Glasspremiär, Jobb och Ledig helg!!!

Tjoho vad det varit varmt idag! Nu är det VERKLIGEN vår...tillochmed nära att det kändes lite somrigt idag.
Famo och Jinge har passat lillemannen lite i eftermiddag, men när jag kom hem från jobb och de kört hem tyckte jag att det var så fint väder att jag inte alls kände för att sätta mig i soffan och invänta kvällen. Sagt och gjort bus och jag gick ut en sväng till Cellos kiosk (bästa mjukglassen i Malmö) och hade premiär där för detta året. Det har blivit ett säkert vårstecken för mig och vi hade sååå mysigt. Jag fick smaka lillemannens glass och han min. Det var flera andra familjer där med sina barn och det vara så härligt. VÅREN ÄR HÄR!!!

Här har det jobbats sedan sist. Har en studerande som går bredvid mig från Norge, och det är alltid kul att handleda, men det tar lite extra på krafterna. Dessutom har vi blivit lite "grillade" av företaget som tillverkar LUCAS (en maskin som gör mekansiska bröstkompressioner vid hjärtstopp). De kommer till jobb ibland och kollar oss lite med olika patientfall, mäter vår handplacering vid manuella kompressioner, vårt djup när vi trycker, tar tiden på våra behandlingar osv... kul att få tänka efter lite extra!!! Vi är dessutom med och genomför en studie åt dem!

LUCAS

Nu är det ledig helg framför mig! Fredag, lördag, söndag ska jag få vara ledig! Skönt ska det bli och imorgon ska det grillas med kompisar. Lördagen bjuder på ännu mer kompisumgänge, men då ska Daddy J jobba så då blir det jobbekompisar som kommer hit!

Glöm inte att titta in på min goa arbetskamrats hemsida, han har superfina foton som ni bara måste se. Dessutom har han tagit bilder på vår lilla familj (vilket vi hoppas sker snart igen) som ni också kan se där. Det finns en länk dit bland mina länkar!!!

En sak till! Jag ser att ni är ganska många som tittar in och läser min blogg ibland, men det hade ju varit så roligt med en liten kommentar som hälsning! Jag tycker det är så himlans roligt när ni bara skriver nåt litet då och då!

Kram på er!!!


Min stora pojke, FÖLSE och Massor av bus!!!

Phu!!! Nu var dagens kalas avklarat! Vår stora kille har blivit TRE år och är alltså ingen bebis längre. Tre år är nog gränser för bebis och barn i min värld. Härligt, men lite overkligt att tre år redan har gått tillsammans...
Dagen började halv åtta imorse med sång och de första presenterna. Den stora presenten från oss var ju Blixten Mc Queen cykeln med tillhörande hjälm. Det har kämpats på cykelsadeln lite då och då under hela dagen. Naw....tvåhjulad cykel (med stödhjul) är stort. Han är så duktig den lille skitungen. Goa, goa Zak mamma är så stolt över den du är!!!

Mormor har varit behjälplig hela dagen eftersom Daddy J jobbat inatt och var tvungen att sova lite under dagen. Jag har fixat så att kalaset skulle bli så bra som möjligt för lillprinsen! Det blev kycklingvingar, pastasallad, baguette, lite olika såser och Alhlgrens bilar glasstårta till kaffet! Alla verkade nöjda så det blev nog lyckat. Temat på tallrikar och servetter var Wall-E. Mysig blev det. Lillemannen fick så fina presenter. Massor av kläder, uteleksaker, en ny bilbarnstol, resväska, filmer och böcker.

Nu sitter bus och Daddy J och tittar på Toy Story som var en av fölsefilmerna och snart är det loppelådan som gäller för oss alla tre tror jag minsann. Ganska trötta är vi allihopa efter dagens övningar!

Finns det nåt goare i heeela världen??!! Vår stora kille som är det bästa som hänt oss blir bara goare och goare för varje dag som går och vi hinner inte med i hans utveckling som bara exploderar för varje dag! Tack älskade lilla unge för att du kom till oss och gjorde vårt liv så mycket mer värt att leva! Jag älskar dig!!!

Vårt allt!!!

Natti på er!

Pizza, Soptipp och Storhandling!!!

