Piketpoliser, Grillning och Balle-premiär!!!

Blev hämtad idag 06.45 av min kollega L från ambulasen för att vi skulle vara med på en övning med piketpolisen. Vi fick minsann låna vår alldeles sprillans nya ambulans som det ännu inte åkt nån patient i så det var ju lite roligt. Övningen skule gå av stapeln vid Köpingebro Sockerbruk utanför Ystad (ni vet där allting händer i en del av Wallanderfilmerna).
Väl framme blev vi lite briefade om vad som hände. Övningen gick ut på att det var ett gisslandrama där gärningsmannen hade skjutit en polis i benet redan. När piketen fick larmet var de i Malmö och hade en bit att köra. Vår uppgift var att "spela ambulans", men också att utvärdera arbetet som piketens sjukvårdare utförde.
Superroligt att få vara med på så nära håll när polisen arbetade. Alla var där: piketen, "vanliga poliser", förhandlare, polischefer osv... Övningen var på stort allvar och höll på från 8 imorse till 15 i eftermiddag med förhandlingar och inbrytning och allt möjligt.
Gärningsmannen gick i allafall inte med på att komma ut så alltihop slutade med att piketen gjorde en inbrytning och sköt ut honom. Sen blev det en del utvärdering innan vi körde hem igen.

Sprillans ny!
Sprillans ny!


Massor med bilar och poliser, piketen är i mitten men det är dålig kvalle!



Hylsan...


Syster Nettan i hetluften!


Polis, polis, potatisgris!

Väl hemma gick hela familjen Bus och handlade grill-mat. Vi grillade och lekte lite ute, grannarna kom förbi och pratade lite och sen invigde vi "ballen" (balkongen för er som undrar) med att äta middag där för första gången i år. HÖG MYSFAKTOR!!! Det blev en traditionell flintastek med grillade majskolvar, klyftpotatis och vitlökssås...slurp!

Mmmm...

Sipphock älskaren! (sipphock=ketchup)

Vilken underbar kväll det är! Fortfarande varmt fåglarna sjunger och jag måste gå och vattna tomatplantorna. Imorogn är det jubb aom gäller så det är upp i ottan igen!

Kramm po er!


Kommentarer
Postat av: Momo

Kram poo er osså! Vet inte hur jag stå ut till nästa helg!

2010-05-20 @ 21:04:56
Postat av: kussen

åh! lite vin på ballen snart hade inte vatt fel ;-)

2010-05-21 @ 19:48:25
Postat av: Fexan

Later spannande. Du ser sa lacker ut dar du star framfor polisbilen....kunde ju hoppat upp pa huven dock ;)Kramis

2010-05-21 @ 21:19:49

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (Publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?          
Trackback