Världens ABSOLUT bästa kille, Hajar och Stoltaste mamman på jorden!!!

Wow!!! Idag har det hänt grejer i familjen Bus!!! Hela detta blogginlägget tillängnar jag min stora lilleman som är den absolut bästa lilla busungen i heeeeela världen!

Det var nämligen dags att gå till tandläkaren idag (eller hygienisten för det var första gången). Hon var supergo, först var han lite skeptisk, men sen gick det jättebra. Vi räknade tänder och hon "killade" på dom med en liten tand-killare. Tänderna var jättefina, men han har ju ett lite "öppet bett" vilket är helt vanligt, men beror ju helt på nappen. Hon sa till lillemannen att nu när han är tre år behöver han ju inte nappen och han höll med!
När vi var färdiga sa Daddy J till mig att det kanske är lika bra om vi försöker bli av med "buttisarna" redan idag...varför vänta??? Han har varit jätteduktig redan ett tag med att bara ha den när han ska nanna.
Sagt och gjort....men först lite bilder från tandläkaren:

Hmmm, ska jag våga gapa???

Japp, OKEJ!!!

Vi åkte direkt en runda till ENTRÈ för att äta myslunch, och frågade lillemannen om han hade bestämt sig för var han vill göra av sina buttisar. Svaret blev som det varit ett tag: -"Dom ska jag ge till hajbebisarna i havet!"
Okej, vi gick på jakt för att hitta grejer så vi kunde göra en fin present och hittade både låda, snören och annat pynt!!! Sen for vi hem och pysslade! Fint blev det och lillemannen var i sitt esse. Vi knåpade också ihop ett brev till hajmamman eftersom hajbebisarna är små och kan inte läsa...

Pyssel!

Ett sista smakprov!??!

Brevet!

Den färdiga hajpresenten!

Efter att det pysslats färdigt klädde vi på oss hela familjen och drog ner till havet där "ceremonin" skulle äga rum. Tanken var ju såklart att presenten till hajarna skulle kastas i plurret, för det är ju där dom bor! Lillemannen höll krampaktigt i presenten, men var helt med på vad som skulle hända. Han var så glad att se när paketet försvann ner till hajarna! Efteråt skrek han så högt han kunde på hajarna för att vi skulle vara säkra på att dom hört att de fått buttisar.

På väg!

Nu gäller det!

Nu är jag redo!

Ett...två...TRE!!!

På plats!

Världens duktigaste och förmodligen världens stoltaste mamma...

HAJARNA!!! NI HAR FÅTT BUTTISAR!!!

Hoppas att hajarna hittar dom!!!

Det har dallrat i luften av spänning här i eftermiddag över hur det skulle gå när busungen skulle nanna. Han var såååå duktig! Vi läste saga och jag gick ut som vanligt. Han bökade och grymtade, jag gick in 3 gånger och frågade hur det var, Daddy J gick in en gång...inte EN enda gång sa han ett ord om sina buttisar...han bara kämpade! Efter ca 45 minuter somnade han. Vilken underbart duktig liten kille vi har. Jag är SÅ stolt!!!

Vi kommer förmodligen att få kämpa ett tag till härhemma. Jag kan ta hur mycket skrik och ilska som helst, bara han inte får för sig att vakna på natten och vara ledsen, för då kommer det göra ONT i mitt mammahjärta. Problemet med mammahjärtat är att det på nåt sätt sitter i HELA kroppen så det gör ont överallt...

Nu ska även jag krypa ner i min loppelåda men jag tror inte att jag behöver kämpa så värst mycket med att somna...

Kram och natti från världens stoltaste mamma!!!

Tyskland, Lata dagar och MYYYYSCH!!!

Ni tror kanske inte att vi gör nåt annat än myser i den här familjen!?!?! Skriver nog det ganska ofta, och det beror nog faktiskt på att vi är några riktiga livsnjutare som passar på att myscha så ofta vi bara kan...finns det nåt bättre???