Idag var det dags för mina gymnasieelever på Omvårdnadsprogrammet i Lund att redovisa lite case som vi gett dem. Med vi menar jag ett litet gäng från Räddningsverket i Revinge (Ja, jag vet att det numera heter MSB, men vem vet vad det är...), brandkåren samt jag från Ambulansen som har lektioner på omvårdnadsprogrammet med inriktining RoA, Räddning och Ambulans. När vi satt där och snackade på frukosten visade det sig minsann att G från MSB har fixat till det så att det plingar till lite i hans telefon när jag lägger in ett nytt inlägg här på bloggen. MYCKET SMICKRANDE!!! Visste inte ens att det var möjligt, men började ju såklart direkt fundera över om jag möjligen kan se till att det plingar som attan i den där telefonen en hel dag eller så....du kan vara lugn G, jag har inte kommit på nåt bättre sätt än att konstant lägga in nya inlägg, och det tycker jag verkar för jobbigt!

Hursomhelst, efter skolan åkte vi för att handla till det stundande 3 års kalaset på söndag. Det blev en massa kassar från superbraiga City Gross! Handlade ju från glassabilen igår och handlade glass till en speciell glasstårta som ska göras på söndag, så vår frys har nog aldrig varit mer full utav glass än nu! Mmmmm....

Vi har också hämtat lillemannens fölsepresent idag som består av en Blixten Mc Queen (eller Blixten Maskin som Z säger) cykel! Jodå, ni hörde rätt. Den är röd och glänser som bara den. Dessutom har vi köpt en matchande hjälm med Blixten på OCH en obligatoriskt störig tuta som vi ska sätta på styret! Bortskämda unge...

När busen väl var hemma från dagis hade vi massor av gamla kartonger och annat smått och gott som måste slängas innan huset invaderas av 22 st fölsegäster, därför blev det en tur till tippen. Det är fantastiskt varje gång när man inser att saker som inte koster en krona att göra och som man själv tycker bara är ett nödvändigt ont uppskattas sååå av lillemannen. En tur till soptippen är en sån sak, en tur till biltvätten är en annan.

Soptippen!

Jahapp! Eftersom vi tryckte i oss varsin god italiensk pizza efter detta jobb är det nu dags för powerwalk med L. Har inte haft stegräknaren på idag, men ska i alla fall mäta promenaden!

Natti Natti och glöm inte att det är St. Georgsdagen imorgon. St Georg är alla scouters skyddshelgon!

St Georg

VAR REDO!


Glass, METTS och Skrap på näsan!!!

Åhhh, lillemannen är bara sååå go. Han skrapade sig på näsan häromdagen på dagis och nu är den sådär sårig och lite röd....söte Göte. Har såklart bilder på det, men ni får hia er! Han ser ut som busigast i världen.

Idag har jag gått utbildning på jobb hela dagen i METTS som handlar om triagering i prehospital sjukvård. Det går ut på att säkerställa att man aldrig missar nåt symtom som är viktigt eller att man triagerar för lågt. Faktiskt spännande och ett helt nytt sätt för oss att skriva journal. Börjar den 1:a maj, så det ska bli roligt att se hur det går.
Efter jobb hämtade vi lilleman på dagis och handlade. På väg hem mötte vi Glassbilen som lillemannen aldrig tidigare blivit introducerad för. Den var nästan mer spännande än ambulansen, så vi kollade upp och det visade sig att den skulle komma till vår gata i kväll. Nu när vi hade ätit kvällsmat gick vi ut och väntade. Det var bara så härligt att se honom när "signalen" kom. Vi sprang dit och han fick peka på den glassen vi skulle ha och titta in i bilen på all glass. Wow!!! Nu är han slängd i badet efter en utedag på dagis och sen blir det mys i soffan med en av de nyinköpta glassarna!

Glassabilen!                         Mmmm...

Imorgon bär det av till Lund och mina gymnasieelever som ska redovisa ett arbete de gjort!

Nu är det glasstajm!!!              Pöss!

Tillbax igen, Mys och Snart tre!!!

Jaha! Då var hela familjen tillbaks i stan efter en mysig helg po lanned! Daddy J och Z åkte ner på dagen i fredags och jag kom efter vid 7 när jag slutat jobba. Varmrökt lax, mys och bara ta det lugnt.
Lördagen bjöd ju inte precis på fullt så vackert väder som det varit tidigare i veckan så det blev en lååång lat frukost innan vi sov lite middag. Till lunch satte vi fart på familjen och gick ut ändå för att grilla lite korv och för att lillemannen skulle hjälpa fafa att sätta potatis i grönsakslandet. (fiiina bilder finns, men ha tålamod...det verkar som att det inte är långt kvar) Kvällen bjöd på dansk fläskestek och lördagsgodis!

