Snart, Tidningskändis och Lycklig!!!

Nu är det minsann snart dags att fylla 30! Phew, galet men sant...har ingen ångest alls faktiskt ser bara framemot det. Skrev häromdagen om att jag hade en liten sak på gång, och idag tänkte jag avslöja att Sydsvenskan varit här och gjort en artikel som fanns i dagens tidning. Tyckte själv att det blev en glad och härlig artikel och även om många av er redan läst den så tänkte jag lägga upp den här för att inte förlora den på nätet i framtiden, så här kommer den:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Födelsedag.
När barndomskompisarna drömde om att bli prinsessor hade Jeanette Åström redan bestämt sig, hon skulle bli sjuksköterska. Och så blev det.

LIMHAMN. En sprudlande, glad och energisk tjej är vårt första intryck när den blivande 30-åringen öppnar dörren. Hon lagar kaffe och tar fram chokladkakor som hon och sonen Zak har bakat. Under tiden pratar hon konstant.

– Hahaha, ja, det är sån jag är. Folk skulle inte känna igen mig om jag var tyst, säger Jeanette Åström.

Vi slår oss ned i ett vinklat vardagsrum med somrigt ljusgröna detaljer. I hyllorna finns böcker och cd-skivor. Balkongdörren står öppen och därute skymtar en rottingvägg med upphängda reseminnen.

Hon berättar att hon jobbade extra som undersköterska på barnonkologen på Universitetssjukhuset i Lund samtidigt som hon läste till sjuksköterska.

– Jag trivdes bra där. Barn har ett inbyggt hopp, för dem finns inga alternativ till att bli frisk. Det känns faktiskt tyngre att jobba med vuxna. De ser ofta ett cancerbesked lite mörkare.

En lärare fick henne intresserad av att vidareutbilda sig för att jobba i ambulanserna. Hon blev färdig 2005 och har ryckt ut sedan dess.

– Vi är ett bra gäng. Vi pratar mycket med varandra och behöver sällan professionell debriefing.

Ambulansjobbet är inte som många tror. Det är inte som på tv. Det stöket skulle inte fungera i verkligheten. De jobbar effektivt och professionellt, ser inte blodet utan möjligheterna. Det värsta är när barn far illa. Ofta på ett socialt plan som när de till exempel har missbrukande föräldrar, tycker Jeanette Åström.

– Men jag har accepterat att jag inte kan rädda världen.

Blir du aldrig rädd?

– Inte rädd, men jag har respekt för jobbet. Man kan inte lita på alla människor. Jag går inte in i brinnande hus eller där hot förekommer. Då får brandkår och polis rycka ut först.

– Jag tar inte jobbet med mig hem utan försöker vara glad för det jag har. Det låter klyschigt, men så är det faktiskt.

Jeanette Åström ska vara tjänstledig ett halvår för att prova på andra arbetsuppgifter. Hon ska ingå i ett resursteam på Universitetssjukhuset i Malmö och rycka in som sjuksköterska på olika kliniker. Det blir andra arbetstider och kortare arbetspass än med ambulansen. Vardagspusslet blir då lättare att få ihop tillsammans med sambon Jon Gershagen och sonen Zak.

Fritiden tillbringar Jeanette Åström gärna vid spisen med gamla recept.

– Jag älskar att laga mat. Gärna gammal husmanskost och långkok. Vi är noga med att laga all mat hemma. Jag älskar pasta och skulle kunna äta det sju dagar i veckan!

Hon försöker också att röra på sig, cyklar och busar med sonen. Tv-tittande blir det inte så mycket av. Det är svårt att följa serier på grund av udda arbetstider. Men ”The Killing” följer hon slaviskt. Sen har hon sin älskade moppe som tar henne dit hon vill.

– Den är inget särskilt, men den är snabb och billig.

De ljusblå ögonen lyser av lycka.

Vad gör du om du får en dag för dig själv?

– Oj, det är inte ofta! Men jag gillar att vara på kallbadhuset, träffa kompisar och gå ut och äta.

Jeanette Åström har också en egen blogg där hon skriver om sin vardag, familjen, mat och tankar.

– Jag är nöjd med ett lyckligt vardagsliv. Jag tror inte att alla får uppleva att ha ett jobb man trivs med.

Jobbet som sjuksköterska är något hon hela tiden återkommer till, något hon brinner för.

Vad gör du om tio år?

– Då jobbar jag fortfarande med sjukvård i någon form, kanske utbildar. Det gör jag förresten redan nu, bland annat hjärt- och lungräddning. Vi bor nog kvar på Limhamn, men kanske inte i den här lägenheten.