Har varit ledig hela veckan utom i måndags. Åkte ner till Daddy J:s pappa och fru i tisdags och har sedan spenderat våra dagar där tillsammans. Jag körde Daddy J och fafa till en konsert i tisdags kväll så då passade jag på att möta upp med lite arbetskompisar i stan när jag väntade på att köra hem oss alla igen. Trevligt, trevligt!

I onsdags lämnade vi damer Daddy J, lillemannen och fafa hemma och åkte till tyskland i ottan för lite shopping på Bordershop! Många timmar på båten dit och hem, men det kändes helt ok och vädret var inte för blåsigt. Hade tryckt i mig en Postafen för säkerhets skull och eftersom vi var hemma typ halv 2 natten före och klockan ringde 6 på morgonen var man kanske lite mörk under ögonen, men trevligt hade vi. Jag körde så de andra damerna kunde skåla loss på lite Jäger, men det gick bra i mitt "sjösjukepiller-rus".

Damerna på vift!

Sailor!!!

SKÅL!

Jag och mina svärmödrar...

Har dragit på mig en förkylning...blääää! Det är inte så farligt, men var såååå jädrans trött på torsdagen och såklart skulle min buse till son som annars är en riktig sjusovare, tvunget vakna klockan 7!!! Jaja, vi hade det såååå mysigt i sängen och såg en film innan vi drog oss upp för lite frukost....myyyyyyysch!

Det bästa...

Igår kväll blev det festmiddag med oxfilé, himmagjord bea och bakade potatis! SLURP! Hoppade hyfsat tidigt i säng och idag sov vi alla till tjugo över nio!!! JIPPIIIIEEE!!!!

Nu är vi hemma igen, Daddy J är iväg och lillemannen är hos momo, eftersom både Daddy J och jag ska jobba i helgen. Saknar den lille så jag är alldeles grön! Han är bara sååå go. Måste förresten berätta vad han gjorde i måndags kväll:
När jag kom hem från jobbet låg han på soffan och tittade på TV, jag gick in och tog ut en kråka från hans näsa. Då säger han: -Var det en krrråååka mamma?
- Ja, svarar jag
- Jaha, jag har plockat ut två krrråååkor innan idag mamma, vill du se?
- Ähhh, ja vaddå?
-Jag har sparat dom!
Den lille skitungen tar min had och leder ut mig i hallen där han utbrister: Titta, där är dom!, och pekar på hallspegeln...Och mycket riktigt, där sitter dom och tittar på oss!!!
Hahahahaha, jädrans unge, var får dom allt ifrån!?!?! Underbart!!!

Nähä, nu är det loppelådan som gäller inför jubb imorogn bitti! Natti på er!

Lata sommardagar, nallen och 100!!!

Åhhh, vad härligt det är med sommar! När jag vaknade imorse var det ju inte helt säkert om dagen skulle vara grå eller blå! Spm tur var blev det ju det senare och oj vad vi har njutit. Tog iväg med cykeln en runda till lekplatsen med bästa kompisen P. Efter det har dagen bara spenderats i deras trädgård. Sååå härligt, har inte gjort många knop, bara låtit dagen gå och njutit av tillvaron! Grabbarna grus har bara funnits till, slängde (efter lite diskussion) av sig strumpor och skor och har busat heeeela dagen. Lilleman och P kunde verkligen INTE tänka sig att vila middag, och vi mammor kände att det var inte rätt att tvinga...klart man vill stanna ute i det underbara vädret! Fiked Ballerina kladdkaka blev det också, och jag vet ju i alla fall varför dom har döpt det till KLADDkaka...

Fikabus


Njuuuter!

Ska jag ta ett till?!?!

Grabbarna Grus!

Lillebror, lyckligast!

Jahapp! Idag ringde dom och frågade om jag kan jobba ett 100-pass imorgon=typ dubbel lön. Eftersom jag är ledig tis-fre i veckan som kommer så känns det ju inte sååå jobbigt så svaret blev ja! Därför ska jag hoppa i loppelådan ganska snart.

Förresten var det upptaget i min säng när jag skulle gå och nanna igår...mysigt:

Myyysch!

