Kärlek, Lekplatser och Snicksnack!!!

Efter en jobbhelg med myyyycket att göra, känns det inte helt fel att slippa ställa klockan på måndagmorgonen! Bara att krypa ner och ligga kvar tills man hör lillemannen komma tassade över golvet för en liten mysstund innan vi stiger upp! Att just denna lillemannen dessutom kan tänka sig en sovmorogn själv, och kommer tassande först vid nio-snåret är faktiskt alldeles underbart!
Lååång frukost i soffan, tidningen och en latte! Härligt härligt!

Hade bestämt oss för att städa loss lite här i går. Mitt i allt kom ett litet meddelande från en go fd arbetskamrat om att de skulle till Ribban för lite lekplatsbus och sen en liten fika på Kallis! Tvekade en sekund, hade ju bestämt att det skulle städas, men lade sen i en hög växel, flängde runt med dammsugare och trasa i full karriär och så plötsligt fanns tiden. Packade ner bus i cykelvagnen och drog. Shit vad tungt det var på cyken, ännu tyngre på hemvägen, fattade inte att han helt plötsligt kunde ha blivit SÅ tung. Väl hemma igen insåg jag att cykelkärran tappat ALL luft ur sin däck när den stått nu i vinter....jaja, jag blev av med MASSOR av kalorier!
Goa Å och hennes fina tjejer var på plats när vi kom fram. Den ena dock liten och nerbäddad i vagnen. Våra andra två busar hade liiite svårt att finna varann, men helt plötsligt fanns det bara dom i hela världen och de ville verkligen INTE gå hem. Mammorna kände dock att efter nära två o en halv timme på lekplatsen med bara ett kort avbrott i värmen på kallis var det något kyligt, åtmindstone om man bara står stilla och snicksnackar som vi! Mysigt var det i alla fall!



Kvällen igår spenderades med bästaste C, vin, go mat och choklad! Mys på hög nivå även det, om än lite varmare än äventyren innan på dagen!

Har glömt visa er mina fiiina rosor jag fick på alla hjärtan! Min stoooora pojke som är så duktig på att skriva!



Förresten kom planet Wallies:arna med posten igår. De blev uppsatta på studs och suuuuperfint blev det. Daddy J är en jäkel på inredning när allt kommer omkring!!! Bildbevis kommer!

Kram på er


I can see, Lasersvärd och Lura ögat!!!

Jippiiiiieeee....jag kan verkligen se! Utan linser eller brillor. Lite jobbigt är det allt idag med det starka ljuset från datorn, men med solbrillor på så går det ett tag!
Egentligen är det helt jäkla sjukt att det funkar som det gör. Gjorde operationen vid 11 igår och vid 19 tiden tittade jag på tv som ingenting. Lite trött är man såklart i ögonen, men jag ser!!!
Lillemannen tror att jag är opererad med ett lasersvärd, och det är jag ju nästan så jag låter det vara så!!!
Inte speciellt obehagligt var det heller. Konstigt, men inte så värst obehagligt. Kändes verkligen ingenting på höger öga som vi började med, men det blev lite jobbigt på vänster öga som sved som attan, men bara typ 20 sekunder. Efteråt gick det ok. Ögonen började ju rinna efter en liten stund, men det var ok. När det hade gått typ 3 timmar sen operationen startade en flod forsa från båda ögonen, det kändes ungefär som att ha en lök i ögonen, jobbigt, men uthärdligt. Ca en halvtimme senare slutade det lika plötsligt som det började och sen var det ok. Solbrillor är dock skönt att ta på lite då och då och vila ögonen med!
Nu ska man vara en fluga nåon natt och sen är det klart!!!









På tal om ögon bara måste jag visa denna bild som jag hittade på facebook! Det funkar bäst när det är lite mörkt i rummet. Stirra på den röda pricken på tjejens näsa i ca 30 sekunder. Stirra verkligen!!! Efter 30 sekunder så blinkar du hårt några gånger och tittar mot en vägg istället...såååå jäkla häftigt tycker jag!! Jag fattar verkligen ingenting...måste ha att göra med det svartvita i bilden....



