Jodå minsann, Jubb och Natti!!!

Jodå minsann, jag har minsann kört pass nr 2 idag efter jobbet. Känner mig nöjd med detta efter 12 timmars hetsigt ambulansande idag! Lite lördagsgodis har också intagits, men det är ju det som är livet!

Jag pallar helt enkelt inte skriva mer till er idag utan ska hoppa snabbt ner i loppelådan, saknar dock att ha en liten "rälig unge" att gå in och pussa på och snusa lite på innan jag ska sova. Tror att jag ska snusa lite på hans kudde i alla fall!

Puss och natti!


Nu jävlar, Barnvakt och Jobbhelg!!!

Nu jävlar är det dags att komma igång på riktigt...ursäkterna är slut, jag har nämligen hittat nåt som är ultimat för mig! Vill egentligen inte göra rekla, men annars är det svårt att förklara! Stadium har dragit igång en kampanj som de kallar för "Join the Movement". Det går ut på att man under tre veckor ska träna lite varje dag, och det går alldeles utmärkt att göra hemma. Det tar bara ca 20-30 minuter, men man gör det VARJE dag under tre veckor. Efter det kan man kalla det VANA!!! Hahaha, underbart känns det. Har fixat mitt startkit som består av hopprep, gummiband och balansboll! Körde första passet idag och längtar redan till imorgon. Eftersom jag redan är ute på mina power walks 2-3 ggr/vecka känns detta super bra.
Det lovar ingenting om att man ska bli snyggare eller smalare eller någonting annat dumt, men att man RÖR på sig!
JAG LOVAR ATT FULLFÖLJA DETTA!!!
www.jointhemovement.se

Lillemannen är precis avlämnad till fafa och W eftersom det står jobb på schemat i helgen. Där fick vi en riktig goemiddag som vanligt med pannbiff, lök, potatismos och sås!

Igår hade vi goda vänner över på lite mat. Härligt när huset är fullt av folk. Barnen vrålar och busar och skrattar och äter glass och man bara finns mitt i all röra och trivs!

Lite annat utemys har vi också hunnit med på våra lediga soliga dagar. Lekplatsen, Ankmatning (som blev svanmatning) och Korv i tjollan!









Nu är dessutom alla räkningar betalda...BLÄÄÄÄ!!!

Kram och natti

Go dag, Olika kulturer och Bortamatch!!!

Hmmm, tiden rinner iväg som vanligt, dagarna bara försvinner innan jag en hunnit reagera på att det gått så lång tid sedan jag bloggade sist. Jaja, jag återkommer alltid!

Hade en go dag på jobb häromdagen. Ni vet ibland när allt bara känns lätt och roligt och intressant, det avviker något från det normala, patienterna är lite annorlunda än normalt och dagen bara flyter på...precis så var det! Var bland annat hos en underbar familj med utländsk härkomst. Vi gjorde vårt bästa, kunde hjälpa patinten i hemmet så de inte behövde till sjukhus, vilket gjorde dom såååå tacksamma. Mannen i huset for runt och hämtade stolar så vi kunde sitta, hämtade dricka och bananer och choklad, ett NEJ var inte att tänka på. Middagen var på spisen men hann inte bli klar vilket grämde honom så!
Då bara älskar jag mitt jobb. Inte så att jag behöver ha gåvor för att känna mig uppskattad, men tyvärr är det ganska dåligt med uppskattning på ett jobb som detta. På sin höjd får man ett -"Tack för skjutsen" när man lämnat av nån, vilket kan kännas lite tråkigt när man medicinerat och fixat och donat för deras bästa hela vägen.



Igår hjälpte jag en kompis att flytta. Det flöt på hur bra som helst och var tillochmed trevligt, även om det innebar mycket slit och släp. Som tack käkade vi ihop efteråt, och det var inte den lilla pizzan som serverades:



Nu har vi kommit hem från en liten bortamatch hos bästa dagiskompisen i världen. God mat och jättemysigt! Dom är så stora nu när dom leker alldeles själva hela kvällen på rummet....myyyyys!







Förresten så hann vi städa lite idag innan vi skulle iväg. Helt plötsligt var jag av med Daddy J! Hörde att dammsugaren var igång, men han var inte där. Eller jo, det var han visst...