Puss och natti!

Piketpoliser, Grillning och Balle-premiär!!!

Blev hämtad idag 06.45 av min kollega L från ambulasen för att vi skulle vara med på en övning med piketpolisen. Vi fick minsann låna vår alldeles sprillans nya ambulans som det ännu inte åkt nån patient i så det var ju lite roligt. Övningen skule gå av stapeln vid Köpingebro Sockerbruk utanför Ystad (ni vet där allting händer i en del av Wallanderfilmerna).
Väl framme blev vi lite briefade om vad som hände. Övningen gick ut på att det var ett gisslandrama där gärningsmannen hade skjutit en polis i benet redan. När piketen fick larmet var de i Malmö och hade en bit att köra. Vår uppgift var att "spela ambulans", men också att utvärdera arbetet som piketens sjukvårdare utförde.
Superroligt att få vara med på så nära håll när polisen arbetade. Alla var där: piketen, "vanliga poliser", förhandlare, polischefer osv... Övningen var på stort allvar och höll på från 8 imorse till 15 i eftermiddag med förhandlingar och inbrytning och allt möjligt.
Gärningsmannen gick i allafall inte med på att komma ut så alltihop slutade med att piketen gjorde en inbrytning och sköt ut honom. Sen blev det en del utvärdering innan vi körde hem igen.

Sprillans ny!
Sprillans ny!


Massor med bilar och poliser, piketen är i mitten men det är dålig kvalle!



Hylsan...


Syster Nettan i hetluften!


Polis, polis, potatisgris!

Väl hemma gick hela familjen Bus och handlade grill-mat. Vi grillade och lekte lite ute, grannarna kom förbi och pratade lite och sen invigde vi "ballen" (balkongen för er som undrar) med att äta middag där för första gången i år. HÖG MYSFAKTOR!!! Det blev en traditionell flintastek med grillade majskolvar, klyftpotatis och vitlökssås...slurp!

Mmmm...

Sipphock älskaren! (sipphock=ketchup)

Vilken underbar kväll det är! Fortfarande varmt fåglarna sjunger och jag måste gå och vattna tomatplantorna. Imorogn är det jubb aom gäller så det är upp i ottan igen!

Kramm po er!


Jobb, jobbmys och fint i himmet!!!

Så nu har jag minsann klarat av två jobbnätter. Natten till idag var superbra. Hade bara två turer på heeela passet. Kändes som när man jobbar i Svedala!!! Härligt var det, och inte minst mysigt att kunna sitta och småprata med sina goa, goa arbetskompisar! Det händer inte speciellt ofta i Malmö att nätterna ser ut så, så det är viktigt att ta dem tillvara!

Har minsann hunnit med lite städning härhemma idag också. Våttorkat golven, vilket är så skönt tycker jag. Det blir så himla rent (känns det som i alla fall).

Imorgon ska jag och min arbetkollega L vara med på en övning med piketpolisen härifrån Malmö. Superroligt att L frågade mig om jag ville följ med (han har jobbat på polisen tidigare så det var han som hade nån kontakt). Vi ska vara med och hjälpa till på övningen, men också utvärdera polisernas sjukvårdsinsats. Kul, kul, berättar mer i morgon när jag faktiskt varit där! Upp i ottan blir det i alla fall, blir hämtad 06.45!

Har idag också beställt hem en matkasse från www.linasmatkasse.se Jag har hört många som är nöjda med det, och kände att det hade varit roligt att testa själv. Det går ut på att man får hem en matkasse varannan vecka med ingredienser till 5 olika måltider till 4 personer. Just idag hade de ett extraerbjudande som var billigt och bra så det ska bli roligt att prova. Man kan ju bara säga upp det om det inte känns bra. Jag vet inte med er, men inspirationen tryter ganska ofta härhemma gällande vilken mat vi ska ha, ibland känns det som att vi äter samma ALLTID!!! Jaja, vi får vår kasse den 6:e juni, så jag lovar att hålla er uppdaterade!

Matkassen!