Helgen bjuder på jobb och en liten mysmiddag på stan med goa brudar! Återkommer!!!

Finmiddag, The dark side och Bästa kompisarna!!!

Mmmm, ledig helg!
Fredagen jobbade jag till 18, sen blev det mys i soffan med popcorn och senaste Shrek! Mys, mys, mys! Daddy J och lillemannen har ALLTID täcke och kudde med sig när det vankas soffmys, jag brukar nöja mig med en kudde, fast det är klart, jag brukar få lite täcke av lillemannen!

Efter en härlig sovmorgon i lördags bestämde vi oss för att sticka till "Toys" för att byta en leksak som inte funkat sedan den inhandlades. Byttes gjordes den till en Darth Wader mask och ett ljussvärd till så man kan ha duell...jaja, Boys will be boys...



På kvällen tog vi bussen hem till fina släkten som bjöd in på middag. Eller rättare sagt så var det min mamma som skulle bli bjuden på middag då hon fått det som ett "presentkort" på sin 60-års dag, vi hade bara turen att bli medbjudna för att vi skulle bli några fler. Som tack för inbjudan fixade vi desserten och tog med! Det blev fördrink, toast skagen, porterstek och gino! Slurp var det alltihop! Han bara med en blid på försnackset och på "fölsegrisen" mitt i en skål, men det betyder bara att vi hade det extra trevligt och inte tänkte på att ta fler foto!





Söndag = Fotbollsträning, så sagt och gjort upp och iväg. Efteråt blev det lekstund hos lillemannens bästa kompisar P o J! Bus och Mys som vanligt. Lite lunch hann vi med och då hör det liksom till att man MÅSTE dricka vatten och is eftersom dom har en sån fantastisk uppfinning i sin frysdörr där man kan trycka på en knapp så kommer det vatten och is ut....roligt va....wow!!!



Efter en stunds bus kom nån på den brillianta iden att vi skulle fika...hmmm undrar var dom lärt sig det, sagt och gjort, då måste man leta upp kakorna!!!









Kvällen igår blev bara lugn, städade till firrarna och fixade lite middag! Sen lite soffhäng, det blev dock tidigt i säng för jag satt och irriterade mig över hur mycket skit där gick på tv. Faktiskt ingenting som jag ville se...hmmm...en söndagkväll! Dållit dållit!

En liten tribute till Whitney får det minsann finnas plats för här i bloggen också! I sydsvenskan idag är löpsedlen: "Varje fas i livet har haft sin Whitney", sant faktiskt, vilken tjej har inte stått framför spegeln med I will always love you på högsta volym och sjungit med så spegeln dallrade, vem har inte haft I wanna dance with somebody på förfesten...osv...osv...

Sov gott Whitney



                                                              // Jeanette

Nyklippt, LEGO och Pasta Vongole!!!

Jippiiiie! Idag har jag ansat till håret och dessutom fått det lite ljusare som sig bör när det börjar lida mot ljusare årstid! Nöjd är jag och fick lite lugg också! Is´s sooooo 2012... ;)



Lillemannens LEGO ligger alltihop i en enda STOR låda. Han har en massa fina rymdstationer, brandbilar och flygplan, men vi bygger sällan på riktigt eftersom det är ett massivt jobb att bara hitta bitarna. Denna veckan har jag dock gått med på att ha vårt matbord i vardagsrummet som lego-bord. Vi bygger alla figurer och jag har nog svårast för att slita mig därifrån, såååå himla roligt, som att lägga puzzel ungerfär!



Fixade fram en Pasta Vongole idag...eller ja, vongoloe är väl den speciella sortens musslor (hjärtmusslur tror jag) och jag använda blåmusslor, men gott blev det. Daddy J var nöjd med mig, men lillemannen tog köttbullar till sin pasta!



Imorgon väntar jobb på dagen och sen ska helgen spenderas med la familia. Det blir fredagsmys, sovmorgon, middagsbjudning med släkten och fotbollsträning. Hoppas på att lillemannen hinner med att leka lite med kompisen P också!