Mmmm!

I söndags åkte vi direkt till lilla L som fyllde 4 år. Där blev det grillade hamburgare och starka goda korvar. Efter fick vi en supergod glasstårta från glassfabriken! Slurp!!!

Igår bjöd dagen på jubb och sen en kvällspromenad med en kopp te hos L när hennes pojkar hade somnat! Mys, mys och stegräknaren visade 11026 steg när jag gick och lade mig. Jag är nöjd!

Nu är det dags att ta tag i denna dagen och se vad den har att erbjuda! Har en hel del att fixa med denna veckan eftersom vår lilla skitunge fyller TRE år på söndag....oj, vad fort det har gått!

Kram på er!

 

 


Mer action, Snart jubb och Stegräknare på!!!

Jaha, har precis lämnat lillemannen på dagis och är bara hemma om för att duscha innan jobbet börjar igen. En tur till dagis blir ca 550 steg...hmmm, ganska bra faktiskt. Bättre än att inte gå 550 steg i alla fall ;)

Igår var det dags för lite action som hamnar på bild igen. Eftersom datorn inte vill som vi är det dom bilderna ni får stå ut med under tiden...mina idolbilder...hahaha!

Taket bortklippt!

 

Innan taket är bortklippt!

Jaja, nu är det dags att ta tag i det så ma kommer iväg. Måste tanka moppen på vägen också. Dessutom ska jag hämta upp min kollega också så han får moppeskjuts till jobb.

Kram sålänge!


Skinande rent, Utvecklingssamtal och Vill man så kan man!!!

NU är det färdigt!!! Hela lägenheten skiner och luktar Cillit Bang....BANG och smutsen är väck! Det var ett j-a jobb, men nu är det klart. Det finns inga dammtussar här inte, nya tulpaner på köksbordet och jag njuuuter!

BANG...och smutsen är väck!

Nu när jag jobbar på dagen, jobbar jag ihop med goa gubben E. Han har bara nåt år kvar till pensionen och jag tycker det är en superkollega. Även om min farfar var svarthårig när han fanns kvar på jorden och E är helt vithårig så påminner dom såå om varandra. När jag kom satt E i en fåtölj och väntade på mig...iförd HÖRSELSKYDD...hahahahaha, det finns dom som tycker att jag pratar mycket, förstår inte det???!!! Jag pratar inte för att jag vill, jag pratar för att jag måste för jag andningspratar så annars kvävs jag!
E har en stegräknare på sig och försöker gå sina 10.000 steg om dagen (det är vad man bör gå under en dag). Nu har jag blivit inspirerad och plockat fram min för att börja räkna steg. Hade den på idag när jag städade härhemma och kom minsann upp i 3000 bara i lägenheten...phu! Gick en underbar promenad vid havet ikväll när jag lagt lillemannen och det blev 5000 steg där. Så, jag hinner nog med mina 10.000 om dagen, men jag ska hålla er uppdaterade.

Idag var det dags för utvecklingssamtal på dagis. Lillemannen gör sina föräldrar såå stolta varje gång och det är så roligt att höra hur allt funkar på dagis. Han är så långt fram i sin språkutveckling och han blir bara bättre och bättre (kanske inte bara är dumt att mamman pratar för mycket). Roligast ändå är ju att höra att han är en fin medmänniska och visar stor empati för sina kamrater! DET gör en mamma och en pappa väldigt stolta!

Satte och läste i en blogg jag brukar läsa och hittade ett fantastiskt videoklipp! Jag fastnade framför datorn och tårarna sprutade. Sååå underbart! Känner att jag bara måste sprida det vidare.

.

Ni måste läsa texten nedan. När ni har gjort det, klicka på länken och se filmsnutten och njut!
.
"En dag frågar en son sin far: ”Pappa, springer du ett maraton med mig?”
Pappan svarar: ”ja” och de springer sitt första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: ”Pappa, springer du ett till maraton med mig?”
Pappan svarar igen ”ja, min son”. De gör sitt andra maraton tillsammans.
En dag frågar sonen sin far: ”Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?”
(4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Pappan svarar igen ”Ja”…
.
Och här kommer videon till denna historia: http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY

Det gör mig så varm och glad när jag inser att det finns sådana människor i världen! Speciellt som det spårar ur på alla sätt och vis i vårt lilla land nuförtiden, det ena som händer är värre än det andra!