Nä, nu är det nattidags! Puss på er

Promenad, Lördagsmys och Den lille filosofen!!!

Jahapp, idag är vi minsann lediga tillsammans en lördag heeeela familjen utan att nån har jobbat, ska jobba eller ska iväg nånstans! Härligt härligt! Bestämde oss ganska så direkt för att bara slösa bort helgen på att vara med bara varandra! Sov till 9 imorse, mös med lillemannen framför tv:n tills Daddy J behagade komma fram och sen mös vi faktiskt lite till. De visade "Älskling, jag krympte barnen" i förmiddags på tv:n. Har inte sett den på väldans länge och det var hur kul som helst att se den igen.
Sen tog vi tag i det, klädde på oss gjorde varm choklad och tog oss till "skogen-light", (Z ville till skogen, men vi gjorde en kompromiss) nämligen Slottsparken! Kallt som attan, men mysigt ändå.











hmmm, pappas påg eller?!?!






Efter detta drog vi en liten repa till Entré för lite fix. Köpte Hitta Nemo till Z som vi ska titta på ikväll. Sen handlade vi lite mat också som vi har tryckt i oss nu. Gott blev det kan ni tro: Helstekt fläskfilé, hemgjorda pommes, sallad, lökringar och en kall sås!!!
Pågarna mina ligger i blöt nu och jag passar på med lite bloggande. Sen är det ju filmtajm och G.O.T.T.E!!!

Förresten, på väg hem idag i bilen började vår lille filosof igen. Hans huvud måste fullständigt svämma över av alla tankar och funderingar. Daddy J pekade och visade lillemannen var han hade gått i skolan när han var liten.
Z- " Hur liten var jag när pappa var liten?"
Vi- "Då fanns inte du"!
Z- "Var var jag då?"
Vi- "Då fanns inte ens mamma, när mamma och pappa blivit stora, träffades vi och blev kära. Då gjorde vi dig!"
Z- ...(tyst en lång stund)..."-När gjorde vi pappa då???

Hahaha, han är sååå underbar. Man börjar förstå var alla känsloutbrott och tårar kommer ifrån. Hade det inte kommit ut hade dom väl blivit helt tossiga av all information!

Nä minsann, nu ska det mysas igen, ni förstår väl att jag inte klarar mig utan mys särskilt länge. Är beroende...

Puss Haj!!!

Det ska va gött o leva, Kräfs och Myyysch!!!

Mmmm, idag gick jag av efter två nätter på jobb. HÄRLIGT!!! Härhemma var det bestämt att det skulle mysas till lite extra. Sagt och gjort, snön är ju borta (nästan i alla fall) ( hmmm, för denna gången...) Det var dags för lite kräftor!!! Mmmm, lillemannen var inte så sugen men han nöjde sig fint med resterna från igår.
Mmmm, gott var det i alla fall, bland det godaste vi vet i den här familjen. Lille herr bus sitter på sin stol med kräft-tången i högsta hugg och "knipsar" alla hårda klor till oss när vi inte kommer åt köttet!





Kvällen inleddes med ett härligt bad med mycket bubblor och bus! Åhhh, det är det härligaste jag vet!







(ser ni att jag fotar lite ballt med min i-fåne)

Nu sover den lille manne och jag kör en liten ansiktsmask så jag blir grann. Problemet idag var att den innehöll honung och grädde, så jag hade faktiskt kunnat tänka mig att äta upp den istället, men jag behärskade mig, och nu sitter den i hela mitt lilla fejs istället! Slurp! Är ledig imrgon och ska fixa bilen hos mofa i Ystad, sen blir det lite lek med Z:s kompisar! Mys, mys!



Kram och natti

Långhårig, Goda Vänner och VIIIIN!!!

Nu är vi tillbaks efter en härlig helg i H-dynge igen. Mysbyxorna på när man kommer dit och av och ner i tvättsäcken nu när vi kommit hem. Häääärligt och VÄLBEHÖVLIGT!!!
Skulla jobbat i fredags natt, men bytte med en arbetskamrat som skulle jobba på tisdagen dag istället. På det viset blev jag leeeedig den räliga fredag natten! Jippiiiiiie!