Kramis kramis

Flugan, Blommiga mössor och Påskkärring!!!

Min fina Daddy J har förvandlats till en liten fluga härhemma. Efter att hans ögon har fixats måste han ju vara extra försiktig, och då ingår obligatoriska "flug-ögon" som bonus första nätterna för att skydda mot ev kliande fingrar. Hmmm, jag vet inte vad ni tycker men jag har helst velat sova med lampan tänd....hihihi, tur jag har varit på jobb inatt!!!



Snart är det min tur att bli tillfixad och jag lääängtar...en vecka to go!!!

För nån vecka sedan visade söta M sååå fina mössor som hon beställt hem, på sin blogg (den är lösenordsskyddad, så jag kan inte länka er). Hon hade lagt ner ett digert arbete efter att ha sett Mat-Tina på tv som då burit en fin-fin mössa och då ville M veta var hon kunde få tag i dessa. Själv blev jag helt förälskad och har såklart varit tvungen att beställa en mössa och ett pannband som kom med posten idag. Ingen frakt, snabbt och lätt och trevligt bemött av "Kicki" som säljer massor av fiiina mössor!!!



Happ, natten som gick bjöd på nattjobb. Hyfsad natt faktiskt, fick några timmar på locket...härligt. Men det är klart, de flesta måste ju vara helt lamslagna av den otroliga kylan som infunnit sig den senaste nätterna. Det är så kallt så näshåren fryser, och vem vill vara sjuk då?? Nä, då är det faktiskt mest folk som faktiskt ÄR sjuka, vare sig de vill eller ej som åker ambulans! Sånt gillar jag! Fick den äran att inatt träffa en farbror på 90 bast, som inte varit på ett sjukhus sedan 1937...det kallar jag karlakarl! Funderade ett tag på om vi skulle använda honom som uppvisningsexemplar till de nära 70 patienterna som satt i akutens väntrum halva natten.

Fick som vanligt ett gosigt mess från Daddy J på vår finaste när han somnat. Han har en gammal snuttefilt i sin säng som han egentligen inte bryr sig så mycket om, den bara ligger där som av gammal vana bland alla gosedjur ... så vad tycker ni egentligen om den här lilla påskakärringen??!!



Sjäv tycker jag ju att han är helt U.N.D.E.R.B.A.R, men jag är ju lätt partisk förstås!

Kvällen har vi INTE spenderat med att tvätta. Eller ja, vi trodde att vi skulle göra det, men hade visst bokat fel....som tur är finns det en tid till oss imorgon istället! Däremot har byggt lego i massor och ätit goa kycklingmästaren...eller själva mästaren finns ju kvar, men kyllingen har vi ätit upp!!!

Nu har jag bölat lite (mycket mindre faktiskt) till det andra avsnittet av "Den sjungande trappuppgången" och nu väntar sängen!

Kramis

Sköna helg, Goe maden och Fotbollsmorsa!!!

Mmmm, sköna helg! Eller det är klart jobbade fredag natt och det var ju som väntat ingen dans på rosor. Efter de två lugna dagpassen före kan jag dock inte klaga. Ett jädrans körande var det, sängen stod bäddad och väntade på mig lääänge, men jag tog några timmar i sängen på jobb innan jag körde hem till mina två goa killar vid lunch på lördagen. Skönt att stanna kvar nån timmar på jobb och sova så slipper dom smyga runt härhemma. Dessutom är sviddala-sängen skön skön att sova i!!! Jobbade sista natten med V på ett tag, och han var go och gla som vanligt!





Lördagen spenderade vi med enbart en massa familjemys! En runda på lekplatsen i kylan, gungade och busade loss och sen en runda på limhamn, handlade hem goooo mat och hyrde lite star wars film. Sen var det skumbad och soffmys för hela slanten. Denna morsan var dock hyfsat sliten efter alldeles för lite sömn, så jag störtade i säng kl 22 och sov i nästan 11 timmar inna jag vaknade och fick väcka upp lillemannen för dagens fotboll!
På tal om det så är jag härmed en äkta fotbollsmorsa. De, behövde hjälp i klubben med lite administrativa saker och då får man ju ställa upp! Så, nu är det klart!!!









