3 x M, Julfix och Önskelista på gång!

Idag har det bara varit mys som vanligt på lediga lördagar. Min gamla skolkompis C kom hit ikväll med sin son M. Därav 3 x M (Mys Med M...)roligt va?!?!
Galenpannor! 

                                                  Är popcornen klara snart???
                            Är popcornen klara snart??

Innan idag åkte lillemannen och jag ut till G i Svedala för att hjälpa till med lite julpyntande. Där blev det en fika och lite adventsmys också! 
                                           Adventsmys med min goa kille som aldrig vill vara med!

Ska göra mitt allra bästa för att inom kort presentera lillemannens önskelista här till er som vill ha den!

Pusssålänge Hejsålänge!

Busnatt, St Marcus och Kroppkakor!

Nu var det längesen jag skrev. Har inte hunnit, orkat eller känt att det var viktigt på ett tag. Har däremot hunnit med en massa annat.

Jag jobbade måndag och tisdag natt och det var det värsta på länge! Tisdagnatten var helt grym med hur många turer som helst. Vi körde och körde och såg inte kudden förren sent, sent. Klockan ringde 06.15 och då skulle man upp igen för att sen äntligen få åka hem och nanna ett tag!

Första gången jag la mig på kudden...

På onsdagens kväll var det så dags att gå ut en runda med laget. Vi skulle käka på St Marcus vinkällare som har supergod mat. O som jobbar i mitt lag laddade med att hålla igen på tisdagkvällen innan:
                                                                                                                                 Ambulanslunch

Hursomhelst så vräkte vi i oss ett superjulbord med diverse gotter! M som har varit vegetarian minst sagt förvånade oss en del när han nu ändrat sin kosthållning....
                                                                                   KÖTT!!! Hahaha!

Nån öl och nån snaps slank där ner runt bordet, men lite "bakfulla" var vi efter att ha jobbat två tuffa nätter precis före:

Jag ÄR inte trött!!!  SKÅL!  Muntergökar?  Gotte...  Strawberry Daquiri!  Nästa drink!  De uthålligaste!

Det blev inte jättesent, men en trevlig kväll var det!!!

Lillemannen och jag var iväg och handlade lite julblommor och annat smått och gott igår. Så mysigt det var nu när han pratar om allt vi ser och verkligen tycker det är sååå spännande med julen. Han fick en sån där bubbla ni vet som det snöar i när man skakar den och det fick verkligen honom att tindra med ögonen! Igår kväll körde vi ett städrace och fick julfint i hela lägenheten! MYSCH!!!

Idag har det varit jobb igen. Faktiskt en ganska lugn dag. Har hunnit med lite annat smått och gott på arbetstid också! Var och handlade lite mat på ett ställe och såg att de hade kroppkakor. När jag och min kollega snackade om kroppkakor och de som har affären förstod att jag aldrig provat, bjöd de mig på ett helt paket. Lillemannen och jag har ätit dom ikväll och det var verkligen supergott tyckte jag. Vi provade både stekta och kokta, men allra godast var de stekta. Saken blev ju inte precis sämre av att lillemannnen fick lingon till...    

Nåja, är fortfarande så jä..... täppt i näsan. Det är bara för drygt, får inte loss det! BLÄÄÄÄ!!!

Ikväll blir det lite mys framför tv:n för mig. Daddy J jobbar och lillemannen är nattad!

Pusssålänge Hejsålänge!

Kalkonmiddag, Griseknoen och Under ytan!

Nöff, nöff!!! Daddy J och jag har blivit snoriga i näsan. Blääää hatar det verkligen. Det jobbiga med att vara dålig är ju egentligen inte själva förkylningen utan egentligen att jag inte orkar med samma tempo som jag brukar hålla. Skitjobbigt att det ska vara en pärs bara att duka fram lite frukost! Jaja, vi får väl hoppas att man är på bättringsvägen. Daddy J kallar det inte för svininfluensa utan för " Den lille griseknoen"....det kan jag väl ha!

Veckan har bjudit på en massa jobb och lite mer träning. Kul att ha kommit igång, men typiskt att man ska bli sjuk då. Jaja, jag ger inte upp så lätt, det vet ni ju alla.