Nu tror jag det blir lite mysch med storemannen i soffan innan sängen kallar in mig til sig!!!

Natti natti!

Fredagsmys, Radiobil och Utebus!!!

Idag har dagen bara rullat på i ett härligt tempo. Älskar dagar som inte är planerade och bara går åt till att göra det man känner för just den stunden!

Efter frukost och långsam morgon cyklade vi hem till bästa kompisen P med familj. Var ute och busade tills vi höll på att förfrysa i "vårvädret"... Väl inne blev det lite lunch och mys. Som vanligt kördes det med häftigaste leksaken i världen, P:s bil! När vi kommit hem i eftermiddag och Daddy J frågade lillemannen vad han gjort hos P, svarade han:" -Kört fort, fort med bilen och mamma har skrikit STOOOOOPP!!!"
Hahaha, precis så var det, bus är inte så duktig på att styra än...

Bildårarna!

Toker...

Sötaste syskonen!

Vad är det som låter i buskarna???

Daddy J har förärat oss sin närvaro under en stor del av kvällen. Han var hemma ända till 21 så vi hann med lite fredagsmiddag tillsamman heeela familjen. Efter middagen lade Z och jag oss i soffan med "täcke och kudde" på hans begäran och fredagsmös med godis och allt! MYSCH....

MYSCH...

Även en morsa är trött när det är fredag och tänker hoppa i loppelådan nu för att sova ut! Först en stund på spikmattan så sover jag extra gott!

Natti på er och käääärlek!


Resultatet, Vad tycks och Ledig helg!!!

Här var det livat i luckan i kväll. Lillemannen bet precis Daddy J så då blev det andra bullar. In på rummet och skrik och gråt. Nu har det blivit tyst och ångern med kramar och snyftningar är ett faktum! Ett jubb på jubbet och ett här hemma...

Har själv jobbat heeela dagen, men ska nu få vara ledig i tre underbara dagar. Det blir jag och lillemannen som får mysch ihop som vanligt när det är helg. Imorgon blir det bus med bästa kompisen P!

Här kommer den efterlängtade bilden på mig i mitt rufs! Vad tycks???

Trollmor!

Själv tycker jag att det härligt med bus som ligger precis som det vill!

Nu blir det soffmys innan loppelådan! Pöss på er!

Bilder, Rufs i håret och Var är sommaren!!!

Åhhh, jag vill ju att det ska bli sommar nu, ni vet så man kan köra moppe och låta vinden svepa och blåsa upp klänningen...härligt...jag kör ju fortfarande med vantar nu?!?!

Nu går det minsann att lägga upp lite bilder från mobilen i alla fall med vår lånedator! Jippie!!! Här kommer ett härligt hop plock från allt möjligt:

Först en galen bild på mig igår när jag permanentade mitt hår. Hahaha jo ni läste rätt, det är permanentat! Änsålänge är det ganska rufsigt så ni får vänta med "efter" bilden någon dag till jag fått tvätta det och styla till det som jag vill. Så här vacker var jag i alla fall när det blev gjort (tänk att man gör på samma sätt nu som för 50 år sedan...):

Tant!

Min goa unge och jag när vi var ute på cykeltur med våra fina hjälmar:

Hjälm, hjälm...

Här kommer en bild på mig och min kollega M som har sin tjej ganska nära oss. Bestämde att jag skulle hämta honom för nån vecka sedan och skjutsa honom till jobb på moppen! Hahaha, kände mig som en 15-åring när jag kom tutande och slängde till honom en extrahjälm innan han hoppade upp så vi körde iväg...dock super bra, vad ska man med bil till??

Tonåringarna!

Ssit men inte minst i röran av alla bilder som inte hör ihop överhuvudaget, men som ni missat under den bildfria tiden, kommer den absolut goaste ungen i världen när han skrapat nosen på dagis för ett tag sen och blev om möjligt ÄNNU sötare:

Nosungen!

SÅ, nu är ni uppdaterade på det bästa från mobilen under denna tiden när datorn klyddat. Massor med fina foton finns kvar i den fina kameran, men ni får hålla er till tåls.
Busungen ska ner i loppelådan nu snabbast möjlit så jag måste rusa!