Idag har det som sagt varit fotboll på förmiddagen, sen har vi fixat lite hemma och i eftermiddag har famo varit här på söndagmiddag. Lillemannen och jag bakade lite goa chokladkakor till efterätt!!!







Ikväll har vi haft lite nostalgimys med lilleman framför "Fem myror...", tänk att det funkar fortfarande. Så jäklans pedagogiskt faktiskt! Lilleman gillar det också skarpt!




En annan sak som jag helt glömt att berätta! Råkade halka in på reprisen av "Den sjungande trappuppgången" häromdagen. Ja, jag vet att det "ligger i tiden" och är lite extra tillfixat nu när alla tror att varenda malmöbo går runt med en pistol i fickan, men jag blev helt såld! Vet inte vad som for i mig, bölade nästan hela timmen. Tyckte det var så härligt att se alla människor släppa loss och sjunga hellre än bra. Vet inte vad jag bölade över egentligen, men det var så enkelt på nåt sätt. Härligt att se hela blandningen av folk och alla var glada!
Jaja, lite knäpp är jag ju!

Nu är jag slut i rutan för idag så nu blir det soffan ett tag innan loppelådan kallar in mig för natten!

Kram på er!!! 

Städ, Lugna dagar och Undulathjältar!!!

Hemma har det röjts och städats senaste dagarna. Vi har en container placerad på parkeringen några veckor och där är det fritt fram att slänga loss. Vårt datorrum har varit katastrof sista tiden, papper överallt i en jäkla röra och massa damm som man liksom inte riktigt kommit åt. Ni som känner oss vet... I förrgår tog vi i alla fall tag i röran och sorterade och slängde. Nu har var sak sin plats och det känns faktiskt suuuperskönt inuti mig.




Lillemannens rum har också fått sig en genomkörare. Vi var hemma tillsammans i måndags och bus var själv med och sorterade ut saker som skulle slängas för att de var trasiga och andra saker som ska till loppis för att de är "för bebisar"! Han var sååå duktig och verkligen tänkte till över vad som var viktigt för honom. Som tack för det en runda till Toys där han fick välja nya planscher till rummet. Tanken är att han vill ha ett rymdrum, men på planscherna blev det starwars...jaja, bara han blir glad. Jag har beställt hem "wallies" med planeter som ska sättas upp, han har en lampa som bildar en stjärnhimmel i taket och när ett passande tyg finnes ska det även bli rymdgardiner.
Nu är det i alla fall superstädat och rent på hans rum och walliesen är skickade och kommer nog snart på posten!!!







Två dagar nu har det varit mycket jobb i Sviddala! Söte V har hämtat mig så jag kunde komma dit och sen har det varit slappande på hög nivå. INTE mycket att göra. Hann med en litet besök hos en go släkting till mig och även lite middagslurar, snackat mycket skit och bara haft det bra! Ibland har man världens bästa jobb!! Solen har ju bjudit oss på såå många vackra vyer här på landet när vi varit ute och kört. Det går väl inte riktigt att återge med en dålig mobilbild, men jag lägger dom ändå så kanske ni kan försöka leva er in lite!







Måste avsluta med en lite bildkavalkad till min kära kollega V:s ära. För nåt år sedan var han på trafikolyckelarm. Väl där visade det sig att det var en undulat som ställt till hela röran. Ingen var skadad, bara plåtskador på bilarna, men problemet var ju den söta undulaten som flög lös i skogen! V kom till undsättning och allt hamnade på bild av tidningarnas fotograf! Nu sitter bildserien uppe på jobb men en liten inledande förklaring:















Hahahaha! Hoppas ni tycker det är lika roligt som jag...helt oslagbart!! Vilken hjälte!!!

Nu ska det vilas inför nattens strapatser på jobb!!!