Igår hade vi en riktig mysdag här. Vi gick en promenad, hyrde film och köpte godis i godisaffären. Sen gick vi och handlade mat och gick hem för att göra hemgjorda hamburgare med pommes från fritösen! Slurp så gott det blev. Efter det blev det soffan med varsin godisskål som vi valt ut med omsorg och lite Nicke Nyfiken. När lillemannen gått och lagt sig såg Daddy J och jag den första av Johan Falk-filmerna. Har hört mycket positivt och den var super. Ikväll blir det nummer 2.

Hambujaje!

Idag packade vi in snoriga familjen och åkte till momo som bjöd på kalkon. Skönt att slippa tänka på mat när man inte känner sig hundra! Gott var det också!

Bordet! 
Min tallrik  Lillemannens tallrik (som han tvunget skulle ha bild på)


Efter en supergrå dag tänkte jag friska upp era sommarminnen med två goa bilder på Daddy J och mig i Röda havet! Sommaren kommer tillbaks, det är bara en fråga om att stå ut!!!

Blubb 1  Blubb 2

Pusssålänge Hejsålänge!

Under bordet, Vattenlek och Myyyys!!!

Längesen jag skrev...dåligt av mig, men ibland räcker bara inte tiden till. Har haft en hel del jobb i veckan, bytt till vinterdäck, börjat träna igen, och tagit hand om familjen någonstans däremellan!!!

I måndags hade dock lillemannen och jag bus hela dagen med L och P o J. Vi började med frukost ihop och sen var det fullt ös. P har fått en elbil av sin farfar och Z har inte riktigt vågat innan, men i måndags var det gasen i botten och rätt in i ett träd som gällde! Lite vattenlek hanns också med.

Under bordet!  Vattenlek  Tutut!

Hinner inte med att uppdatera er mer just nu, ska hämta mamma o S på Svågertorp, de kommer hem från Egypten idag!!!

Vill bara visa att vi hunnit med en del myyyyys den här veckan också!

MYYYYS!

Pusssålänge Hejsålänge (som lillemannen brukar säga)

Höstmys, Med andra ord och TRE gånger på rad!

Nu har hela familjen varit på lillsemester igen i H-dynge! Härligt. Vi har myst massor, lagat och ätit gooood mat och idag var lillemannen och jag uppe och tittade på när traktorn lastade alla betor på lastbilsflaken! Wow! tyckte lillemannen! En av bönderna kom och berättade allt han kunde om betor för Z. Vi började prata om hur viktigt det är att alla barn lär sig var saker kommer ifrån. Han berättade att han hört på radion att man gjort en undersökning på 1000 barn från Stockholms innerstad och frågat dem var mjölken kommer från.
800 barn hade svarat att den kommer från mjölkfabriken!!! Hemskt tycker jag. Alldeles fruktansvärt! När vi pratat färdigt tittade han på Z och sa: -Vet du var mjölken kommer från??
Min lilleman sken upp som en sol och sa: Från Kossan!!!! 
Han kan minsann!!! Underbart!

Idag har vi också varit och "stulit" en sockerbeta och smakat på den och sen hittade vi minsann Pelle Jöns i trädgården! Z tyckte att det såg ut som att han var arg!?!

Ute-Bus!!  Pelle Jöns

En del av allt gott vi lagat och stoppat i oss:

Ribbestek med SVÅL!!!  Kycklingsoppa!  Glass i stora lass!

I går kväll spelade vi "Med andra ord" Killarna mot tjejerna! Vi spelade tre omgångar och TJEJERNA VANN VARENDA GÅNG!!! Här nedan ser ni spelplanen samt kanske en anledning till varför det inte gick så bra för killarna ;)

Spelplanen (som den såg ut mest)  Kanske en anledning!?! ;)

Nu är vi hemma i verkligheten. Jag är ledig imorgon och ska busa med lillemannen, vi ska också hinna med en runda till BVC för 2,5 års kontroll...spännande!

Kramis

AMLS, Första åkturen och Gitarrlagning!

Idag har jag börjat en utbildning på två dagar som heter AMLS (Advanced Medical Life Support). Det har varit en lång dag, men med supertrevliga föreläsningar och mycket diskussioner. Jätteroligt! Mycket "kan man" redan, men det hadlar om att få struktur på det arbete man redan kan! Imorgon är det föreläsningar igen, men dagen avslutas med examinationer....hjälp! Hoppas på att det ska gå bra, är i ett bra team!