Mysch har det varit på hög nivå. God mat som vanligt och även gott vin...och MYCKET vin! Slurp slurp!! Tigerräkor och oxstek och kalops och rökt lax...mmmm.... Synd bara att lille herr Bus nuförtiden inte äter någonting överhuvudtaget, utan verkar leva på kärlek och mango-proviva! Han är bara för tradig med maten för tillfället. Bra tips emottages gärna. Och kom inte med nåt sånt att om han bara är tillräckligt hungrig så äter han. Nä, då blir han istället så trotsig att hans mamma och pappa blir TOOOOOOSIGA!!!

I lördags bjöd vi hem oss till goda vänner en liten bit från där fafa och W bor. Där blev det mycket goa skratt och en härlig lunch (som varade till 20.00). Såklart glömde vi kameran så några bilder får ni inte se från detta.

Däremot ska ni få se bilder från allt annat mys vi har sysslat med. Min stora fråga för dagen är: Tycker ni att fafa behöver klippa sig???







Och mera mys i alla varianter:



















Härligt, härligt! Nu ska det hoppas ner i loppelådan en stund till eftersom jag jobbar inatt!
Kram på er och ha en härlig måndag!

Hej igen, Trötthet och Punka!!!

I natt har det varit äventyr på jobb. På väg ut på larm small det till och vi fick världens punka. Där stod vi, mitt ute på inre ringen utan luft i vä fram. Efter en timmes väntande kom dock däckfirman till vår undsättning och 5 minuter efter det var allt fixat och klart igen. Det händer hur mycket konstigt som helst på mitt jobb och man kan i alla fall inte kalla det förutsägbart!!

Sov gott när jag väl kommit hem, men eftersom jag ska vara på jobb imorogn bitti igen och hålla en utbildning fick jag ju tvinga mig upp i tid. Det har resulterat i TRÖTTHET, varenda gång jag har satt mig ner under eftermiddagen har jag somnat. Läskig känsla tycker jag för det är jag minsann inte van vid!

Nu ska jag i alla fall krypa ner och sova "sju kvart i timmen" som min lilla mamma brukar säga...tänk om det hade varit möjligt!!

Puss och natti


Morgon, Natti och Ses ikväll!!!

Mmmmm...låååång natt på jobb igen. Många sjuka patienter som verkligen har behövt oss! Skönt att krypa ner nu och bara nanna en stund. Skriver mer ikväll om nattens äventyr!

Kramen...   

Godmorgon, Öronproppar och Frulle!

Hej på er alla. Har precis vaknat efter att ha jobbat ett nattpass inatt. Har tidigare sovit sååå himla dåligt på dagen efter att jag jobbat. Nu har jag dock hittat botemedlet...ÖRONPROPPAR...helt underbart. Stoppar in dom när jag lägger mig på kudden och sover som ett barn tills jag vaknar av mig själv hyfsat pigg och utvilad. Tidigare vaknade jag och kände mig som en bakfull slurk! Är verkligen så himla glad för detta eftersom ångesten var stor innan när jag skulle jobba natt då jag visste att det alltid skulle leda till trötthet och en massa obehag....härligt!



Dags för en smoothie för att vakna ordentligt. Lillemannen som sovit hos momo inatt är på väg hem för lite mysch innan det är tid för ett nattpass till.

pussipuss


Lediga dagar, Mysbyxor och Viiin!!!

Mmmm, lediga igen....ÄLSKAR att vara ledig. Fy f-n vad mycket man jobbar. När det egentligen borde varit tvärtom...lite jobb, mycket familjetid!!! Mysbyxor halva dan, baka bröd, spela spel, laga goood mat, se en film, tvätta lite, umgås med goda vänner och bara vara tillsammans!
Det nya härhemma är att Daddy J numera är den stora idolen och det ska lekas Star Wars och Indiana Jones! Försökte vara Indiana Jones-stand in igår när Daddy J inte hade tid....men det var inte så lyckat. Lillemannen la huvudet på sne och sa -"Mamma, det är bara pappa som kan detta"!





Igår bjöd vi hem kusinerna med föräldrar helt apropå. Go mat och massor av vin! Slurp, jag gillar verkligen vin...skulle nog kunna dricka det varje dag. Har unnat mig några glas idag också!! Mmmm, blir så varm och härligt trött av det!

Nu är det snart natti. Ska få äran att köra fylletaxi heeeela helgens nätter, så det är bra tt komma lite senare i säng ikväll och hoppas på lite sovmorogn imorgon. Förresten, sa jag att lillemannen vaknade tjugo över tio i morse....

puss på er

Kort inlägg, Mys och Word!!!