Födelsedagen firas med familjen, till helgen ska hon gå ut och äta och dricka vin med kompisarna och på söndag bjuder hon släkten på middag. Presenterna får gärna skämma bort henne lite: massage, ansiktsbehandling eller varför inte ett träningskort?

En sprudlande, glad och energisk tjej. Det intrycket består.

 

Jeanette A(ndersson) Åström

Bor: Lägenhet på Limhamn.
Familj: Sambon Jon Gershagen, 36 år och sonen Zak, 4 år.
Gör: Ambulanssjuksköterska.
Aktuell: Fyller 30 år den 31 augusti.
Egenskaper: Pratig, glad, självständig, duktig på att känna av och prata med alla typer av människor.
Dold talang: Spela piano.
Motto: Love is all you need. (Zak heter Love i andranamn.)
Smultronställen: Hos svärfar i Hemmesdynge, kallbadhuset på Sibbarp.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det bara mys som gäller, både ikväll OCH imorgon, bus får det bli lite längre fram i veckan så jag får fira i så många dagar som möjligt...

Kram och tack till alla som skickat så fiiina hälsningar till mig hela dagen ang artikeln...ni är sååå goa!!!

Aktiva dagar, Lill-Zlatan och Det närmar sig!!!

Phew! Sista dagarna har det varit fullt ös i denna familjen. Vi och bästa kompisarna provade på Leos Lekland igår. Ett nytt lekland här i Malmö. Såååå himla roligt!! Det märktes såklart att det var nytt eftersom allting var såå himla fräscht, dessutom var det en super dag att gå dit visade det sig, efterom vi var nästa ensamma där! Vi höll ut i FYRA timmar innan vi cyklade hem igen, heeelt slut kan jag säga. Både lillemannen och jag var trötta eftersom denna mamman provade på alla saker också flera gånger...kunde helt enkelt inte låta bli!!!













Idag var det dags för lillemannen!!! Nämligen hans första fotbollsskola...såååå söta dom små busungarna var! Vilket lag....de sötaste jag någonsin sett tror jag! Även här går lilleman med bästa polaren P!!!













Har idag även hunnit med att laga massor av mat till mitt goa arbetslag på ambulansen. Det är nämligen bara tre pass kvar innan jag slutar...fre, lör, sön!!! Blandade känslor såklart, men ser massor framemot att prova det nya! Hela vår kyl är numera fylld med mat som vi inte får äta...det ska sparas till favvisarna på ambulansen som på lördag slipper ta med matlåda!!!

Nu är det dags för torsdagens nöje...the killing!!

Kram och natti!

Lasagne, Stök och Mitt i vardagen!!!

Har tänkt en del på vad som är det bästa jag vet...Jag tror att jag har kommit på att jag trivs allra, allra bäst med att vara MITT i vardagen!!! Alltså har jag inga sådana där utflippade tankar på allt galet som måste hända, utan jag trivs allra bäst när vardagen rullar på! 
Mysiga middagar med goa vänner, ungar som skriker lite väl högt så mammorna och papporna på middagen måste prata JÄTTEhögt för att få en syl i vädret, utspilld grädde på golvet, någon som ropar "Fäääärdig" från toan med dörren öppen mitt i maten, känslan av stolthet när klockan är 22 på kvällen och vi läser saga alldeles för sent och lilleman plötsligt förstår hemligheten bakom vårt sätt att räkna och räknar till 100 även om han borde sova för längesen, att efter sagan komma upp och inse att favvo Daddy J har tagit hand om all disk. Att få snusa lillemannen på kinden när han somnat och jag går in för att släcka lampan...osv...
Det fortsätter och fortsätter...har liksom insett att det är just DETTA man saknar när man är ifrån varann, om nån blir sjuk eller nåt annat hemskt händer. Hur underbart det än är att resa och uppleva världen så är det inte det viktigaste i grund och botten...trygghet och lycka för mig är i alla fall att ha en härlig VARDAG!!!

Idag har alltså goa vänner varit här och vi bjöd på lasagne och små kladdkakor med grädde och färska jordgubbar till dessert!

Nu är det natti och imorgon händer det faktiskt en rätt kul grej. Kommer vara lite hemlig om det ett tag till, men lovar att berätta om det blir vad jag tror att det blir!

Många kramar till er från vardagliga mig!

Host, Snörvel och Fantastiska helg!!!

Vilken jädra förkylning som flugit på mig. Kände att det killade lite i näsan på jobb i fredags, och sen på kvällen när vår lilla familia hade mys-kräftskiva satte det igång på riktigt. Jag drog två Jäger...men ack nej, det hindrade inte dom små gröna bassiluskorna från att göra intrång...
Tack Gode Gud för Coccillana, nässpray och Tiger Balsam! Då kan jag i alla fall sova gott om natten!!!