Tog första riktiga åkturen på moppen i morse! JIPPIE!!! Så himla härligt. Det går så fort och jag bara älskar det.

Daddy J och lillemannen hade haft bus som vanligt när jag inte är hemma. Ikväll när Daddy J skulle stränga om sin gitarr ville såklart liten göra detsamma med sin! Söte Göte!!!!

Söte Göte !  Söte Göte 2

Nu ska det bara njutas lite av kvällen innan det ska ramlas i säng! Puss och Kram


Det nya monstret, Hämtas imorgon och Längtar!

Nu är det nog så att vi bestämt oss för en ny moppe!!! Hihihi, hämtar nog hem den imorgon! Supertuff, silvrig den här gången och mer som ett litet "monster"! Spännande.....längtar!

Monstret!Lite suddigt, men ack så vackert!

Lillemannen har precis gått och lagt sig. Ikväll skulle Rufs också ha en pyjamas, så det var bara att leta fram en som blivit för liten till Z!
Har haft en helt ok dag på jobbet idag, inte för mycket stirr, men ändå har tiden bara rullat på!

Ikväll blir det lite Desperate Housewives och en Skåne pepparkaka till det! Mums och Natti

Pappas dag, Ystadmiddag och Världens bästa mamma!

Idag är det pappas dag!! Har firat de två papporna i mitt liv med middag hos pappa i Ystad! Den adra pappan är såklart Daddy J...
Hmmm, blev kanske lite klyddigt!
GRATTIS PAPPORNA PÅ ER DAG!!!!

På vägen hem från Ystad ringde mamma och sa att hon ville sponsra oss till en ny moppe! Världens underbaraste mamma som vet precis när hon kan hjälpa! Tack världens bästa mamma också, om du bara visste vilken sten som föll!

Imorgon är det upp med tuppen, nä förresten, långt före tuppen för en cykeltur till station Centrum där jag ska jobba. Imorgon ska jag cykla med glädje och tänka på att jag snart sitter på en favoritmoppe igen. Denna gången ska den märkas upp med flames eller liknande och märkas i hemlighet så att ingen vågar ta den. Ska undersöka hur det skulle funka att ha ett larm på den också!


Hopas du haft en bra dag Daddy J! Du är absolut världens bästa pappa till vår goa kille! Eckar daj!
Världens bästa pappa!

Natti på er!


Rekord, Baddag och Vacker höst!!!

Slog minsann rekord med mitt förra inlägg, diagramet visar på 53 unika besökare...wow....Blondinbella here I come!!!

Idag bar det iväg med tre buskillar till Vanningen för lite badbus! Supermysig dag blev det och rena blev vi till på köpet! Dom börjar verkligen bli stora killarna.

Fikatajm!  Stor pojke 1  Stor pojke 2  Stor pojke 3  Tuffingen!

Badankan!

Lillemannen sprang verkligen som en jojo upp i vattenrutschbanan. Upp, åkte ner, upp, åkte ner....på magen, på rumpan, med huvudet först, med huvudet sist....osv....HÄRLIG dag!!!

Måste bara få vara en stolt mamma och berätta att vi minsann har fått den lille busungen att sätta sig på pottan här hemma med jämna mellanrum! Duktig!

Ikväll har det varit mys som vanligt. Daddy J har precis åkt en runda till Möllan för några öl med bästa vännen som fyller år idag! GRATTIS!!!!
När Daddy J skulle ta ett bad här hemma ville lillemannen också bada. Eftersom han är torr som ett russin på sin hud tyckte vi att det räckte med allt det som han badat innan idag. Men, men, jag vet inte vad som varit bäst...

Vått...

Kvällen middag blev fläskfilé med trattkantrellrisotto!!! Slurp!  Mmmm

Nu ska jag se slutet på en film jag började se igår! Kanke det blir lite cheese crunchez till det.....

PUSS på er...
 

Livets Mirakel, Härligt och Välkommen till världen!

