Städ, Ledig och Middag!!!

Phew, nu är heeeela lägenheten städad från tak till golv! Ni vet sås som man gör kanske en gång om året. Alla skåp i köket är rensade och städade och vi har hunnit med en runda på tippen idag med alla sopsäckar som fyllts med skiiiit! Skönt som bara den att vara av med det, känns lite som att man rensar upp på insidan av sig själv också!!!



Idag är det min enda lediga dag denna veckan. Därför är det lite mys hemma nu och snart ska vi minsann bli bjudna på middag hemma hos kompisar! Lilleman, Daddy J och jag har varit en runda nere i Limhamn och fikat och lånat lite böcker på bibblan! Myyyys!

Nu ska minsann håret plattas till lite innan det är dags att gå!

Kraaaam

Lediga dagar, Fotboll och Lite mer fotboll!!!

Tjohoo, vad dagarna går fort. Känner fortfarande efter varje dag om det känns helrätt på nya jobbet. Det är svårt att känna efter såhär i början eftersom man inte kan jämföra jobben helt eftersom jag är så ny på "det nya jobbet". Undrar liksom hur det ska kännas när jag inte är så ny längre och på nåt sätt kan jämföra bara jobben med varandra!?!?!
Alla är så goa och har gett mig ett supermottagande, ändå skaver det lite i hjärtat när jag tänker på mina goa ambulansare som jag har delat sååå mycket med...Jaja, jag ska helt enkelt låta tiden utvisa hur det känns. Jag ska ju vara på det nya ett halvår i vilket fall som helst och därför är det ju ingen brådska med att fatta nån form av beslut!!!
Också svårt att veta vilka jobbtider som är bäst för familjen?!?! Är det att jobba mycket och intensivt och sen vara ledig läänge, eller är det bättre med kortare dagar, oftare och vara ledig lite varje kväll eller morogn?!?! Vet faktiskt inte det heller än....som sagt, tiden får utvisa!!

Nu är jag i alla fall ledig fre-sön, vilket är super härligt! I fredags drog lillemannen  o famo och jag till nya Stadium+ på svågertorp och hann också med en repa på IKEA! Det är nu inhandlat goa fodrade gummistövlar, nya regnkläder och världen goaste vinterkängor från Sorel till lillemannen! Har dessutom fixat overall och termobyxor tidigare, så nu är allt klirrat till höst/vinter!!! Sånär som på lite mössor och vantar!!



Kvällen avslutade med lite "spontanfondu med kusinen och hennes familj. Det var nämligen så att vi köpt allt som behövdes till en fondue för vår familj, men sen kom kisinen med familj över och handlade med sig lite extra kött så vi kunde äta allihop tillsammans ändå. Härligt och opretantiöst!!!

Dagen idag har gått i fotbollens tecken. LB07 hade fotbollsdag i Bunkeflo idag och där visade FotbollsLEKskolan upp sig för alla intresserade, där fanns också hoppborg, korv/hamburger grillning, brnadbilar och annat smått och gått. Lillemannen och hans lagkamrater fick också träffa killarna från A-laget, vilket verkade vara hyfsat spännande.







Lillemannen vågade sig även på att släcka eld med handbrandsläckare!!! Tuffing!!!



I torsdags när det var utomhusträning med fotbollen, blev det ett jädrans väder, vi pratade om det och kom fram till att det förmodligen inte var sista gången vi tre morsor satt och frös på en fotbollsplan...livet är härligt när det är så okomplicerat tycker jag! Dessutom fick vi se naturens under...gånger 2, som ett försök till att ursäkta det hemska regnandet! Vackert och konstigt...






ser ni att där är två på den nedersta bilden??!!

Ikväll har det frostats av frys och städats ur i städskåpet...jäkligt konstigt egentligen att man ska behöva städa i ett städskåp, men nu är det gjort...den stora höstrengöringen är nämligen igång härhemma. Sen har det varit tv-mys med fångarna på fortet och lördagsgodis!!!

Snart är det sängen som gäller, imorgon ska det vara barnkalas på Andys lekland, innan hela familjen ska hem till G på "lanned" och grilla loss!!!

Kram på er!!!


Nutella, Goe maten och Massor av nytt!!!

Härliga helgen är redan förbi. Har varit en riktigt avslappnad men suuuupermysig helg. Lillemannen och jag gick hem till bästa kompisarna i fredags för att käka lite "köpemat" och dricka lite vin!!! Barnen valde pizza och vi andra högg in på kinamat. Slurp slurp säger jag bara!!! Härligt med spontana kvällar som inte kräver speciellt mycket planering!!! Dåliga bilder blev det, men jag tyckte bara dom var så jädrans goa när dom satt där och apade sig vid bordet så jag bjuder på dom ändå!!!