Puss och Kram


Datorjavel, Konstiga bokstaver, Hoppet finns kvar!!!

Detta far bli ett kort inlagg eftersom datorjaveln fortfarande inte vill som vi...Jag ar saaa trott pa det nu att jag haller pa att smalla av. Nu har vi lanat en dator nagra dagar av en kompis, men ni ser ju sjalv hur bra det gar. Inga svenska bokstavar har inte...ingenting funkar som det ska, men ett litet kort inlagg forsaker jag mig pa iallafall! Hoppet om att vi ska fa skitet att fungera finns kvar i alla fall, men talamodet har borjat tryta...jaja, skam den som ger sig!

Lillemannen verkar vara bra i sin mage nu, aven om det som kommer ut dar bak for narvarande har en lite konstig farg, kanske det kan bero pa att kroppen inte fatt nan naring alls de sista dagarna och nu suger till sig varenda liten vitamin som kommer in, imorgon blir det i alla fall dagis igen!

Vi hors snart igen och da hoppas jag att jag inte behover skriva utan prickar!

Kram po er!!  

Fika på stan, En skål med yoghurt och 10 salta pinnar!!!

Jippieee!!! Efter 5 dagar med bara dricka till den lilla busemanen har nu ikväll "tryckt" i sig en skål med naturell yoghurt och 10 salta pinnar. Den lyckan som känns i magen hos en mamma som jag är helt obeskrivlig och säkert ofattbar för en icke-mamma. Han har klarat sig hyfsat bra på saft och juice och proviva ibland, men det är klart att tröttheten varit ett faktum! Ikväll försökte jag lura i honom "bebis risgröt" med blåbärspuré, men icke sa nicke...hursomhelst så kom han nu och bad om en skål med yoghurt och jag tror aldrig den blivit serverad så snabbt i detta hemmet. Hoppas, hoppas att det slipper komma ut bakvägen lika snabbt som det flög in!

Salta pinnar!!!

Ibland undrar jag ganska mycket över varför saker händer. Som det här med att bli sjuk till exempel. Jag som är "medicinare" förstår ju såklart att det handlar om att man fått virus eller nåt sånt, men ändå kan jag ibland inte låta bli att tro att det har någon annan betydelse. För varför ska vi behöva få virus?!?! Tanken har tex slagit mig att nu när min lilla bus trotsat oss till gråa hår ett tag och vi har varit mer arga än glada, så var det dags att han skulle bli lite magsjuk bara för att vi skulle förstå hur mycket han betyder för oss. Hur hemskt det är när ens barn gråter för att det gör ont eller ligger det med feberglansiga ögon och inte vill äta...inte ens glass...
I nästa stund stämmer det ju såklart INTE ALLS för det finns ju SÅKLART inga sådana tankar när det gäller barn eller vuxna för den delen som drabbas av fruktansvärda sjukdomar som cancer och annat...men jag kan inte låta bli att fundera ibland...har tyvärr inga bra svar!

Jaha, idag kunde jag sticka ner en runda på stan för att ta en fika med mina goa arbetskamrater. Det blev en premiär på nygamla Bagericafeet, mysigt!!! Hann också med att köpa en skjorta till Daddy J och ett antivirusprogram till nya datorn...hittade ett fint smycketräd till mig själv som jag inhandlade så jag slipper se mina smycken i stora knutar varje morgon!!!

finfint...
Fint va?!?! Mycket nöjd är jag i alla fall!
Nä nu ska lillemannen bäddas ner och vi ska se en film av en bok som Paulo Cohelo skrivit. Älskar hans böcker och sätt att skriva så jag har förhoppningar om en mysig film!

Natti på er!!!

Magsjuka, Vellinge blomman och Fika!!!