Igår blev det i alla fall en liten runda in till Malmö festivalen. En dag förra veckan när jag o Daddy J pratade om att det skulle vara festival, kom lillemannen och sa att vi skulle dit en dag. Varken jag eller Daddy J är speciellt förtjusta i den, och förra året var vi bara uppe om en liten kort stund en dag. När vi frågade varför vi måste dit så var svaret: "För där finns en maskin som gör mini-munkar"!!!
Vilket jäkla minne den killen har...
Sagt och gjort, lillemannen, jag och momo åkte dit en runda med goa vännerna. Storebror i den andra familjen var iväg hos sin momo, så de blev lillebror istället och vår lilleman tyckte nog det var helmysigt att få vara lite storebror ett tag! De var så goa och gick och gick och gick. Lite allt möjligt blev det, karuseller, minimunkar, langos och bus i en enda röra!!!

















Idag har vi firat sommaren på riktigt. Lillemannen och jag har varit ute o fixat i föreningens trädgård lite. Sen har det varit tvätt och handling på schemat och sen blev det grillning i trädgården!!! Slurpislurpi! Grillade revben, potatiskroketter, kalla såser och sallad. Den supergoda halloumin jag köpte låg kvar i kylen....!!!

Nu ska jag hosta in i soffan och hälla i mig en kopp te innan natti! Såhär söt kan man förresten vara när man "hillat" in sig i sin snuttis i sömnen:



Natti natti alla goingar!!!


Mini-prinsessa, Eller Prins och Trelle!!!

Imorogn är det minsann dags för ett litet pass på ambulansen i Trellehulla! Ska bli roligt att komma ner och träffa mina gamla goa arbetskamrater. Alltid kul med lite ombyte tycker jag!

Nu ärdet minsann klart, Victoria har en liten bebbe i magen...själv tycker jag det verkar vara lite väl tufft att berätta redan nu då det står att bebben ska komma först i mars....hmmmm, det är ju knappt nattagammalt! Ganska rolig syn får jag minsann när jag tänker på att prinsessan och hennes make busar loss i sänghalmen....hmmmm, tror inte jag ska gå in närmre på den synen faktiskt! Undrar sa flundran om de tänker hålla sig på vilken sorts arvinge det blir, eller om de väntar med att öppna paket tills på julafton...??!!



Jaja, nog om detta. Nu är det snart dags för en nattamacka och sen kallar nog sängen!!!

Kramis

Hipp, Hurra och Lite annat!!!

Igår fyllde världens bästa pappa, sambo och vän år! Det firades i söndags med en hejdundrande fondue-middag och fiiina armband och igår med att han fick sitta vid datorn hur länge han ville...därav inget inlägg!!! (Hahaha, jag orkade helt enkelt inte med att sitta vid datorn igår)

Middag åtnjöts hos fafa o W, eftersom lillemannen åkte dit i fredags när vi skulle jobba, jag åkte dit i lördags efter nattens jobb och Daddy J kom i söndags när han jobbat klart! Till slut var vi samlade i alla fall!!! Myyyys...





Dagarna annanrs har bara spenderats med att slöa, gå i pyjamas lääänge och ta det lugnt! Har varit ute också mellan regndropparna, söndagens förmiddag bjöd ju på lite uppehåll och värme! Då blev det plommon och vinbärsplockning och när kl slog 12, klämde vi en isig margarita...livet ska vara härligt!!!







Har nu gjort min sista natt på ambulansen för ett tag i alla fall! Har två veckors dagjobb kvar innan en veckas semester och sen prövning av nytt jobb!!! Härligt ska det bli och det känns skönt att verkligen se framemot det!

Just nu sitter jag här och känner att jag har en förkylning i halsen, den ömmar som attan och även näsan har börjat droppa lite....vill inte...ska kämpa bort den!!!

Kram på er och njuuut av solen som visar sig idag!!!

LEGOLANDET, Husvagnssemester och Sypermysigt!!!

Legolandet, kallas det av lilleman! Ja, man kan ju hålla med, det är verkligen ett helt annat land. Åkte förra tisdagen efter jobb. DÅ hade goa familjen vi skulle bo med redan tjuvstartat och fanns på plats på campingen med sin husvagn vid vår ankomst. Mysigt med en liten bilresa genom Danmark också. Öresundsbron, Stora Bält, Lilla Bält och fiint väder. Ett litet stopp på en vägkrog för en god kvällsmiddag!