Idag firar vi lördag härhemma. Till helgen blir det ju jobb. Har precis ätit en gooood tacogratäng efter en liten löprunda. Lillemannen och Daddy J har varit iväg och hyrt film så nu är det dags för:



Mmmm älskar verkligen myskvällar



Har idag även hunnit med att ha kusinerna med pappan sin här en runda. Vi fick äntligen hjälp med installation av lite program jag har behövt till dator LÄNGE!!! Dessutom har vi nu en skrivare som FUNGERAR!!! Halleluja!!!



Näpp, nu finns det ingen tid att sitta här. Soffan kallar!

Kraaauum

Tillbax, Underbara Jul och Goda nyår!!!

Oj, vad längesen det är! Tiden bara rinner iväg. Nåja, jag bestämde mig för att vara "offline" lite under jul och nyår och bara koncentrera mig på familj och vänner. Myyyysigt har vi haft det minsann. Bara umgåtts med människor vi tycker mycket om.  Har haft lyckan att vara ledig en hel del vilket såklart är underbart. Tog några dagars mammaledigt för att dryga ut det lite.
Som vanligt när allt varit sådär mysigt som jag gillar, tycker jag att bilder säger mer än 1000 ord och visar fler blder än jag skriver:

Julafton spenderade vi Ystad hos mofa och L. En härlig kväll blev det och självaste tomten kom minsann på besök precis när mofa gick ut med hunden... jaja, vi tog hand om hans klappar sålänge!!!























Satt uppe till mitt inatten och bara mös...Sen blev det lite sömn innan vi dagen efter skulle hem till momo för fortsatt firande där! Hela tjocka släkten var där och det blev en lyckad kväll med annat gotte än julamad!





















Naw...lillemannen var såå trött hela kvällen och somnade gott i fåtöljen efter julklapparna! Det visade sig att han skulle få feber och vaknade dagen efter med 39 grader.
Måste bara passa på att visa momos supercoola garage som är fyllt med istappar. Jag hjälpte henne och skotta undan all den tunga snön som hade lagt sig!





Lite nervösa var vi inför annandagen då fafa och W som bor nere i H-dynge varit insnöade hela julen och inte kom någonstans. Kl 10 på annadagen ringde dock W och sa att det var nyskottat och lugnt att köra ner. Phew!Iväg för att hämta famo och J och sen mot fafa och W. Väl nere i H-dynge gjorde vi ingenting mer än att äta och dricka och gick in våra nya myspys-pyjamasar i dagarna tre!























Lillemannens feber varade i dagarna 3, men humöret var ok och vi bara mös och mös ändå!

Efter 2 nätters jobb var det dags för nyår. Lillemannen skulle fira med momo så Daddy J och jag träffade kusin Å och O med deras käraste. Underbart att bara gå upp ur sängen vid halv 2 på nyårsafton, duscha och fixa till sig lite innan det var dags att gå bort! Väl där lagade vi mat ihop och festade loss lite. Splade lite spel gjorde vi också och skålade i champagne som sig bör vid 12-slaget. Party, party!!! Skönt att vara barnfri nångång och bara sitta ner och njuuuta!
Menyn för kvällen blev:   Heta tigerräkor i vitlök och chili
                                     Oxfilé med hemlagad bea, basilikapotatis och sallad
                                     Chokladfondue

Bean tillverkades under stooor koncentration med handduksskydd, då den kräver mycket kärlek! Jag kan lova att kärleken flödade för den smakade ROMANTIK!!!!








Följande 5 bilder är hämtade när det på liv och död spelades "Med andra ord". Detta kan vara en förklaring till de underbara ansiktsuttrycken:






 



Efterrätt...









Småtimmarna...





Daddy J och jag nannade gott i barnrummet på natten för att ta oss hem och hämta lillemannen hos momo! Dagen spenderades i soffan med spelande och som vanligt mys! 

 GOTT NYTT ÅR ALLA NI SOM LÄSER, ALLA GOA VÄNNER OCH SLÄKTINGAR!!! Hoppas att ni fortsätter följa mig och min goa familj på våra galna upptåg även på det nya året!!!



Kram från mig!!!