Tillbaks igen, Höstkänslor och Mycket familjemys!!!

Nu är vi hemma igen från vår lilla "lill-semester". Har verkligen bara gottat oss. Ätit så himla god mat: tupp, äpplekaka, chiliräkor, fiskgratäng, hembakade bullar osv. osv... Mmmm så härligt. Har haft massor med tända ljus och eldat i kaminen. Vilat varje dag, men hunnit med lite bus också. Några rundor i fafas verkstad har vi hunnit med, men också lite lövräfsning och annat utefix. När vi gick en runda i tisdags blev vi inbjudna till granngården att titta på hönorna och traktorn...wow!!! Fafa har köpt hela boxen med alla Helan & Halvan filmerna så det har blivit en del tittande.
Jag lägger in lite bilder till er. Har lite bry med de röda ögonen, men jag försöker lära mig fixa saker och ting i photoshop, är dock inget proffs och därför lyckas jag bara i vissa fall...

Tummen upp för glassen!  Like two peas in a poD (lite internt)

I afton dans  Hönan...  HITTAD...i verkstaden  Bord-bus  Helan & Halvan och så Daddy J förstås...

Pillemojjen...  Syster bus med all   Höstkänslor!

Nu smattrar regnet på rutorna, vi är hemma igen och sängen kallar! Imorgon ska jag iväg på presskonferens (det ni...) inför barnmässan till helgen och sen är det nattjobb som gäller!

Kramisar till er i höstmörkret (som blir betydligt mysigare med tända ljus och massor av kärlek...)

Öroninflammation, Släktmys och Avkoppling!!!

Så fick lillemannen ont i sitt lilla öra igen. Det fick bli en tur till Ahlmansgatan!!! Ni som känner mig vet att jag helst inte går dit, men vad gör man när det är lördag!?!? Som tur jobbade dr E där i lördags. E och jag jobbade ihop på vårdcentral när jag väntade lillemannen och inte fick jobba i ambulansen med den stora magen! Det blev en PC-kur och så är han snart bra. Han har ju inte varit sjuk precis den lilla skatten, men lite ont på nätterna har det varit. 

Vår lilla familj åkte ner till goa kusinen och hennes familj i lördagskväll i Y-town! Där hade minsann mannen i huset lagat lasagne, och den var så god att jag fick lite panik över vad vi ska bjuda på nästa gång?!?! Då sa pappa J att han skulle laga maten nästa gång....perfekt! Till efterrätt krängde vi oss marängsviss och sen låg vi och däste i soffan! L och Z lekte så himla bra med varandra heeela kvällen. Massor med bus och bara en eller två lusingar! När vi skulle gå hem kom L till Z och sa: -Hej då Z, jag kommer sakna dig!!! 
NAW!!!! Så goa dom är!

Nanananananananana.....BATMAN!!!  Lill söte göte och jag!  Aktivt tv-tittande

Kraaauuum

Idag har det varit lite förmiddagsstädning och sen kom famo och passade lillemannen så jag och pappa J kunde gå och se UP! Underbart...vi hann med en lunch på ENTRÈ också. SUPERGOTT, indiskt!

Chicken tikka Sizlar  Sizlar igen!  Min Tikka Masala...jag kunde såklart inte bärga mig!

Filmen var bara bäst. Superhäftigt när tecknade filmer är så välgjorda att man tror de är på riktigt, det gillar jag. Det blev många glada skratt och några tårar också i biomörkret. Ni måste gå och se den!

UP!  UP!

Nu kallar kudden på mig! Imorgon åker hela familjen till fafa och W för nån dags mys på landet!

Kramis


Lådbus, Skumbad och Underbara bokskogen!

Idag har vi haft mys på hög nivå (som vanligt). Dagen började med att lillemannen och jag gick hem och busade med bästa kompisen P och hans mamma L och lillebror J. Höstvädret var så skönt att det blev en del bus ute i sandlådan innan vi gick in för lite inomhusbus. Väl därinne kom P och lillemannen på att de kunde leka med leksakslådorna PÅ huvudet!!! HÖG LJUDNIVÅ!!!

Baka, baka, liten kaka...  ...rulla, rulla, liten bulla!  Lådkampen!

Efter en liten middagsvila åkte hela familjen och min arbetskompis J ut till bokskogen där vi hade lite fuffens för oss. Vi promenerade och fikade med hembakade kanelbullar och kaffe! Sååå vackert det var. Och inte ett enda foto tog jag för jag hade fullt upp att njuta av verkligheten. Dessutom kommer det inte till sin rätt om man inte är där på riktigt!!! Verkligen en mysig eftermiddag. Z sprang omkring och letade efter Shrek och Åsnan hela tiden, men vi hittade bara hans hus...han var inte hemma.
Det roligaste av allt var att Z helt plötsligt bestämde sig för att kottarna som låg på marken var farliga...hahaha, försök själv "plocka bort" varenda kotte som du ser i en skog!!!
När vi skulle gå tillbaks insåg vi att vi gått lite vilse...detta trots att J hade världens Iphone med GPS och allt i. Vi gick och vi gick och det blev mörkare och mörkare i skogen. Dessutom kan jag tala om för er att skåne inte alls är platt. I allafall inte om man går med barnvagn i bokskogen...Hahaha, till slut hittade vi i alla fall fram till bilen och kunde åka hemåt.