Lite känslosam blev jag minsann idag, men det bjuder jag på. Tyckte minsann att solnedgången var lite vackrare ikväll på min promenad efter att ha sett videoklippet!

Natti på er så hörs vi snart igen!


Dagjobb, Moppemys och Vårstädning!!!

Nu har min efterlängtade dagjobbsperisod börjat. Härligt att veta att man inte ska behöva jobba en enda natt på 5 veckor. Fick börja med en långtur till Kristianstad och hem igen, det tar ett tag. Men, men, ganska skönt, ingen stress, man kan ju bara köra. Lite action henn vi med i storstan också innan dagen var till ända!

Action!

Tog SÅKLART moppen till jobbet idag. Idag var det bara såååå mysigt, hade bara vårjackan på och det var inte kallt ändå. På vägen hem från jobbet luktade man att alla möjliga människor grillade lite varstans och så fick man kisa för den starka och låga kvällssolen! NU ÄR DET VÅR!!!

Den stora vårstädningen har dragit igång på allvar härhemma! I söndags städades köket i TRE timmar!!! Phu, allting ska ut från alla skåp och lådor och det dammsugs och torkas och fixas och flyttas bokhyllor. Hann med lillemannens rum innan jobb i morse och hoppas hinna med helst det sista imorgon! Underbar känsla när det är gjort. Dessutom är det rätt kul att städa när det mer är som nån form av träningspass...hihi ja, ja, man kan ju försöka intala sig det i alla fall. Har också sått Physalis i krukor som jag ska försöka odal fram på balkongen! Spännande att se vad det ska bli av det med tanke på hur små dom fröerna var....

Jaha, har slängt lillemannen i loppelådan efter lite tågbanebygg och annat bus och nu ska jag slänga mig själv i soffan en stund tror jag minsann!

Puss på er!

 

 

 

 


Back on track (trodde jag), Mysmiddag och Nattramlare!!!

Jaha, då har den datorn vi har haft som extra under tiden vår nya fixas ihop också pajat...BLÄÄÄÄÄÄ HATAR datorer som inte funkar. Såååå trött på det. Har fått låna en av en kompis sålänge så att vi i alla fall kan koppla upp oss, men tror ni att den klarade av att ladda upp mina bilder från mobilen som jag har tagit?!?!? NEJ ,NEJ, NEJ...såklart inte. Hoppas att ni håller ut med att jag bara skriver och inte lägger upp några bilder, för det kommer, det loooovar jag! Vi ska ta oss igenom den här nedrans datorkrisen, så är det bara!

Har precis kommit hem och nattat min skitunge som har varit på sitt bästa humör hela dagen! Vi blev bjudna till goa L med familj på middag ikväll eftersom Daddy J har blivit utsläppt med kompisar! Där var nya människor att träffa och sååå himlans trevligt som vanligt när vi ses. Det blev helgrillad fläskfilé med klyftpotatis och sallad, massor av gott rött vin och sen vaniljpanacotta med citrusmarinerade bär till efterrätt. När jag och Z kom dit luktade det grillning på hela gatan och det var så härliga sommarkänslor som blommade upp i kroppen. Lillemannen höll ut hela kvällen och satt så mysigt nerbäddad i vagnen när vi gick hem för att hålla koll på alla monster till mig. Känns tryggt!!!

Idag sov jag ett tag på förmiddagen eftersom jag jobbat natt. Sen gick vi ut en runda hela familjen och när vi fixat viktiga ärenden som systembolaget, lördagsgodis och nya örhängen till mig blev det fika på lekplatsen. Köpte med oss goa grillade mackor och mös i solen på lekplatsen med det, även om det var ganska kallt!

Ska fakitkst bädda ner mig själv också inom det snaraste, planen är nämligen att den stora vårstädningen ska inledas här imorgon. Ni vet den där man plockar ut allt från överallt och torkar och fejar och slänger allt skit som man samlat på sig. Tänkte ta ett rum i taget eftersom det tar sin tid och därför börjar jag med köket imorgon för jag är rädd att det är det största jobbet! Man blir ju så nöjd när man är färdig!!!

