eget spa!

Sen har Z och jag bara myst (stavas det så?) i solen. Ville inte riktigt gå in! Cyklade förbi lekplatsen och där var bästa kompisen P med mamma och lillebror! Finns det något bättre än att få sitta i sandlådan och riktigt smutsa ner sig...jag ÄLSKAR det! Sand överallt!!!

Sand, sand, sand!       Mera sand!      Ännu mera sand!

Dessutom har jag köpt en ny cykelhjälm till Zak idag! Hittade en som han bara måste ha såklart med ambulanser och brandbilar på! Så himla söt, Z satt i barnstolen med sin nya hjälm och skrek "tutututut...." hela vägen hem (så låter "ballansen" där mamma jobbar)!

Sötaste!

Nu på kvällen har det varit mys med familjen och nu väntar film med en STOR skål godis och cheesedoodles!!!!!

Kramis!

En gammal bild på dem som är de viktigaste i mitt liv!

En av mina absoluta favoritbilder ibland alla foto som vi tagit sedan Z kom till världen!


Det viktigaste för mig...

Sjuk värld!

Idag blev jag och min kollega larmade till en man som skulle ligga medvetslös på gatan. När vi kommer dit är han mycket riktigt medvetslös, men det ser lite märkligt ut så vi försöker väcka honom genom att smärtstimulera honom. Först vaknar han inte, eller rättare sagt så vill han väl inte vakna, men sen som en blixt från en klar himmel slår han min kollega med knytnäven i ansiktet. Hon föll baklänges och jag som stod på andra sidan om patienten blev helt vansinnig (konstigt när man inte riktigt är beredd på sin egen reaktion).
Jag fick tag i patientens armar och tryckte ner honom mot marken där han låg. Det var så märkligt att jag faktiskt fick helt oanade krafter! Kan på något sätt förstå att folk gör saker i vrede som de kanske ibland får ångra i en lång tid framöver. 
Jag kände mig nog ungefär som Bamse måste ha gjort första gången han smakade av farmors dunderhonoung. Starkast i världen, men också rädd för vad jag skulle kunna åtadkomma med all styrka!
Det är väl en bagatell i  mångas ögon, men det känns så snopet och nästan förnedrande att komma för att hjälpa någon och så blir det en hotsituation istället.

Hursomhelst kan jag berätta att det gick väl för oss och att polisen kom på 2 hjul efter bara någon minut, kändes bra att veta att hjälpen finns så nära när det blir allvar!

Nu är det lite mys i soffan som gäller innan det är dags för sängen! Kram Kram