Ikväll har vi ätit gottematen, badat skumbad och pappa J och Z tittade på lite Pippi Långstrump vid datorn!

Mmmm...  Datormys!  Skumbad!!!  Bubbel...

Nu blir det te i soffan innan jag kommer slockna som en stock efter all frisk luft!  Natti!

910, Makaronikamp och Stor saknad!!!

Idag har det varit ett pass på centrum-ambulansen 910. Haft en trevlig dag med lite alla möjliga patienter. Både riktigt sjuka och lite mindre sjuka, allt i en härlig blandning!!!

Fafa hämtade lillemannen på dagis idag eftersom pappa J och jag jobbat. När jag kom hem hade fafa tagit med sig mat som W hade gjort. En supergod "typ lasagne" med mozarella och annat gotte. Lillemannen bestämde sig för att han inte skulle ha, men jag sa att han var tvungen att smaka innan han kunde få något annat. Jag sa att han skulle smaka EN makaron, men han ville inte. Hmmmm, nu när jag startat kampen kunde jag bara inte låta honom vinna den! Efter mycket, tjat, skrik, gråt och tårar blev han inslängd i sitt rum för att sedan komma ut och stoppa in den förbannade makaronen!!! Åhhhh. vad är det för lönt att bråka om...han ÄLSKAR ju makaroner!!! När han tuggat upp den tittar han på mig och skiner upp som en sol och säger: -NU blev du jätteglad mamma!!!
Han vet precis vilka knappar han ska trycka på...goaste skitungen!

EN makaron!!!

Moppebruden saknar sin moppe ska ni veta! EXTRA mycket saknade jag den idag 05.50 när jag fick cykla till jobbet istället för den underbara morgonturen på moppen. Har skrivit lappar idag med bild och allt där jag utlovar en rejäl hittelön till den som hittar min moppe. Tänkte att det kanske kan locka lite!!!

Nu ska jag gå och lägga mig på min spikmatta!!! Natti

Min moppe, Min moppe och Min älskade moppe!!!

Nån jävel (rent ut sagt) har snott min moppe!!! Fattar ni, den är bara väck...
Åkte till jobb i måndags kväll och då var den där, men på tisdag morgonen när jag skulle iväg med lillemannen till dagis så säger han: Var é moppen mamma???
Ja, var f-n är moppen???
Hur kan man vara en sån skit?!? Jag fattar bara inte...är så himla ledsen, den var ju bara så bra och häftig och hjälpte verkligen oss i vardagen! Fy, jag har en klump i magen!
Samtidigt får man väl säga att det är ju "värdsliga saker" (som lillemannen lärt sig av Karlsson). Allt kunne varit mycket värre. Det är ju bara materiella saker, men oj vad jag saknar den! Fällde många tårar över den igår!
Sätter in en bild som minne av min fina, fina:

Finaste, finaste!

Jaja, har varit nere i källaren och pumpat cykeln, så imorogn bitti är det den som gäller när jag ska iväg till huvudbrandstationen på Drottninggatan för ett dag-pass på 910!

Nu blir det en kopp te, en (kanske två) kanelgifflar och Grey´s Anatomi

Natti på er

0-1, Jobbnatt och Hemlängtan!

Nu sitter jag här på mitt jobb och längtar hem....hatar verkligen nätterna. Sover hela dagen, och när jag väl hämtat hem gullungen och påbörjat familjemyset så är det dags för mig att gå och jobba. Precis när det är dags för mjukisbyxor och Nicke Nyfiken på tv:n.

Jaja, idag fick jag se några sekunder på MFF matchen, eftersom det var nån som bestämde sig för att få ett Ep-anfall mitt i klacken! Det slutade väl och jag som aldrig sett den nya stadion tyckte det var roligt att få komma in och se! Tyvärr slutade ju matchen 0-1...

Nä, nu står vi på tur så det är lika bra att jag sätter punkt! (eller utropstecken blev det visst)


Nattjubb, Gottekväll och Kalops!