Lilleman hade inte träffat sin egen favvo-flicka på flera veckor nu i sommar så ni ska bara veta vilket kärt återseende det var. Att de två busungarna dessutom skulle bo i en husvagn tillsammans var väl typ nästan bara för mycket och det blev en seeen kväll innan de "däckade" helt utmattade i varsin säng!





Dagen efter var det upp i hyffsad tid som gällde, inköp av lite gott nybakat bröd i supermarketen och sen bar det i väg till legoland. Campingen låg ett stenkast därifrån vilket var superskönt!!







Väl inna var det typ galet med folk, men på nåt sätt känes det inte speciellt jobbigt. Det märktes tydligt att de var vana att hantera många människor på samma gång. Lååånga köer till karuseller och upplevelser, men det gick ändå väldans fort för det mesta!!

Coooola Mini-land!!



Star Wars...(behöver jag säga mer...)





Cooooola LEGO-Atlantis











Lunch-dags!!!





Indian lägret!!!




Guldvaskning!!!











Piratbåtarna (för er som inte varit där vill jag berätta att alla figurer är lika stora som i verkligheten)











Vattenkanonerna!!! Hmmm, man skulle kunna säga att man blev lite blöt på köpet, men roligt var det...









Efter detta passade det ju bra att ta av de blöta kläderna och bada loss lite i badlandet!!!





VÅRA SKATTER!!!



Fiiika-dags med Sötnötarna!!!









Tuffingarna!!!



Brandbilsdags!! Och, Jo, även barnen är med...men dom sitter ner och styr så dom syns inte!







Daddy J träffade en annan...han är kvar än...



Ture-Turist!



Gick inte från legoland förren de stängde, stoppade fiskpinnar och pasta i barnen och sen blev det sen-grillning för oss!!! Slurp blev det och trööööt var man efter en galen dag!!!







Kaptenerna



Dagen efter hanns det med lite bus innan det var dags att packa ihop. Tog en runda inom BILKA för lite dansk shopping på vägen hem!! En superduper härlig resa blev det i alla fall, glad och buuuusiga barn som var duktiga mest hela tiden!!!





Hoppas ni njutit lite av våra bilder och kanske blivit lite sugna på en resa till legoland. Kan verkligen rekommendera det till alla med barn!!!

Nu är det The killng på Tv och vila fingrarna som gäller!    Puss o kramis!!!

Update, Från Zoo och Lite annat bus!!!

Hmmm, vet inte riktigt var jag ska börja...massor av bilder finns, men eftersom jag ligger lite efter i uppdateringen fårdet bli utvalda smakprov från äventyren och en lite större satsning på legoland uppdaten! Som jag berättat tidigare var momo, Lilleman, Famo och jag på en liten tripp till zoo med efterföljande resturanbesök på ströget. Klarade oss hela dagen på Zoo från regnet, men fick lite droppar över oss precis när vi skulle därifrån och ner mot ströget! Härlig dag var det i alla fall och TRÖÖÖÖÖTTA var vi när vi kom hem!

































På kvällen åkte lilleman med momo hem eftersom de skulle med lite andra goa ungar och en annan momo till Tivoli dagen efter. Själv åkte jag hem och stöp i sänge. Dagen efter blev ju helt barnledig, så daddy J och jag unnade oss en goooo middag ute på La Roche och sen Bio!!!

Här kommer en liten tjuvtitt på lillemannens dag med momo och andra busungar på Tivoli!











Ser ut att ha varit heeelmysigt!

Tänker mig nog att ge Legoland ett helt eget inlägg....blir nog ganska många bilder i inlägget!!!
Kramis i regnet!!!

Grisafesten, Natti och Mer sen!!!

Förra helgen bjöd, som jag skvallrade om i förra inlägget, en härlig FLOWER POWER-GRISAFEST hos fafa och W i H-dynge. Det blev en superduper härlig fest, men glada människor, god mat, goa ungar och massor av musik och jam...denna gamla morsan gick inte och lade sig förren tidningen hade kommit och sen blev det upp igen vid 9 för då tyckte i alla fall barnen att det var färdigsovet! Dessutom hade vi en del att röja och fixa, men det var det värt!! Tack goa fafa o W och J och J för en fabulös kväll!!!

Som vanligt säger bilder mer än 1000 ord, så here I go:

































Massor har vi i den här busfamiljen hunnit med även EFTER grisafesten, men jag tyar inte mer idag, så jag ska försöka hämta upp inläggen nu i helgen mellan nattjobb och dagsovande!!! Vi har nämligen busat loss med goda vänner på Legoland, och DET får ni minsann inte missa!!!

Natti natt på er så loooovar jag att vi ses snart igen