Hmmm, när jag skrev förra gången önskade jag ju mig en lite längre ledighet med lillkillen. Hade väl inte riktigt tänkt att det skulle betyda att han kom upp halv två natten mot i måndags och kräkte ner heeela köksgolvet!!! Jaja, jag jobbade i måndags, men har varit hemma sen. Det blev bara kräk en gång, sen har det bara varit dåligt på "andra hållet". Lille bus är dock lika glad ändå. Eller han är väl lite, lite tröttare eftersom han inte äter så mycket, men nästan ingen skillnad alls. Vi hittar på en massa mys.
Igår åkte vi med goa J till Vellinge blomman för att fixa lite till "ballen". Det blev tomatplantor, lobelior, taklökar, mynta osv. Nu börjar det verkligen likna något på balkongen. Mysigt ska ni veta. Vår nya dator kommer förhoppningsvis nu under helgen så sen ska jag bjuda på ett härligt fotoinlägg med lite smått och gott om det jag bloggat om utan foton...balkongen tex...

Idag ska jag unna mig en härlig fika men några av mina goa arbetskollegor. Daddy J stannar hemma med lillprinsen och Mummy J ska få sig några timmar i stan på egen hand. Hoppas att solen kan komma fram lite så vi kan sitta ute och pladdra på.

Mmmm...

Nä nu ska det bli frukost av i slöa familjen! Kram på er!!!

 


Redan slut, Majbaj och Nybadad!!!

Tänk att min tre dagar långa lediga helg redan är slut?!?! Hur kan tiden gå så fort...känner inte alls för att börja jobba igen och lämna bus på dagis! Vi som har haft det så mysigt...

Valborg började med att lillemannen och jag åkte till Criss Cross (City Gross) och handlade loss. Hittade en massa saker att skämma bort honom med dessutom, ny pyjamas, tandborste med brandbil på och keps med toy story-figurerna på (det är den filmen vi just nu ser ca 15 gånger i veckan). När vi kommit hem fixade vi ihop lite god mat som vi skulle ha på kvällen. D som Daddy J spelar ihop med kom hit med sin lilla familj. Det blev gooooda grillade grillspett med basilikapotatis och vitlökssås. När vi hade ätit oss proppmätta hade jag bestämt att vi skulle gå ner till Sibbarp och kolla bålet. Sagt och gjort, ut i kylan och blåsten och iväg. Halvvägs till bålet kände jag att min mage började bråka...åhåh! What to do?!?!!? Jaja, jag kämpade mig igenom det och kunde andas ut. Väl nere på Sibbarp var där inget bål, så besvikna...hursomhelst var vi ju tvugna att gå en bitt längs havet så vi inte missade det om det var någon annanstans. Hittade inget och en och en halv timme senare var vi på väg hem igen. DÅ, då började magen om igen...denna gången på riktigt. Nu vet när man börjar svettas och det slår lock för öronen och det enda man vill i heeeela världen är att s...a...Paniken växte och vi var mitt i ett villaområde i Limhamn...hmmm. Daddy J tyckte att jag skulle ringa på någonstans, men där går väl ändå gränsen?!?! Konstigt egentligen, för alla människor går väl på toa??!! Rätt som det var så gick vi förbi en ödetomt mitt bland alla villorna....hahahaha, in for jag med babyservetter i ena handen....ahhhh.....äntligen över! Trodde jag. När jag fått upp byxorna och sprangi fatt de andra började det klia på låret, i ljumsken och ena ballen...j-a mygg.... Hahaha, jag kunde inte bjuda mina gäster på majbål så det blev ett majbaj istället!

Majbaj!

Lördagen spenderade jag och Z hos bäste kompisen P. De busade och busade, och till lunch sov vi allihopa middag i deras sängar. Härligt! På kvällen när Daddy J spelade kom goa arbetskamrater hit och käkade lite och drack gott vin. Efter maten frossade vi i oss jordgubbar...mmmm!!!

Mmmm...

Idag har lillemannen och jag flummat lite för att Daddy J skulle få en chans att sova. Shoppat lite, hälsat på kusiner och momo. Kvällen har bjudit på en goood pasta med massor av svamp och nu är heeela familjen nybadad!

Natti på er imorgon väntar 915!!!