F´låt fafa och alla andra. Det var ju alldeles för längesedan jag skrev. Phu, ibland hinns det bara inte med! Jobbade i fredags natt. Lagade goe maten till mina goa arbetskamrater. Pasta och en sås med kyckling och lite vitlök och annat. Natten var ok, mycket att göra, men vi stressade inte ihjäl oss. Hann med lite skitsnack på akuten också mellan turerna. Dessutom gav A igen för gammal ost. Hahaha, hon hittade en intubationsdocka i sin säng en natt när hon skulle vila lite för ett tag sen och skrek över hela stationen. I fredags fick dock de två ansvariga sitt straff. När de skulle gå och bädda ner sig var det fullt av knäckebröd i sängen....hahahaha!!!

01.30 en fredagsnatt!  En av

På lördagen passade jag på att nanna innan jag stack till momo där lillemannen varit. Lilla momo har fyllt år (GRATTIS!!!) så vi skulle fira lite hemma hos mina kusiner. Där blev det mys med god mat, bubbel och rött!

Min   Killarna!  Momo och F  Jag och E (lite suddig, men dock)  Mmmmm, livet på en pinne!

Idag efter frukost åkte lillemannen och jag iväg och busade loss med killgänget. Även söta J har börjat gå och är som en i gänget. Oj, vad tiden går!

Koncentration!  Lillebror Bus  Ännu en go busungen!

Ikväll har vi fixat lite härhemma. Lagade kalops som fick stå och puttra på spisen i två timmar. Det gav dock lön för mödan när vi satte oss vid bordet och lillemannen tog en tugga, tittade på mig och sa: Mmmmm, det var en god kalops mamma!!!
Han är bara det absolut bästa jag vet. Underbara lilla hjärtat!!!

Natti och haj!

Trött, Trött och Trött!!!

Ikväll känner jag mig trött, trött. Har flängt runt som en galning på jobb idag för att hinna med att fixa lite inför barnmässan. För er som inte vet är det en barnmässa här i stan den 31 okt-1 nov på Stadionmässan. Kommer bjudas på lite allt möjligt, men bla ska jag och en kollega stå där med en ambulans. Gå in på www.varningforbarn.se om ni vill veta mer. Hade varit roligt om ni kom förbi om ni ska dit!




Har blivit vaccinerad idag mot influensan också. Mår bra efter, men har fått ganska ont i armen nu under kvällen. Jaja, det går väl över!

Kram och snart natti på er alla!

Min goa goa unge, Vipan och Tillbaks till jobb igen imorgon!

Min goa unge skulle precis gå och nanna. Vi har en liten "tradition" som är att man först ger honom en "buttispuss" (han har nappen i munnen och så pussar man på den) och sen en vanlig puss. Jag läste en saga och sen skulle han nanna. Daddy J är inte hemma och när jag pussat Z säger han bekymrat:
-Pappa e inte hemma...han måste ha en puss??!!
Naw...vad göra. Jag sprang och hämtade mobilen och tog en bild av Z när han "buttispussar" pappa. Så nu har vi skickat iväg den!
Jag bjuder er på en buttispuss också:

BUTTISPUSS!!!

Har varit på Vipan hela dagen idag. Startat upp en ny årskurs 1. De har ett omvårdnadsprogram med inriktning mot Räddning och Ambulans (RoA) och där är jag och håller utbildning. Lika roligt varje år eftersom de nya ettorna är så himla unga och nervösa och inte helt mogna. Men efter att ha följt dem i tre år är det såå roligt att se hur de utvecklas. Spännande!

Ikväll blir det en STOR kopp te framför Desperat Housewives och sen bums i säng eftersom jag ska tillbaks till jobb på riktigt imorgon efter semestern.

Kramis kramis!

Myshelg, Höst och Nyfixat!

Helgen har bjudit på massa mys! I fredags blev det ju popcorn ( Z säger att man hoppar popcorn...haha) och hallonbåtar och en tidig kväll! Det är så härligt (och förmodligen väldigt moget) att vara helt utvilad när lillprinsen tycker det är dags att stiga upp.

Popcorn!

Lördagen bjöd på SHOPPING!!! Träffade momo i stan och släppte loss. Så roligt det var, alldeles för längesen. Z fick nya vinterkängor, själv blev det två pat jeans och en tunika och örhängen och lite inredningsgrejer till höstfixet här hemma. Efter ett besök på Mc Donlads när lillemannen sov middag i sin vagn, tog momo och jag oss ett glas rött på lilla torg! Lyxigt!
När vi kom till bussen var där en sur chafför som sa att han inte tänkte låta oss åka med eftersom han redan hade en vagn på bussen. Där fanns MASSOR av plats och vi erbjöd oss dessutom att fälla ihop vagnen eftersom Z inte sitter i den ändå på bussen. Men nej minsann, det gick inte för sig! Phu, 40 minuter till nästa buss och vi var helt slut. Ringde en taxi som skulle komma, men 4 minuter innan nästa buss skulle komma så ringde vi och avbeställde den....ARGHGHGH!!! Nästa buss kom och där fick det minsann plats 2 vagnar utan problem....konstigt jag som tyckte att den var likadan som den andra....(skönt att skriva av sig)!!!
Lillemannen han roade sig med att leta ekollon under tiden som han la i momos ficka!