Lördagen tog vi det superlungt och drog oss i soffan med täcke och kudde till klockan var 11! Då blev det en liten repa på Limhamn och en sväng inom famo som fyllt år. Vi köpte med oss prinsessbakelser som vi tryckte i oss med lite kaffe...mmm!!! Sen tog vi oss hem och tog varsitt bad och på med myskläderna. Blev ganska ruggit väder, så alla ljus härhemma var tända när klockan var 16. Sen var det bara mys som stod på schemat för resten av dagen. Momo kom förbi en runda och käkade lite plockemat med oss och Daddy J var hemma ett bra tag så vi kunde se Fångarna på fortet tillsammans...lördagsmys på hög nivå!

Söndagen inleddes med fotboll kl 10 och sen fick bästa kompisen P följa med hem på lite bus. De flög runt som vanligt i hela lägenheten och sen samlade jag ihop dom för lite muffinsbak. Muffins med nutella blev det och vi ska vara glada att det överhuvudtaget blev några muffins efter som även smeten var döööödligt god!! Efter baket gick vi en sväng och kollade in när LB07 mötte Motala på Limhamns IP!











På kvällen skulle vi egentligen haft gooooa gäster, som inte kunde komma pga sjukdom, vi bestämde oss för att ändå laga till det vi tänkt och jag fick ett ny ide som jag testade....slurp vilken pastasås det blev....mmmm



Idag har jag varit på Lungmedicinen och jobbat loss, fullt ös kan man kalla det. Massor av nya grejer att lära sig och massor av nya männsikor. Imorgon ska jag gå på Ortopeden!

Nu ska det lagas kvällsmat innan det är dags för mig att dra på ett möte!!

Over and out!


Kotletter, Trötter och Nytt liv!!!

Måste berätta det sötaste! Igår pratade jag och Daddy J om mat och nämnde ordet kotlett. Lillemannen säger då helt plötligt: På Bolibompa säger dom kotlett när man har målat!
Vi fattade såklart ingentin och frågade hur han menade??
"-Jo om nån har skickat in en bild till Bolibompa heter det kotlett!
Fortfarande lite svårt att förstå och vi börjar dessutom tvivla på att han vet vad han pratar om. "Lilla gubben, vad menar du, det finns inget som heter så??
"- Jo, om man målar en bild på sig själv och skivar den till Bolibompa så säger dom att nån har skickat in ett självkotlett! (Självporträtt)
Underbara, goa unge...så många härliga tankar och funderingar så jag blir alldeles galen av kärlek!!!



Nu är jag minsann trötter efter mååånga tidiga morgnar, men oj, vad jag njuter av att vara hemma med familjen heeeela kvällarna,hämta på dagis, handla, laga middag, mysa i soffan, bada och natta!!! Dock skönt att ha nån kvällstur i veckan. I morse lyckades jag försova mig till 06 istället för 05.20...brukar köra hemifrån 06! Undan gick och från att jag slog upp ögonen i sängen 06 tog det mig 25 minuter innan jag var innanför dörrarna på resurs, dessutom före alla andra!!!


Nu är det fotbollsskola som gäller innan vi ska käka middag!!!  God afton och på återseende


Tillbax, Kräftor och Kliniker!!!

Halloj! Dåligt av mig att inte blogga på en hel jädrans vecka! Som ni kanske förstår (lite till mitt försvar) beror det ju till stor del på nya jobbet. Det har varit en innehållsrik vecka med mycket roligt och dessutom stora utmaningar. I måndags hade jag en dag av info, info och ännumer info! På tisdagens morgon gav hela resursteamet sig iväg för att vara på "internat i 2 dagar! Jätteroligt att jag fick följa med som bara varit anställd i 1 dag. Massor av lekar, teambuilding och bus stod på schemat och innan middagen på kvällen blev det fritid som jag och några till spenderade i bastun med lite "rosse"....härligt! Dagen efter avslutade vi våra lekar och tävlingar och sen var det hemfärd. Vilket fantastiskt tillfälle att få träffa alla nya arbetskamrater, och sååå roligt att man nu "känner" de flesta, ialla fall lite grann!
Tog inga bilder som jag kan visa upp så ni får nöja er med text.