WOW, vilket jobb man har emellanåt. Har jobbat inatt och kört jättemycket. Fick en timmes sömn men belv väckt kl 04 av ett larm. Var sååå trött men flög upp och hoppade i kläderna och stack ner till bilen. På väg ner i trappan ser jag på skärmen att det ska röra sig om en förlossning.
Detta är för oss ett ganska vanligt larm. Många tror att det är dags så mycket tidigare än vad det faktiskt är. Därför tänkte jag inte så mycket på det. Väl i bilen ser vi att det också står att pappan kan se huvudet???
När vi kom fram efter bara en kort åktur sprang vi i in i lägenheten. Och där fick jag och min kollega vara med om livets mirakel. Helt i händerna på oss. Den blivande mamman låg på golvet i sovrummet och nu var det dags!!! Efter bara några minuter började hon krysta och min kollega och jag var de första som fick hålla i det lilla livet! Vilken enorm känsla det är att vara med om detta. Att få lyfta upp den lilla kroppen och lägga på mammans bröst. De var båda så tacksamma över att vi hjälpt till och vi fick en STOR chokladkartong som de tänkt ge till personalen på förlossningen!
Så helt otroligt häftigt och stort!!!

Var tvungen att berätta det för min lilla prins när jag kommit hem i morse och skulle köra honom till dagis. Jag lade mig hos honom i hans säng när jag kom hem och när han vaknat berättade jag att jag hade fått ta emot en bebis från en mammas mage inatt. Lillemannen och jag har tittat på en förlossning en gång på tv och nu imorse sa han: Ja, först var mamman ledsen när bebisen var i magen, sen blev hon glad!
Så goa dom är...så mycket tankar!

Nu har vår lillprins blivt 2,5 år och jag fattar bara inte var tiden har tagit vägen...

Väntan...  Det vackraste jag någonsin sett..

Nä minsann, nu ska jag vakna till och klä på mig lite kläder. Snart hämtar jag lillprinsen och sen ska det bli fredagsmys med familjen! Räkor och gotte!!

Kram i höstmörkret!

Nybakade bröd, Härlig tomatsås och Nystädat!!!

Idag har det fixats en massa! Lillemannen och jag bakade bröd när han kommit hem från dagis! Fulla av råg, linfrö, solrosfrön och en massa annat nyttigt...mmmmmm....goda blev dom!
Till middag hade jag gjort färsk pasta, hemgjord tomatsås, starka korvar, bladspenat och parmesan, slurp. Unnade mig faktiskt ett glas rött till det i detta "murriga" vädret!

Dagens njutning!

Till på köpet har vi hunnit städa och få fint här hemma. Daddy J och lillemannen skrivade ju ihop den nya byrån i helgen och den har minsann hunnit komma på plats!

Imorgon är det dags för mig att ha samtal med min nya arbetsgivare. Ambulansen i Malmö ska ju bli privat för er som inte visste!

Tänkte att jag skulle bjuda er på en härlig sommarbild i höstrusket:

Sommar, sommar, sommar!

Natti natti!


Partyfredag, Varning för barn och Surr i huvudet!!!

Åhh, vilken härlig helg...
I fredags förberedde N och jag oss inför barnmässan som varit i helgen. Fixade allt och satte upp vår monter. Mitt i montern har vi haft en ambulans! Superhäftigt såklart!
På kvällen när jag lämnat lillemannen till momo bestämde jag och N och R oss för att ha en liten "after work". Sagt och gjort, hem till R på ett glas innan vi gav oss ut på stan. En runda till Stortorget för att kolla in Wheel of Malmö som jag tyckte var lite häftigt faktiskt och sen blev det några glas på Lilla Torg! Träffade lite trevliga människor där som vi snackade loss med. Kul med nytt folk! Kvällen avslutades med chili cheese på Max...mmm!!!

Måste tyvärr säga att vi har nåt krux med datorn och att det därför tar ca 10 minuter att lägga upp en enda bild här på min blogg, så ni får klara er utan bilder i några dagar om det inte sker något helt oväntat.

Dagarna på mässan har varit superroliga. Fullt med busungar och deras föräldrar. Det har ritats fina teckningar, ätits godis, blinkats med blåljusen och så har vi visat hur man får upp främmande kroppar ut luftvägen på ett litet barn. Det har verkligen känts som att de flesta var väldigt intresserade! Känns dock som att man har en massa surr i huvudet nu ikväll, det är jobbigare än vad man tror att stå på mässa!
Lillemannen var och hälsade på med momo i lördags och kom en runda till idag med famo och Daddy J!!! MYSCH!

Nu ska jag ta mig ett fotbad eftersom mina fötter har stått upp en hel helg!!!

Kram på er!