Natti på er!!! Kramis

Jubb, Indiskt och Sovgrisar!!!

Självaste påskafton bjöd på en härlig påsklunch/middag hos momo. Där var lite släkt och vänner och massor med god mat. Lite sill och ål och annat till förrätt och sen blev det varmrökt lax med gotter till varmrätt. Efter att vi proppat oss fulla, gjorde vi plats för en bit riktigt god påsktårta också! Slurp!
Lillemannen fick en Rori racerbil med en ramp och en specialvägg som är gjord för att kunna gå sönder. En stuntvägg... Hahaha, man sätter bilen en bit från rampen och väggen och så viftar man med en flagga över bilen, då börjar den "axa" som bara den och spinnr loss med hjulen innan den sprakar iväg med en väldig fart, upp på rampen och rätt in i stuntväggen som då går i tusen bitar. Behöver jag säga att lillemannen ÄLSKAR den?!?!
Söta S som också var med till påsk lyckades fånga mig och Daddy J på en "kaaaarleksbild" vilket inte händer alltför ofta nuförtiden, så den ska jag dela med mig av:

Kaaarlek

Jaja, efter middagen var jag tvungen att dra iväg till nattjobb. Hade ganska mycket att göra och jag var supertrött när jag körde hem på morgonen. När jag väl kom hem och öpnnade dörren var det tänt i hela lägenheten. Dörren till Z var stängd som den brukar vara när han sover, så jag undrade lite varför inte Daddy J hade släkt ner när han gick och lade sig?!?! Hursomhelst så gick jag och borstade tänderna och sen gick jag in i vårt sovrum för att krypa ner...VEM ligger då där?!?! På tvären i MIN säng om inte självaste herr Z Jaja, det var bara att förpassa sig ut i soffan tills han behagade stiga upp! Sötaste!!!

Natten inatt har varit lugn så jag stannade kvar och sov på jobb till kl 9 och sen kände jag mig ok. Fixade med mig lite nya bullar hem. När jag kom hem idag var kl ca 9.30 och när jag öppnade ytterdörren, DÅ vaknade Daddy J och lillprinsen och gick upp. Helt otroligt hur vår lilla goa unge kan sova så gott!!! Härligt!

Efter lite dammsugning härhemma ringde vi kusinerna som bjöd hem oss på middag Det blev indiskt där, vilket var sååå gott, och så lite rött till det. Underbart! Efterrätten bestod av glass, jordgubbar och chokladsås....mums!!!

Nu är vi hemma, lillprinsen har somnat och ska till dagis imorgon. Själv kallar sängen högt på mig!

Pusssålänge Hejsålänge!!!


Lanned, Spontanitet och MASSOR av godis!!!

Tjohoo! Nu är vi hemma igen efter lite mys "po lanned". Det finns såklart dator där också, men det känns inte riktigt rätt för mig att sitta uppkopplad när vi är där. Det är lanned och ska vara lanned. Vi har tagit en massa fina bilder, men har fortfarande ingen bra dator så jag kan få in bilder och visa er. Men, men jag berättar så gott jag kan så kan jag alltid slänga in lite bilder sen.

Vi har grillat, flugit drake, ätit sillaburgare i Smyge, sovit, myst, bakat kaka, lagat massor av god mat och träffat nya underbara människor.
Fafa och Vivan hade några gamla vänner som de inte träffat på länge, länge. Hursomhelst så träffade Daddy J och fafa på dom när de var på apoteket. Då hade vi precis satt in en kalkon på 5 kg i ugnen, så det fanns ju mat till alla. Så blev det också. Vi åt en supergod kalikon med massa gooood sås och pratade om allt mellan himmel och jord heeela kvällen Jättemysigt!!!

Lillemannen har fått så mycket påskgodis att han nog håller på att spricka. Men, men, det är väl så det ska vara  på påsken. Jag tycker det är okej sålänge han äter middag först.

Igår var vi hos mofa (min pappa alltså) och åt middag. Solen sken och vi kunde sitta ute i solen en timme när vi kom Såååå härligt det var att känna sig uppvärmd av självaste herr sol som var på besök!

Nähä minsann här har man inte tid att sitta, det ska fixas lite i hemmet innan det bär av till momo för påskmiddag och sen blir det nattjobb för min del!

GLAD PÅSK!!!

Kram på er sålänge!