Torsdag och fredag har jag gått med två olika sjuksköterskor för att börja se alla olika avdelningar vi kan vara på. Torsdagen spenderades på lungkliniken och fredagen på infektionen! Phew!!! Det märks att man inte varit på ett sjukhus på måååånga år! Massor av patienter, drän, slangar, sprutor, antibiotika, ronder, glada patienter och sura patienter i en enda härlig blandning! Hittintills känns det i alla fall suuuper roligt!
Imorgon blir det mer intro, ska se till att få mina inlggningar till alla datorprogram som jag behöver komma in i!

                                                  

Igår var det kräftskiva för hela slanten hos goa släktingar med supergoa människor. En jädrans baluns blev det och jag kan lova er att det känns idag! Just nu tillexempel undrar jag hur jag ens ska kunna stanna uppe lika länge som min 4 åring som också varit uppe lääänge inatt! Nä, det blir inte många knop ska ni veta!!!

Ska ta mig ett bad och sen se ett sparat avsnitt "the killing" sen i torsdags!

Kram på er och på återseende lite snabbare den här gången!!!


30 bast, Firande och Nu är det dags!!!

Sådär ja, nu är ännu en veckas semester till ända. Denna veckan har mest ängnats till firande av lilla mig. Härligt. Lite annat har vi dock hunnit med också!!!
I tisdags kom söta S hit med sina två goa killar för lite lek och bus! Lunch och kakmys hann vi också med!!!





På onsdagen var det ju min stora dag och då blev jag superduper bortskämd med fiiina presenter och goood mat med la familia! Härlig, härlig dag. Hyrde film och såg "Hur många lingon finns det i världen" på kvällen! Mååånga tårar och goa skratt! Se den! Fick ett superfint fodral till mobilen, en armband, en ansiktsbehandling och presentkort till Friskis! Är sååå glad att jag äntligen ska börja spinna igen! Tack fiiina fiiina Daddy J för den mysiga dagen och alla fina presenter från dig och lill-bus!

I torsdags var lilleman och jag hos bästa dagiskompisen A och hennes mamma och lillasyster och busade! Minst sagt busade! På nåt sätt kan dom två verkligen konsten att trissa upp varandra. Dom trissar och trissar och hittar på så mycket skit så det nästan är jobbigt. Dom bråkar aldrig med varandra, men jag och lillemnnen bråkar hela tiden och allt skit dom hittar på. Känner nästan inte igen busungen!
Goa är dom ju såklart ändå och dom tycker MYCKET om varann!



Fotboll har det varit igen och lilleman är superglad för att gå dit! Är faktiskt härligt att ha det att se framemot i veckan. I torsdags var det övningsmatch. Hahaha, sååå goa dom är. De springer huller om buller och vet inte på vilket håll de ska skjuta och var målet är, men glada är dom i alla fall!



På kvällen efter fotbollen kom mofa och L hit och käkade lite kvällsmat eftersom de inte kunde komma idag när vi hade brunchen! Fiiiina kastruller fick jag som det ska lagas massor av goood mat i!!!

I fredags blev jag firad av goaste tjejerna! Drog ihop de tjejerna som jag gillar allra mest och så gick vi ut och käkade. Hade en helmysig kväll tillsammans med MYCKET mat och vin på La Roche och sen tog vi några drinkar på Lilla torg! Vädret var suveränt och med en liten tunn kofta klarade vi oss på uteserveringarna hela kvällen! Mysigt, mysigt, mysigt....TACK alla favvisar för en go kväll!







Sorry fotbollsmamma-kompisen, men detta är den enda bilden jag lyckades ta på dig under kvällen....kanske inte den mest fotogeniska, men så J-A rolig att den måste upp:



Helgen har varit lugn! Var ute en sväng hos goa G på kaffefika igår och sen var lillemannen och jag på shopping. Kvällen ägnades åt att fixa och trixa inför brunchen som jag bjudit hem lillasläkten till idag. Det blev mini-västerbottenpaj, kantarell och valnötspaj, amerikanska pannkakor, tunnbrödsrullar, foccacia, ost och kex och fruktsallad. Gott och mysigt även detta. Har fått en massa fint och lite slantar att förgylla tillvaron med!!! TACK!

Ikväll laddas det inför nya jobbet som börjar imorgon! Har nog inte riktigt förstått att jag inte ska styra kosan mot ambulansen imorgon bitti, utan att cykeln bär mot sjukhuset istället. Spännande och roligt ska det bli må ni tro!!!

Nu är det en kopp te och ett sparat avsnitt The killing som gäller innan nattidags!!!

Kram på er!