Ekollon jakt!

Vi bestämde oss för att stanna och sova hos momo så jag stack iväg och hadlade lite gotter till kvällen medan momo och Z räfsade löv!

Trädgårdsmästarna!  Phu, hårt arbete!  Gotte kvällsmat!

Igår blev det lite shopping till. Hittade ett pat fina "puffar" som passar utmärkt i vårt vardagsrum...lite extra sittplats. Så det blev till att fixa här hemma på kvällen! Mysigt med lite nytt till hösten!

Nyfixat vardagsrum!

Idag bjuder dagen på att jag håller utbildning i HLR på sjuksköterskeutbildningen och ikväll ska jag iväg på annat möte!

Kramis på er!


Solsken, Goa minnen och Fredagsmys!

What happens in Egypt, stays in Egypt.... Det var mottot för resan, men jag tänker ändå dela med mig av mina äckliga bilder så att ni kan sitta här hemma och känna avundsjukan komma krypande, för det borde den!

( Vill bara upplysa er som inte vet att om ni håller "musen" på bilden så kommer det upp en tillhörande bildtext! De små bilderna kan man även klicka på en gång för att få dem större, när man vill ha dem små igen klickar man en gång till !)

 Kl 05.40 på Kastrup...Skål!  FRAMME!  Red Sea...behöver jag säga mer!  Hårt, hårt arbete!

Mest dricks till städaren vinner 1  Mest dricks till städaren vinner 2  Mest dricks till städaren vinner 3  Ska den sitta såhär???!!!

Fullt ös på mig och mitt band!!!  Dansyra!  Ja, vi skulle ju såklart vara med!  Yeah!!!

Vad sa ni att hon hette...??? Anna Anka...har aldrig hört talas om henne...

Vi träffade minsann Rambo också!  Och galenskaparna värmde upp i poolen!  Man behövde ju inte tröttna på varann...  ...för då var det ju bara att byta ett tag!  Spicy!  Waterpipy!
Ja, och även om vi tröttnade lite på varann...

Usch, är det BARA 28 grader idag???  Underbart!  Snorkeltur!  Underbar snorkling...  The captain och en av alla vackra fiskar!

Tjajorna!

Plums!  Watch out!!!  Brownie...  Suddigt i taxin!  Shoppingtajm!

Fishtajm...klart att man ska ha en fiskarhatt...  Färska fiskar...det är bara att välja...  Vattenpipetajm!  Mmmm...??!!...MIN kille!

Mitt goa resesällskap!

Blue Lagoooooon!  Beautiful!

Lika som bär???  Våra BSB-killar  I den mysigaste affären, hos gubben som gjorde våra smycken!  Finaste smyckena!  Ville ni nåt?!?!  Älskling, kan du smörja mig på ryggen?!!  Den berömda fontänen!  Me!

Jag gillar tuffa killar...  Bye, Bye Egypten!

TACK mina goa vänner och Daddy J för en supermysig resa tillsammans!

Ikväll har lillemannen och jag haft fredagsmys med popcorn och hallonbåtar...kan det bli bättre! Imorgon blir det en runda på stan för att hitta varma vinterkängor till Z!

Lite manikyr får avsluta min kväll! Natti på er!

Vi, 4 år och Massor av kärlek!

Love, Love, Love

Igår firade Daddy J och jag 4 år tillsammans! Jag fick röda fina rosor och det fick minsann J också. Han hade varit och köpt svensk oxfilé som jag lagade till på kvällen...mmm gott var det!
Eckar daj! 1...2...3...forever!


Hemma igen, Kallt och Goaste lillemannen!

Oj, vad man har saknat den lillemannen. Fast OJ, vad skönt vi har haft det. Pappa J och jag med O och L åkte till Egypten i tisdags i förra veckan för att sola och bada. Lillemannen fick stanna hemma. Veckan har varit underbar med sol, bad, snorkling i Röda havet och bara slapp!!! Alla bilder därifrån finns hos O och L, men så fort jag får dom ska ni få se på bildbevis!
Kom hem i tisdags kväll vid 20.30 och det var sååå mysigt att träffa lillemannen igen! Det händer så mycket med dom små liven, bara på en vecka. Härligt var det att ha någon att längta hem till!

Igår och idag har jag haft utbildning på Revinge igen, trevligt att träffa nya människor, men utbildningen är ju tyvärr lite sisådär. Har gått precis samma bara för ett år sedan, men eftersom jag saknar utbildningsdagar så var jag ivägskickad i år igen. Känns lite meningslöst då om man får säga så!

Lovar att lägga in bilder såfort jag bara kan! Längtar själv efter att få se dom!

Natti på er